Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Vineri, 14 Iunie, 2024
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Principalele puncte ale discursului lui Barack Obama privind Starea Naţiunii

Categorie stire International | Autor stire Alecu | Data publicare Miercuri, 21 Ianuarie, 2015 | Nr. accesari stire 65333 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Principalele puncte ale discursului lui Barack Obama privind Starea Naţiunii

Preşedintele american, Barack Obama a rostit marţi în faţa Congresului american discursul anual privind Starea Naţiunii, ocazie pentru a trece în revistă principalele mize pentru anul în curs.

 ECONOMIE

Preşedintele Obama a lăudat intrarea Statelor Unite într-o nouă eră economică. "În această seară, întoarcem pagina" unei "recesiuni violente".

El a propus creşterea presiunii fiscale asupra gospodăriilor mai înstărite, precizând că va oferi detalii Congresului în două săptămâni. "Vom accepta o economie în care doar unii să câştige spectaculos?".

El a cerut apoi să se depună eforturi pentru progresul acordurilor de liber-schimb cu Uniunea Europeană şi regiunea Asia-Pacific, solicitând Congresului adoptarea unei "proceduri accelerate" de negocieri.

IRAN

Noi sancţiuni împotriva Iranului "ar însemna eşecul diplomaţiei".

"Diplomaţia noastră lucrează cu respect pentru Iran, unde, pentru prima dată de un deceniu am oprit avansarea programului nuclear şi stocarea de material nuclear".

"Până în primăvară, avem şansa de a putea negocia un acord complet care să împiedice Iranul să deţină o armă nucleară, care securizează America şi aliaţii ei, inclusiv Israelul, evitând un nou conflict în Orientul Mijlociu".

"Nu există nicio asigurare că negocierile vor fi încununate de succes (...) dar noi sancţiuni vor submina în mod sigur eforturile diplomatice. Acest lucru nu are sens, de aceea mă voi opune prin veto".

CUBA

"În acest an, Congresul ar trebui să înceapă munca pentru a pune capăt embargoului", pe care Washingtonul îl impune Havanei de peste jumătate de secol.

"În Cuba, vom pune capăt unei politici care a încetat de multă vreme să funcţioneze. Când ceea ce facem nu mergem de 50 de ani, este momentul să încercăm altceva".

"Mâna întinsă în semn de prietenie poporului cubanez" poate "permite întoarcerea paginii unei moşteniri de sfidare".

TERORISMUL

Statele Unite şi partenerii lor vor învinge organizaţia Stat Islamic (SI), dar "acest efort va necesita timp, va trebui să ne fixăm asupra acestui punct. Dar vom reuşi".

El s-a declarat, de asemenea, solidar cu toate victimele terorismului "de la şcoala din Pakistan până pe străzile Parisului".

"Vom continua să umărim teroriştii şi să le distrugem reţelele şi ne vom rezerva dreptul de a acţiona unilateral, aşa cum nu am încetat să facem de când am fost ales pentru a elimina teroriştii care reprezintă o ameninţare directă pentru noi şi aliaţii noştri", a declarat preşedintele în faţa Congresului.

RUSIA - UCRAINA

"Apărăm principiul potrivit căruia marile puterni nu pot intimida ţările mici opunându-ne agresiunii ruse, susţinând democraţia în Ucraina şi asigurându-i pe aliaţii noştri din NATO".

"Anul trecut, atunci când îndeplineam munca dificilă de impunere de sancţiuni împreună cu aliaţii noştri, unii au sugerat că agresiunea (preşedintelui rus Vladimir) Putin constituie o magistrală demonstraţie de strategie şi forţă", a continuat Obama. "Ei bine, astăzi Statele Unite sunt cele care se menţin puternice şi unite cu aliaţii lor, în timp ce Rusia este izolată, iar economia sa este făcută bucăţi".

GUANTANAMO

Obama a promis să nu înceteze eforturile de închidere a centrului de detenţie situat la baza americană Guantanamo din Cuba, adăugând că "este timp pentru a termina treaba".

"În calitate de americani, suntem profund dedicaţi justiţiei - prin urmare nu are sens să cheltuim trei milioane de dolari pe deţinut pentru a păstra o închisoare pe care lumea o condamnă şi pe care teroriştii o folosesc pentru a recruta".

ANTISEMITISM

"Respectăm demnitatea umană (...). De aceea ne exprimăm împotriva intensificării deplorabile a antisemitismului în unele părţi ale lumii. De aceea continuăm să respingem stereotipurile insultătoare în privinţa musulmanilor, a căror majoritate împărtăşeşte angajamentul nostru pentru pace".share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - VINERI
  05:00 Documentar
ACUMA LA TV 06:00 Sufulcă-ţi zilele
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea show
  10:00 Quantika
  11:00 Conferinţa de presă
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Magie pe Baricadă
  13:30 Timpul - artă şi ştiinţă
  14:00 Deşteptarea României
  16:00 Mapamond românesc
  17:00 Comunitatea mea
  17:30 Ţinta noastră: Sănătatea cu Minodora Hrimiuc şi Daniel Ţinte
  18:30 Pe Baricadă cu Dorel Zăvoianu
  19:30 Vitralii cu Eugen Marinoff
  21:00 Ghilea Show
  22:00 Baricadaţi în voie bună
  23:30 Retro Zone
  01:30 Ţinta noastră: Sănătatea
  02:30 Pe Baricadă
  03:30 Vitralii
  05:00 La graniţele cunoaşterii
COZACONE
  oferit de: curs-valutar-bnr.ro
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa

Acest site foloseste cookies pentru a imbunatati experienta ta de navigare. Pentru mai multe detalii referitoare la cum folosim datele tale si la drepturile tale te invitam sa citesti: Politica de cookies sau/si Politica datelor confidentiale si dorim sa confirmi acordul tau.

Accepta