Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Vineri, 30 Septembrie, 2022
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Aderarea Ucrainei la NATO va fi decisă prin referendum, de către toţi ucrainenii

Categorie stire International | Autor stire Alecu | Data publicare Marti, 25 Noiembrie, 2014 | Nr. accesari stire 3069 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Aderarea Ucrainei la NATO va fi decisă prin referendum, de către toţi ucrainenii

Aderarea Ucrainei la NATO va fi decisă prin referendum, de către toţi ucrainenii, a declarat preşedintele Petro Poroşenko luni,.în urma unei întâlniri cu preşedinta lituaniană Dalia Grybauskaite, relatează agenţia rusă de stat Tass în pagina electronică.

 "O decizie cu privire la aderarea (Ucrainei la NATO) va fi luată de către toţi ucrainenii, prin referendum", a spus Poroşenko. Criteriile aderării sunt reflectate în mare parte de Acordul de Asociere Ucraina-Uniunea Europeană (UE), a subliniat el.

Grybauskaite a subliniat că este necesar ca Ucraina să se democratizeze în întregime înainte să intre în blocul militar occidental.

Decizia adoptată la summitul NATO de la Bucureşti, potrivit căreia Ucraina va deveni membră a Alianţei, este valabilă în continuare, a declarat luni secretarul general al organizaţiei, Jens Stoltenberg, citat de RIA Novosti.

 "Uşa rămâne deschisă. În timpul summitului de la Bucureşti am decis că Ucraina va fi membru (al NATO). Această decizie este valabilă în continuare dacă Ucraina îndeplineşte criteriile de aderare", a afirmat Stoltenberg, cu ocazia unei reuniuni a Adunării Parlamentare a NATO, la Haga.

La 29 august, Guvernul ucrainean a înaintat Parlamentului o lege care abrogă statutul neutru al ţării şi care prevede reluarea politicii axate pe aderarea sa la NATO.

Acordul semnat la jumătatea lui noiembrie pentru formarea coaliţiei prooccidentale în Verhovna Rada (Parlament) prevede anularea statutului neutru al ţării şi tranziţia către standardele NATO, potrivit unui document postat pe 21 noiembrie pe site-ul Partidului Samopomici, din care fac parte activişti din societatea civilă.

Parlamentarii au fost de acord să întocmească şi să adopte o nouă strategie în domeniul securităţii naţionale şi o nouă doctrină militară, care să ţină cont de noua situaţie militaro-politică. Occidentul şi Kievul acuză Moscova că-i susţine militar pe separatiştii înarmaţi din estul Ucrainei, ceea ce Rusia dezminte, furnizându-le totodată o susţinere politică şi materială. Un nou concept - "inamic potenţial" - şi criterii de definire a acestuia urmează să fie introdus în noua doctrină militară.

Partidele semnatare au fost de acord să reia "direcţia politică spre integrarea în spaţiul euro-atlantic şi aderarea la Alianţa Nord-Atlantică".

De asemenea, acordul prevede "restaurarea suveranităţii Ucrainei în Crimeea", anexată de Rusia în martie, ca una dintre sarcinile prioritare.

Problema garanţiilor neaderării Ucrainei la NATO va fi ridicată în cazul în care Kievul ia decizia să schimbe statul de ţară nealiniată militar, a declarat joi Aleksandr Lukaşevici, un purtător de cuvânt al Ministerului rus de Externe.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - VINERI
  05:00 Documentar
  06:00 Sufulcă-ţi zilele
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea show
  10:00 Quantika
  11:00 Conferinţa de presă
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Magie pe Baricadă
  13:30 Timpul - artă şi ştiinţă
  14:00 Deşteptarea României
  16:00 Mapamond românesc
  17:00 Comunitatea mea
  17:30 Ţinta noastră: Sănătatea cu Minodora Hrimiuc şi Daniel Ţinte
  18:30 Pe Baricadă cu Dorel Zăvoianu
  19:30 Vitralii cu Eugen Marinoff
  21:00 Ghilea Show
  22:00 Baricadaţi în voie bună
  23:30 Retro Zone
  01:30 Ţinta noastră: Sănătatea
  02:30 Pe Baricadă
  03:30 Vitralii
  05:00 La graniţele cunoaşterii
COZACONE
  oferit de: curs-valutar-bnr.ro
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa

Acest site foloseste cookies pentru a imbunatati experienta ta de navigare. Pentru mai multe detalii referitoare la cum folosim datele tale si la drepturile tale te invitam sa citesti: Politica de cookies sau/si Politica datelor confidentiale si dorim sa confirmi acordul tau.

Accepta