Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Vineri, 14 Iunie, 2024
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Regina Elisabeta a II-a împlinește 62 de ani de la urcarea pe tronul Marii Britanii

Categorie stire International | Autor stire Alecu | Data publicare Joi, 06 Februarie, 2014 | Nr. accesari stire 1148 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Regina Elisabeta a II-a împlinește 62 de ani de la urcarea pe tronul Marii Britanii

Regina Elisabeta a II-a împlinește joi 62 de ani de la urcarea pe tronul Marii Britanii după moartea subită a tatălui său, George al VI-lea, la 6 februarie 1952, deși ea a fost încoronată oficial un an mai târziu, informează joi agenția EFE.

Potrivit surselor Palatului Buckingham, suverana — care anul trecut a sărbătorit 60 de ani de la încoronare (2 iunie 1953), iar în 2012 — spectaculosul său Jubileu de Diamant — nu prevede să celebreze în mod special această aniversare. Elisabeta a II-a, acum în vârstă de 87 de ani, a moștenit tronul când avea 25 de ani, la moartea tatălui ei și la întoarcerea dintr-o călătorie în Kenya alături de soțul ei, Ducele Philip de Edimburgh.

George al VI-lea a fost încoronat în 1936, după abdicarea subită a fratelui său, Edward al VIII-lea, care se îndrăgostise de o americancă divorțată, fapt ce a făcut din Elisabeta prințesă moștenitoare când avea doar 10 ani.

Elisabeta a II-a, regină a 16 state cu o populație de 140 de milioane de locuitori, a sărbătorit în 2012 Jubileul de Diamant (60 de ani de domnie), cu patru zile de festivități și sărbători populare, care au confirmat-o drept unul din cei mai respectați șefi de stat din istoria țării.

În 2013, aniversarea încoronării a fost marcată mai solemn, cu o ceremonie la care au participat importanți oameni politici și lideri internaționali, desfășurată la Catedrala Westminster din Londra — lăcașul anglican unde au fost încoronați din 1066 regi și regine. Elisabeta a II-a este suverana cu cei mai mulți ani de domnie — după regina Victoria, care a stat pe tron 64 de ani.

În ultimul an, familia regală britanică a sărbătorit mai multe evenimente importante, între care nașterea, la 22 iulie, a fiului ducesei de Cambrige și a prințului William, prințul George, strănepotul reginei și al treilea în ordinea succesiunii la tron.

Deși starea ei de sănătate este bună, Elisabeta a II-a și-a delegat ultimele angajamente oficiale, mai ales deplasările în străinătate, fiului ei mai mare și moștenitor al tronului, prințul Charles, căsătorit cu Camilla Parker Bowles.

Totuși, anul acesta, regina are prevăzute două vizite în Europa: în aprilie la Roma, unde va fi primită de Papa Francisc, și în iunie în Franța, pentru aniversarea a 70 de ani de la debarcarea aliaților în Normandia, în cel de-al Doilea Război Mondial. În timpul domniei sale, Elisabeta a II-a a efectuat peste 260 de vizite în străinătate.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - VINERI
  05:00 Documentar
  06:00 Sufulcă-ţi zilele
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea show
  10:00 Quantika
  11:00 Conferinţa de presă
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Magie pe Baricadă
  13:30 Timpul - artă şi ştiinţă
  14:00 Deşteptarea României
  16:00 Mapamond românesc
  17:00 Comunitatea mea
  17:30 Ţinta noastră: Sănătatea cu Minodora Hrimiuc şi Daniel Ţinte
  18:30 Pe Baricadă cu Dorel Zăvoianu
  19:30 Vitralii cu Eugen Marinoff
  21:00 Ghilea Show
  22:00 Baricadaţi în voie bună
  23:30 Retro Zone
  01:30 Ţinta noastră: Sănătatea
  02:30 Pe Baricadă
  03:30 Vitralii
  05:00 La graniţele cunoaşterii
COZACONE
  oferit de: curs-valutar-bnr.ro
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa

Acest site foloseste cookies pentru a imbunatati experienta ta de navigare. Pentru mai multe detalii referitoare la cum folosim datele tale si la drepturile tale te invitam sa citesti: Politica de cookies sau/si Politica datelor confidentiale si dorim sa confirmi acordul tau.

Accepta