Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Vineri, 08 Decembrie, 2023
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Românii sunt pesimişti vizavi de evoluţia veniturilor şi posibilităţile de angajare

Categorie stire Social | Autor stire Lit | Data publicare Joi, 08 Noiembrie, 2012 | Nr. accesari stire 1162 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Românii sunt pesimişti vizavi de evoluţia veniturilor şi posibilităţile de angajare

Românii au în general o percepţie negativă asupra situaţiei economice actuale şi viitoare, asupra propriilor venituri, a posibilităţilor de angajare pe piaţa muncii şi de a face investiţii majore, potrivit studiului ConfidenceIndex, realizat de Reveal Marketing Research în luna octombrie.


Astfel, 58% dintre români apreciază că situaţia economică s-a deteriorat faţă de acum trei luni şi doar 6,4% văd o îmbunătăţire. Restul de 34,2% percep situaţia economică la fel ca acum trei luni, reiese din studiul prezentat la Bucharest Forum 2012, organizat de Institutul Aspen.


Când se gândesc la viitor, românii continuă să fie pesimişti, astfel că doar 15,4% cred într-o îmbunătăţire a situaţiei economice, faţă de 46% care evaluează negativ viitorul economic.


Românii sunt pesimişti cu privire la banii pe care îi vor câştiga în următoarele luni, majoritatea considerând că veniturile lor vor stagna sau vor scădea. Astfel, doar o mică parte din populaţie (13,5%) apreciază că banii încasaţi vor fi mai mulţi.


Indicele mai arată că 40,2% dintre români nu sunt mulţumiţi cu veniturile totale pe care le încasează familiile lor.


"Acest rezultat al studiului vine ca o confirmare a datelor vehiculate anterior conform cărora majoritatea românilor sunt îngrijoraţi cu privire la deprecierea monedei naţionale, creşterii inflaţiei şi scăderea puterii de cumpărare. De asemenea, românii sunt cei mai nemulţumiţi din Europa în ceea ce priveşte gradul de economisire, după ucrainieni, şi alocăm cea mai mare pondere pentru alimente, din venituri, din întreaga Uniune Europeană", se precizează în studiu.


În ceea ce priveşte percepţia asupra pieţei muncii, 68,2% dintre români au aşteptări negative despre posibilităţile actuale de angajare. Astfel, doi din trei români consideră că există puţine opţiuni în alegerea unui loc de muncă. Deşi la nivel european România are cele mai mici rate ale şomajului, cu o valoare medie în primele nouă luni de 7,1%, respondenţii apreciază că sunt puţine locuri de muncă.


Mai mult, studiul arată că mai puţin de unul dintre zece români (8,9%) sunt mulţumiţi de numărul locurilor de muncă disponibile. În ceea ce priveşte evoluţia pieţei muncii în următoarele trei luni, 11,2% dintre aceştia apreciază o creştere a ofertei de locuri de muncă.


Majoritatea covârşitoare a românilor nu este dispusă să facă o investiţie majoră în următoarele trei luni. Atfel, 69,8% dintre români apreciază următoarea perioadă ca fiind extrem de neprielnică pentru achiziţionarea unei case, iar 71,5% consideră că este o perioadă total nepotrivită pentru cumpărarea unei maşini. Totodată, doar 12,1% dintre români consideră următoarele trei luni ca fiind propice cumpărării unei case.


Colectarea datelor pentru ConfidenceIndex a fost realizată în perioada 29 - 31 octombrie, pe un eşantion de 1.200 persoane, femei şi bărbaţi, cu vârsta de peste 18 ani, eşantion reprezentativ la nivel naţional pentru mediul urban şi rural.


Studiul se desfăşoară lunar, cu 14.400 de respondenţi anual.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - VINERI
  05:00 Documentar
  06:00 Sufulcă-ţi zilele
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea show
  10:00 Quantika
  11:00 Conferinţa de presă
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Magie pe Baricadă
  13:30 Timpul - artă şi ştiinţă
  14:00 Deşteptarea României
  16:00 Mapamond românesc
  17:00 Comunitatea mea
  17:30 Ţinta noastră: Sănătatea cu Minodora Hrimiuc şi Daniel Ţinte
  18:30 Pe Baricadă cu Dorel Zăvoianu
  19:30 Vitralii cu Eugen Marinoff
  21:00 Ghilea Show
  22:00 Baricadaţi în voie bună
  23:30 Retro Zone
  01:30 Ţinta noastră: Sănătatea
  02:30 Pe Baricadă
  03:30 Vitralii
  05:00 La graniţele cunoaşterii
COZACONE
  oferit de: curs-valutar-bnr.ro
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa

Acest site foloseste cookies pentru a imbunatati experienta ta de navigare. Pentru mai multe detalii referitoare la cum folosim datele tale si la drepturile tale te invitam sa citesti: Politica de cookies sau/si Politica datelor confidentiale si dorim sa confirmi acordul tau.

Accepta