Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Vineri, 30 Septembrie, 2022
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Noul ambasador al SUA la Moscova: NATO nu reprezintă o amenințare pentru Rusia

Categorie stire International | Autor stire Alecu | Data publicare Luni, 24 Noiembrie, 2014 | Nr. accesari stire 2642 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Noul ambasador al SUA la Moscova: NATO nu reprezintă o amenințare pentru Rusia

NATO nu reprezintă o amenințare pentru Rusia, întrucât blocul nord-atlantic este o alianță defensivă, a declarat noul ambasador al SUA la Moscova, John Tefft, într-un interviu acordat cotidianului rus Kommersant.

"Nu consider că NATO reprezintă o amenințare pentru Rusia. Știu că în Rusia unii cred contrariul, dar NATO este o alianță defensivă", a afirmat ambasadorul american, care și-a prezentat săptămâna trecută scrisorile de acreditare președintelui rus Vladimir Putin.

În același timp, John Trefft a respins acuzațiile Moscovei precum și opiniile unor experți americani, conform cărora criza din Ucraina a fost provocată de Occident și de apropierea NATO de frontierele ruse, subliniind că extinderea Alianței Nord-Atlantice a contribuit la consolidarea securității în Europa, ceea ce, în opinia sa, este și în beneficiul Rusiei.

Legat de garanțiile solicitate recent de Moscova în privința neaderării Ucrainei la NATO, ambasadorul John Tefft a declarat că SUA "susțin ferm principiul că orice țară are dreptul de a-și alege alianțele politice, economice și militare pe care le dorește și că celelalte state nu trebuie să împiedice acest drept". Extinderea Alianței, a continuat diplomatul american, "poate aduce mai multă securitate Europei, prin sprijinirea noilor membri în realizarea reformelor importante, permițând astfel continentului, încercat de multe conflicte de-a lungul secolelor, să aibă relații pașnice și previzibile".

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov declara recent că extinderea ‘‘nesăbuită’‘ și ‘‘fără întrerupere’‘ a blocului militar nord-atlantic este o greșeală care ‘‘subminează stabilitatea Europei’‘, iar Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al președintelui rus Vladimir Putin, afirma că Moscova are nevoie de ‘‘garanții de 100% că nicio țară nu se va gândi la aderarea Ucrainei la NATO’‘.

La Kiev, însă, majoritatea prooccidentală din noul parlament ucrainean a fixat ca prioritate aderarea Ucrainei la NATO, potrivit unui acord de coaliție parafat și făcut public vineri.

Conform textului, parlamentul se angajează să modifice până la sfârșitul anului legislația națională pentru ‘‘a anula statutul de stat nealiniat al Ucrainei’‘ și pentru ‘‘relansarea politicii în vederea aderării la NATO’‘.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - VINERI
  05:00 Documentar
  06:00 Sufulcă-ţi zilele
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea show
  10:00 Quantika
  11:00 Conferinţa de presă
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Magie pe Baricadă
  13:30 Timpul - artă şi ştiinţă
  14:00 Deşteptarea României
  16:00 Mapamond românesc
  17:00 Comunitatea mea
  17:30 Ţinta noastră: Sănătatea cu Minodora Hrimiuc şi Daniel Ţinte
  18:30 Pe Baricadă cu Dorel Zăvoianu
  19:30 Vitralii cu Eugen Marinoff
  21:00 Ghilea Show
  22:00 Baricadaţi în voie bună
  23:30 Retro Zone
  01:30 Ţinta noastră: Sănătatea
  02:30 Pe Baricadă
  03:30 Vitralii
  05:00 La graniţele cunoaşterii
COZACONE
  oferit de: curs-valutar-bnr.ro
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa

Acest site foloseste cookies pentru a imbunatati experienta ta de navigare. Pentru mai multe detalii referitoare la cum folosim datele tale si la drepturile tale te invitam sa citesti: Politica de cookies sau/si Politica datelor confidentiale si dorim sa confirmi acordul tau.

Accepta