Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Joi, 07 Decembrie, 2023
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Ambasada Italiei în Kosovo implicată într-un scandal legat de crimă organizată

Categorie stire International | Autor stire Alecu | Data publicare Joi, 06 Februarie, 2014 | Nr. accesari stire 1059 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Ambasada Italiei în Kosovo implicată într-un scandal legat de crimă organizată

Misiunea poliției UE în Kosovo, EULEX, a declarat că acuzațiile includ crimă organizată, trafic de influență și fraudă împotriva misiunii diplomatice italiene în capitală.

  

Presa locală a relatat că grupul este suspectat că a vândut râvnite vize Schengen emise de ambasadă.

  

Vorbind pentru Reuters, ambasadorul italian Andreas Ferrarese a refuzat să confirme sau să infirme rapoartele mass-media potrivit cărora membri ai personalului local al ambasadei se numără printre cei arestați.

  

"Eu nu pot intra în detalii deoarece există o problemă de viață privată și de asemenea pentru a proteja ancheta", a declarat el în limba engleză.

  

El a spus că ambasada lucrează pentru a clarifica situația și cooperează cu misiunea UE de poliție și justiție EULEX, în care are încredere deplină.

  

Purtând măști negre, poliția UE a percheziționat casa lui Uke Rugova, fosta reședință a președintelui kosovar Ibrahim Rugova până la moartea sa în 2006. Uke Rugova este membru al parlamentului Kosovo în cadrul coaliției de guvernare.

  

"La începutul acestei dimineți, un procuror internațional... a condus o arestare și operațiune de căutare contra a 10 inculpați implicați într-un grup criminal organizat suspectat de comiterea unor diferite infracțiuni", a declarat misiunea UE într-un comunicat.

  

Ea îl numește pe Uke Rugova ca fiind unul dintre cei arestați. Însă nu a avut de făcut imediat comentarii asupra rapoartelor privind vizele Schengen.

   

Avocatul lui Rugova, Bajram Tmava, a declarat pentru Reuters: "L-am vizitat la centrul de detenție și el neagă absolut orice fărădelege".

  

Tatăl său a condus lupta albanezilor din Kosovo pentru libertate față de Serbia în anii 1990, înainte ca abordarea sa pacifistă să fie eclipsată de o insurgență de gherilă. NATO a bombardat Iugoslavia în 1999 pentru a opri un val de epurare etnică comis în Kosovo de forțele sârbe și Kosovo și-a declarat independența în 2008.

  

O țară săracă fără ieșire la mare de 1,7 milioane de locuitori, Kosovo este singura din Balcanii de Vest care încă are nevoie de vize pentru a intra în spațiul fără frontiere european Schengen, amintește Reuters.

  

Pentru mulți, o viză Schengen deschide ușa unei posibile șederi pe termen lung în interiorul UE și în cele din urmă șansa de a lucra și trimite bani acasă.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - JOI
  06:30 Naşul
ACUMA LA TV 09:00 Ghilea Show
  10:00 Pâine şi Circ
  11:00 Conferinţa de presă
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Vinovaţii fără vină
  14:00 Ţinta noastră: Sănătatea
  15:00 Fără pleoape la urechi
  16:00 La graniţele cunoaşterii
  17:00 Deşteptarea României cu Lorin Fortuna
  19:00 Timpul - artă şi ştiinţă cu Claudiu Burlan
  19:30 Comunitatea mea
  20:00 Quantika cu Michael Szellner
  21:00 Ghilea Show cu Sorin Ghilea
  22:00 Naşul cu Radu Moraru
  00:30 Timpul - artă şi ştiinţă
  01:00 Ghilea Show
  02:00 Quantika
  03:00 Deşteptarea României
COZACONE
  oferit de: curs-valutar-bnr.ro
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa

Acest site foloseste cookies pentru a imbunatati experienta ta de navigare. Pentru mai multe detalii referitoare la cum folosim datele tale si la drepturile tale te invitam sa citesti: Politica de cookies sau/si Politica datelor confidentiale si dorim sa confirmi acordul tau.

Accepta