Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Duminica, 25 Septembrie, 2022
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Adrian Nițu : Guvernul Ponta scoate Aradul de pe harta orașelor revoluționare

Categorie stire Politic | Autor stire Alecu | Data publicare Luni, 02 Februarie, 2015 | Nr. accesari stire 2697 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Adrian Nițu : Guvernul Ponta scoate Aradul de pe harta orașelor revoluționare

Vicepreședintele PNL Arad, Adrian Nițu, a declarat luni, în cadrul unei conferințe de presă, că Ordonanța de Urgență nr. 95/2014, care modifică legea 341/2014, este una din cele mai proaste Ordonanțe date de acest Guvern, în urma acesteia Aradul fiind scos de pe harta orașelor revoluționare.

          „Din punctul meu de vedere, această Ordonanță de Urgență este una din cele mai mai prostii scoase de acest Guvern PSD. Ordonanța face ca Aradul să nu mai fie considerat oraș în care să fi existat revoluție. Este o mare tâmpenie! Din această OUG înțelegem că, dacă într-un oraș nu au existat victime până pe 22 decembrie 1989, atunci n-a existat nici Revoluție. Arădenii au ieșit în stradă încă din dimineața zilei de 21 decembrie, fiind al doilea mare oraș, după Timișoara, în care românii au ieșit în stradă să protesteze împotriva regimului ceaușist. Guvernul vine și ne spune că, dacă până pe 22 decembrie la Arad nu a murit nimeni, atunci înseamnă că arădenii nu au fost revoluționari. Nu mai puțin de 19 arădeni și-au pierdut viața, iar alți 38 au fost răniți în urma împușcăturilor ce au avut loc în Arad. Motivul pentru care la Arad nu au existat victime încă de pe 21 decembrie a fost acela că liderii revoluționarilor arădeni au reușit să se înțeleagă cu autoritățile militare”, a declarat vicepreședintele PNL Arad, Adrian Nițu.

          Membru al „Asociației 21 Decembrie 1989 Arad”, Adrian Nițu a explicat că niciun prim-ministru sau ministru, din niciun Guvern, nu poate schimba „din pix” evenimentele din decembrie 1989.

          „Ceea ce a făcut Guvernul PSD prin această Ordonanță de Urgență este de un absurd ieșit din comun. Ordonanța a fost semnată de către prim-ministrul Victor Ponta, ministrul finanțelor Darius Vâlcov și ministru muncii Rovana Plumb. Eu vă spun că niciun prim-ministru, niciun ministru și niciun Guvern nu poate schimba <din pix> evenimentele din decembrie 1989. Unii oameni au murit atunci, alții au fost răniți, mulțimea a refulat împotriva regimului ceaușist, iar Revoluția a existat, atât la Arad, cât și la nivel de țară. Deși se pare că își dorește acest lucru, Victor Ponta nu va putea schimba niciodată ceea ce s-a întâmplat atunci, iar Aradul va rămâne pentru totdeauna în istorie ca fiind cel de-al doilea mare oraș al României în care oamenii au ieșit în stradă și care a dat tonul Revoluției din Decembrie 1989. Dacă nu s-ar fi ieșit în stradă la Timișoara, apoi la Arad, iar mai apoi în alte orașe ale țării, probabil că nici la București nu s-ar fi ieșit”, a mai declarat vicepreședintele PNL Arad, Adrian Nițu.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - DUMINICA
  05:00 Baricadaţi în voie bună
  06:00 La graniţele cunoaşterii
  07:00 Desene animate
  09:00 Pâine şi Circ
  10:00 Magic Summer
  12:00 Baricadaţi în voie bună
  13:00 Magie pe Baricadă
  14:00 Vitralii
  15:30 La graniţele cunoaşterii
  16:30 Retro Zone
  18:30 Vinovaţii fără vină
ACUMA LA TV 19:30 Ţinta noastră: Sănătatea
  20:30 Film artistic
  22:30 Film documentar
  23:30 Film artistic
  01:30 Magic Summer
  03:30 Film artistic
COZACONE
  oferit de: curs-valutar-bnr.ro
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa

Acest site foloseste cookies pentru a imbunatati experienta ta de navigare. Pentru mai multe detalii referitoare la cum folosim datele tale si la drepturile tale te invitam sa citesti: Politica de cookies sau/si Politica datelor confidentiale si dorim sa confirmi acordul tau.

Accepta