Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Vineri, 30 Septembrie, 2022
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Germania vrea negocieri mai transparente cu privire la acordul de liber-schimb SUA/UE

Categorie stire International | Autor stire Alecu | Data publicare Vineri, 12 Decembrie, 2014 | Nr. accesari stire 2759 ori | Comentarii stire 0 comentarii

 Germania vrea negocieri mai transparente cu privire la acordul de liber-schimb SUA/UE

Germania a cerut joi mai multă transparență în negocierile proiectului de acord de liber-schimb dintre Statele Unite și Uniunea Europeană, după reproșuri legate de faptul că discuțiile sunt învăluite într-un secret prea mare, transmite AFP.

"Încrederea cetățenilor este esențială pentru ca acest acord important să reușească", a declarat ministrul german al agriculturii, Christian Schmidt, după ce a discutat la Washington despre acordul de liber-schimb (Parteneriatul Transatlantic pentru Comerț și Investiții, TTIP) cu oficiali americani.

Proiectul TTIP "ne oferă importante posibilități economice, de reglementare și geostrategice, numai dacă cetățenii înțeleg despre ce este vorba", a subliniat demnitarul german.

În cursul unei vizite de două zile în capitala americană, Christian Schmidt s-a întâlnit cu omologul său american, Tom Vilsack, și cu reprezentantul SUA pentru comerț, Michael Froman.

Negocierile asupra TTIP, demarate în iulie 2013, vizează să elimine barierele vamale, deja foarte reduse, dintre cele două blocuri și, în special, să se ajungă la o coerență în domeniul reglementărilor de o parte și cealaltă a Oceanului Atlantic, cu scopul de a facilita schimburile comerciale.

Pentru SUA și UE, acest acord ar da un impuls creșterii lor economice și ar conduce la crearea de noi locuri de muncă.

Proiectul a stârnit însă îngrijorare în rândul opiniei publice și al clasei politice pe ambele maluri ale Atlanticului, pe tema unei dereglementări agresive mai ales în sectorul agriculturii și a reducerii protecției pentru consumatori.

Opozanții acestui acord au desfășurat marți o acțiune simbolică în fața Comisiei Europene, oferind președintelui acesteia, Jean-Claude Juncker, peste un milion de semnături cu prilejul împlinirii vârstei de 60 ani.

Coaliția "Stop TTIP", care reunește aproximativ 320 de organizații din 24 de țări ale UE, a lansat o petiție cerând să se pună capăt negocierilor cu Statele Unite și să se blocheze acordul similar cu Canada (CETA). În două luni, textul a strâns peste un milion de semnături, reamintește AFP.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - VINERI
  05:00 Documentar
  06:00 Sufulcă-ţi zilele
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea show
  10:00 Quantika
  11:00 Conferinţa de presă
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Magie pe Baricadă
  13:30 Timpul - artă şi ştiinţă
  14:00 Deşteptarea României
  16:00 Mapamond românesc
  17:00 Comunitatea mea
  17:30 Ţinta noastră: Sănătatea cu Minodora Hrimiuc şi Daniel Ţinte
  18:30 Pe Baricadă cu Dorel Zăvoianu
  19:30 Vitralii cu Eugen Marinoff
  21:00 Ghilea Show
  22:00 Baricadaţi în voie bună
  23:30 Retro Zone
  01:30 Ţinta noastră: Sănătatea
  02:30 Pe Baricadă
  03:30 Vitralii
  05:00 La graniţele cunoaşterii
COZACONE
  oferit de: curs-valutar-bnr.ro
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa

Acest site foloseste cookies pentru a imbunatati experienta ta de navigare. Pentru mai multe detalii referitoare la cum folosim datele tale si la drepturile tale te invitam sa citesti: Politica de cookies sau/si Politica datelor confidentiale si dorim sa confirmi acordul tau.

Accepta