Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Vineri, 30 Septembrie, 2022
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Germania doreşte relansarea dialogului între NATO şi Rusia

Categorie stire International | Autor stire Alecu | Data publicare Miercuri, 03 Decembrie, 2014 | Nr. accesari stire 3129 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Germania doreşte relansarea dialogului între NATO şi Rusia

Berlinul a îndemnat marţi la relansarea dialogului direct între NATO şi Rusia, acuzată de Occident că susţine militar separatiştii din estul Ucrainei, ceea ce Moscova dezminte.

 Germania a transmis, în cadrul unei reuniuni la Bruxelles a miniştrilor de Externe din cadrul NATO, un document neoficial în care îndeamnă la o reuniune rapidă a Consiliului NATO-Rusia, a anunţat o sursă diplomatică.

Acest consiliu, creat după încheierea Războiului Rece, s-a reunit de două ori la nivel de ambasadori de la începutul crizei din Ucraina, în martie, însă nu a mai fost convocat din iunie.

"Prin suspendarea completă a Consiliului NATO-Rusia, am redus relaţiile (cu Moscova) pe toate fronturile", şi-a exprimat regretul şeful diplomaţiei germane, Franz Walter Steinmeier.

 "În prezent, avem practic foarte puţine căi de a discuta despre evenimente care survin pe neaşteptate, cum ar fi, de exemplu, manevrele militare internaţionale, survolurile (avioanelor) sau prezenţa de nave de război ruse în regiunile îndepărtate ale lumii, şi nu avem posibilitatea de a aprecia care este motivaţia şi dacă există motive de îngrijorare", a adăugat el.

Ministrul german de Externe a afirmat că nivelul comunicării cu Moscova este "inferior" celui din perioada Războiului Rece, considerând necesară relansarea contactelor, cu scopul a se evita situaţii "ieşite complet de sub control".

Steinmeier a subliniat că, fără a merge până la convocarea unui Consiliu NATO-Rusia, pot fi reluate reuniunile "la nivel de ambasadori" sau de "experţi militari".

Germania afirmă că a primit sprijinul în special al Italiei şi Olandei. Unii aliaţi, în special Polonia şi ţările baltice, consideră că a convoca un Consiliu NATO-Rusia în acest stadiu ar fi "un semnal de slăbiciune" faţă de Moscova, potrivit unui diplomat.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - VINERI
  05:00 Documentar
  06:00 Sufulcă-ţi zilele
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea show
  10:00 Quantika
  11:00 Conferinţa de presă
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Magie pe Baricadă
  13:30 Timpul - artă şi ştiinţă
  14:00 Deşteptarea României
  16:00 Mapamond românesc
  17:00 Comunitatea mea
  17:30 Ţinta noastră: Sănătatea cu Minodora Hrimiuc şi Daniel Ţinte
  18:30 Pe Baricadă cu Dorel Zăvoianu
  19:30 Vitralii cu Eugen Marinoff
  21:00 Ghilea Show
  22:00 Baricadaţi în voie bună
  23:30 Retro Zone
  01:30 Ţinta noastră: Sănătatea
  02:30 Pe Baricadă
  03:30 Vitralii
  05:00 La graniţele cunoaşterii
COZACONE
  oferit de: curs-valutar-bnr.ro
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa

Acest site foloseste cookies pentru a imbunatati experienta ta de navigare. Pentru mai multe detalii referitoare la cum folosim datele tale si la drepturile tale te invitam sa citesti: Politica de cookies sau/si Politica datelor confidentiale si dorim sa confirmi acordul tau.

Accepta