Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Joi, 02 Februarie, 2023
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Dorel Căprar : Investiţii de aproximativ 900 milioane de euro în agricultură!

Categorie stire Politic | Autor stire Alecu | Data publicare Joi, 05 Februarie, 2015 | Nr. accesari stire 4169 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Dorel Căprar : Investiţii de aproximativ 900 milioane de euro în agricultură!

 Prin nou Program naţional de Dezvoltare Rurală, fermierii au la dispoziţie, în următorii şapte ani, aproape 900 de milioane de euro din fonduri europene şi naţionale pentru investiţii în ferme. Vor fi prioritare proiectele care integrează investiţiile în fermă cu procesarea producţiei proprii. În aceste cazuri, finanţarea poate ajunge şi până la 90%. Proiectele se vor depune continuu de-a lungul unui an, iar selecţia se va face pe criterii de performanţă. „În finanţarea proiectului, se va merge pe calitate şi performanţă, indiferent de ordinea cronologică a depunerii dosarelor. Sper că agricultorii arădeni vor folosi acest instrument pentru a-şi dezvolta afacerile sau pentru a porni noi investiţii. Consider că prin acest mecanism de finanţare, România va putea să îşi valorifice mult mai bine uriaşul potenţial agricol. Cred că agricultura poate fi în următorii ani unul dintre motoarele creşterii economice şi un generator de noi locuri de muncă”, a spus deputatul Dorel Căprar, preşedintele PSD Arad.

 

 

 

Informaţie suplimentară:

 

Pe noul PNDR, documentaţia iniţială care va fi depusă de beneficiar va fi mult simplificată, iar acesta va avea la dispoziţie, după notificare, un termen de 6 sau 8 luni de zile pentru prezentarea proiectului tehnic şi a avizelor necesare în vederea contractării. Beneficiarul va depune studiul de fezabilitate sau memoriul justificativ împreună cu formularul de cerere de finanţare, certificatul de urbanism şi documentele care să ateste proprietatea, în timp ce avizele sau anumite acorduri vor fi solicitate în etapa de contractare. Am vrut ca omul să nu cheltuiască bani pe aceste lucruri decât dacă ştie că proiectul va fi selectat, însă el trebuie să facă o analiză prealabilă legată de avizele de care are nevoie pentru a nu exista riscul să nu le primească şi să nu poată contracta proiectul. Este atribuţia lui să se asigure înainte că nu va avea probleme să obţină aceste avize. După depunerea proiectului cu documentaţia sumară se trece la evaluarea proiectului.

După ce intră în sistem, beneficiarul va primi un avans de 50%, însă la contractare va aduce un contract ferm de credit sau un extras de cont care să ateste că are cofinanţarea asigurată. În actele normative care vor fi emise pe plan naţional se va specifica termenul clar până când beneficiarul va trebui să depună prima cerere de plată, în caz contrar, dacă nu va fi respectat, proiectul va fi reziliat automat.

Noul PNDR 2014 - 2020 are alocată o sumă totală de 9,363 miliarde de euro, din care 8,015 miliarde de euro reprezintă fondurile europene atribuite României, iar 1,347 miliarde de euro contribuţia naţională. Măsura privind investiţiile în ferme are alocată o sumă totală pentru perioada de programare de 7 ani de 892,32 milioane de euro, inclusiv contribuţia naţională de 134,35 milioane de euro.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - JOI
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea Show
  10:00 Pâine şi Circ
  11:00 Conferinţa de presă
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Vinovaţii fără vină
ACUMA LA TV 14:00 Ţinta noastră: Sănătatea
  15:00 Fără pleoape la urechi
  16:00 La graniţele cunoaşterii
  17:00 Deşteptarea României cu Lorin Fortuna
  19:00 Timpul - artă şi ştiinţă cu Claudiu Burlan
  19:30 Comunitatea mea
  20:00 Quantika cu Michael Szellner
  21:00 Ghilea Show cu Sorin Ghilea
  22:00 Naşul cu Radu Moraru
  00:30 Timpul - artă şi ştiinţă
  01:00 Ghilea Show
  02:00 Quantika
  03:00 Deşteptarea României
COZACONE
  oferit de: curs-valutar-bnr.ro
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa

Acest site foloseste cookies pentru a imbunatati experienta ta de navigare. Pentru mai multe detalii referitoare la cum folosim datele tale si la drepturile tale te invitam sa citesti: Politica de cookies sau/si Politica datelor confidentiale si dorim sa confirmi acordul tau.

Accepta