Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Vineri, 29 Martie, 2024
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Antoniu Martin, istoric : Dacă vom împiedica exodul tinerilor, a elitelor din România vom putea afirma că preconizata independenţă energetică a folosit la ceva pentru această ţară.

Categorie stire Social | Autor stire Alecu | Data publicare Sambata, 06 Decembrie, 2014 | Nr. accesari stire 36428 ori | Comentarii stire 2 comentarii

Antoniu Martin, istoric : Dacă vom împiedica exodul tinerilor, a elitelor din România vom putea afirma că preconizata independenţă energetică a folosit la ceva pentru această ţară.

Reporter : Domnule Martin, cum priviţi ca istoric şi fin observator al societăţii protestele din România, legate de explorarea şi exploatarae resurselor naturale, cele mai multe dintre ele cu nuanţe extreme şi antamate mizând pe lipsa de informare a cetăţenilor. Ba mai mult unele dintre ele chiar ridicole.

 

Antoniu Martin : Din păcate s-au introdus şi formule care nu au nimic în comun cu interpretarea raţională, interpretare cât mai aproape de obiectivitate şi cu o analiză bazată pe ceva anume, pe date foarte clare, date care pot fi furnizate de către institute de cercetare, de autorităţi naţionale sau poate chiar şi de către companii private.Contează să fim de bună credinţă şi să existe până la urmă aceste date foarte transparente afişate în spaţiul public pentru ca cetăţeanul să nu mai fie în dubiu, să nu mai fie într-un fel ancorat în tot felul de suspiciuni, în tot felul de teorii ale conspiraţiei, se poate foarte uşor aluneca şi spre astfel de concepte.Este important ca lumea să înţeleagă aceste relaţii între exploatarea de resurse, între comunitatea respectivă şi între ceea ce înseamnă plus-valoarea pe care această exploatare poate să o confere unui stat sau unei comunităţi sau a unui oraş la un moment dat.Până la urmă ne putem întreba dacă unii dintre aceşti analişti occidentali au spus că România este pe cale să devină independentă energetic, ne putem întreba „Quid prodest” (cui foloseşte) acest lucru, dacă noi ca cetăţeni vom trăi mai bine în următorii 5 ani, în următorii 10 ani, dacă vom aduce o plus valoare financiară în anumite sectoare unde avem deficit, bazându-ne pe exploatarea acestor resurse.Dacă vom împiedica exodul tinerilor, elitelor din România, în perioada următoare, atunci vom putea în sfârşit că acest cerc s-a închis şi că într-adevăr independenţa energetică sau preconizata independenţă energetică a folosit la ceva pentru această ţară.Altfel vorbim despre nişte abstracţiuni, vorbim despre nişte lucruri care pot părea interesante, ne referim şi la perioada istorică, ne referim şi la viitor dar tot aşa în nişte termeni oarecum ancoraţi în zona abstractului pentru cetăţeanul de rând, pentru viaţa cotidiană, neavând nici un impact şi atunci sigur acesta este total debusolat, în contextul în care îl bombardăm şi cu o serie de ştiri contradictorii în funcţie de poziţiile pe care ne situăm la un moment dat unii dintre noi şi atunci tot acest „melange” este gata articulat.       



share - facebook    share - twitter
George Stara a postat: Luni, 08 Decembrie, 2014, 10:27 urmatorul comentariu:
Ar fi bine sa va ganditi sa-i aduceti acasa pe tineri, multi sunt deja plecati. La mine in curte daca gasiti petrol, sau pe terenul de la Santana, sunt de acord sa se exploateze. As cere totusi si eu un procent. Cat de mic...
Andrei Marcu a postat: Luni, 08 Decembrie, 2014, 07:12 urmatorul comentariu:
V-am vazut emisiunea de la televiziune, ar fi bine sa se intample asa cum spuneti dvs. Fiul meu, la 17 ani deja viseaza sa plece din tara. Eu sper ca si poporul roman sa aiba o sansa! Multumesc
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - VINERI
  05:00 Documentar
  06:00 Sufulcă-ţi zilele
ACUMA LA TV 06:30 Naşul
  09:00 Ghilea show
  10:00 Quantika
  11:00 Conferinţa de presă
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Magie pe Baricadă
  13:30 Timpul - artă şi ştiinţă
  14:00 Deşteptarea României
  16:00 Mapamond românesc
  17:00 Comunitatea mea
  17:30 Ţinta noastră: Sănătatea cu Minodora Hrimiuc şi Daniel Ţinte
  18:30 Pe Baricadă cu Dorel Zăvoianu
  19:30 Vitralii cu Eugen Marinoff
  21:00 Ghilea Show
  22:00 Baricadaţi în voie bună
  23:30 Retro Zone
  01:30 Ţinta noastră: Sănătatea
  02:30 Pe Baricadă
  03:30 Vitralii
  05:00 La graniţele cunoaşterii
COZACONE
  oferit de: curs-valutar-bnr.ro
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa

Acest site foloseste cookies pentru a imbunatati experienta ta de navigare. Pentru mai multe detalii referitoare la cum folosim datele tale si la drepturile tale te invitam sa citesti: Politica de cookies sau/si Politica datelor confidentiale si dorim sa confirmi acordul tau.

Accepta