Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Luni, 04 Decembrie, 2023
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Petro Poroshenko, dispus să le acorde autonomie temporară separatiştilor din estul Ucrainei

Categorie stire International | Autor stire Alecu | Data publicare Marti, 16 Septembrie, 2014 | Nr. accesari stire 832 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Petro Poroshenko, dispus să le acorde autonomie temporară separatiştilor din estul Ucrainei

Preşedintele ucrainean Petro Poroshenko este pregătit să dezvăluie un plan riscant ce oferă separatiştilor din est un "statul special", într-o încercare de a pune capăt conflictului soldat cu peste 3.000 de morţi.

 Poroshenko se pregăteşte să trimită Parlamentului un proiect de lege despre care presa locală scrie că ar acorda statut temporar de autonomie "republicilor populare" proclamate de separatişti, relatează Moscow Times, în ediţia electronică.

El speră că legea va contracara criticile din partea preşedintelui rus Vladimir Putin. Dar Poroshenko riscă să provoace nemulţumirea prooccidentalilor dacă este perceput ca deschizând calea unui nou "conflict îngheţat" pe teritoriul ucrainean, similar celor din fostele republici sovietice precum R.Moldova şi Georgia.

Proiectul, al cărui conţinut a apărut luni în presa locală, va acorda statut de autonomie regiunilor separatiste pentru o perioadă de trei ani şi le va permite să îşi "consolideze şi aprofundeze" relaţiile cu regiunile ruseşti învecinate.

 Comentatorii susţin că acest ultim punct riscă să afecteze politica declarată a Kievului de integrare europeană.

Proiectul le-ar permite, de asemenea, rebelilor să îşi înfiinţeze propria forţă de poliţie şi să îşi organizeze propriile alegeri locale în noiembrie.

Acesta ar oferi, de asemenea, posibilitatea de a nu fi urmăriţi "participanţilor la evenimentele" din est - o aparentă ofertă de amnistiere a combatanţilor separatişti. Dar Poroshenko a negat, luni, că va fi o amnistie pentru cei vinovaţi de infracţiuni grave.

În comentarii apărute pe site-ul preşedinţiei, Poroshenko se referă la ceea ce descrie drept un "program pentru înrădăcinarea păcii", adăugând: "În această perioadă (de trei ani) vom putea implementa o descentralizare profundă care va necesita amendarea Constituţiei".

Liderii separatişti nu au reacţionat oficial, însă unul dintre ei, Andrei Purghin, a declarat pentru RIA Novosti că acest proiect de lege "va fi probabil un punct de discuţie pentru viitoarele negocieri, dar nu mai mult decât atât".share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - LUNI
  04:30 Deşteptarea României
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea Show
  10:00 Quantika
  11:00 Magie pe Baricadă
  11:30 Baricada Music
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Vitralii
  14:30 Baricada Music
  15:00 Pe Baricadă
  16:00 Fără pleoape la urechi cu Dorin Frandeş
  17:00 Timpul - artă şi ştiinţă
  17:30 Comunitatea mea
  18:00 În Arenă cu Adrian Creţa
  19:00 Aradul de 5 stele cu Daniel Mitre
  20:00 Pâine şi Circ cu Adrian Creţa
  21:00 Ghilea Show cu Sorin Ghilea
  22:00 Naşul cu Radu Moraru
  01:00 Ghilea Show
  02:00 Pâine şi Circ
  03:00 Fără pleoape la urechi
  04:00 În Arenă
  05:00 Aradul de 5 stele
COZACONE
  oferit de: curs-valutar-bnr.ro
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa

Acest site foloseste cookies pentru a imbunatati experienta ta de navigare. Pentru mai multe detalii referitoare la cum folosim datele tale si la drepturile tale te invitam sa citesti: Politica de cookies sau/si Politica datelor confidentiale si dorim sa confirmi acordul tau.

Accepta