Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Joi, 22 Februarie, 2024
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

UVVG organizează Simpozionul „Bolile infecțioase în mileniul III”

Categorie stire Social | Autor stire Alecu | Data publicare Luni, 02 Martie, 2015 | Nr. accesari stire 103390 ori | Comentarii stire 0 comentarii

UVVG organizează Simpozionul „Bolile infecțioase în mileniul III”

Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad, Facultatea de Medicină, Farmacie și Medicină Dentară, Colegiul Medicilor Arad, Direcția de Sănătate Publică și Asociația Studenților Mediciniști Arădeni, organizează, în perioada 27-28 februarie 2015, În Aula „Magna Universitaria” din cadrul Campusului Universitar „Vasile Goldiș”, Simpozionul de boli infecțioase „Bolile infecțioase în mileniul III”.   

La deschiderea importantului eveniment științific au participat, prof. univ. dr. Aurel Ardelean, preşedintele Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad, Nicolae Ioțcu, președintele Consiliului Județean Arad, prof. univ. dr. Liana Moş, decanul Facultăţii de Medicină, Farmacie şi Medicină Dentară din cadrul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad,  prof. univ. dr. Sonia Drăghici, Universitatea din Oradea, Facultatea de Medicină și Farmacie, conf. univ. dr. Mirandolina Prişcă, Şeful Disciplinei Boli Infecţioase şi Epidemiologie-Bacteriologie, prof. univ. dr. Anca Hermenean, prorector al UVVG, medici și cercetători, cadre didactice, studenți, masteranzi și doctoranzi.   

Invitatul de onoare al simpozionului este prof. univ. dr. Adrian Streinu Cercel, care fi prezent la UVVG, sâmbătă, 28.02.2015, unde va deschide cea de-a doua zi de comunicări științifice cu Sesiunea „Actualităţi în Bolile Infecţioase” - partea a IV-a.

Nicolae Ioțcu, președintele Consiliului Județean Arad, a subliniat, în deschiderea lucrărilor buna colaborare și proiectele dintre CJA și UVVG: „Avem proiecte extrem de importante împreună cu Universitatea de Vest „Vasile Goldiș”, pentru județul Arad, iar manifestarea organizată de Universitate nu face decât să întregească dorința noastră de a pune județul Arad pe harta celor care au un sistem sanitar bine dezvoltat”.

Prof. univ. dr. Aurel Ardelean, președintele Universității de Vest „Vasile Goldiș”, a declarat: „Simpozionul are o importanţă deosebită pentru Universitatea noastră, întrucât premerge 25 de ani de la înființarea Universităţii. Vom marca acest eveniment în cadrul Zilelor Academice, dar aceste simpozioane premerg acest eveniment. Sperăm ca peste 2 ani, când vom sărbători 100 de ani de la înființarea Statului Național Unitar Românesc, să putem inaugura mai multe obiective din domeniul sanitar, care să ridice standardul de sănătate ale populației județului Arad. Vreau să mă refer la câteva preocupări în domeniul cercetării biomedicale, având în vedere că cercetarea științifică biomedicală se situează în avanscena tuturor activităților prioritare pe care le are cercetarea din țara noastră. Realizăm acest lucru prin Institutul de Științe ale Vieții care datează din anul 2008, institut acreditat de Academia de Științe Medicale. Universitatea noastră a făcut o investiție de 12 milioane de euro în care adăugăm și echipamentele achiziţionate prin proiecte naționale și internaționale”.

Conf. univ. dr. Mirandolina Prișcă, șeful Şeful Disciplinei Boli Infecţioase şi Epidemiologie-Bacteriologie, din cadrul Facultății de Medicină, Farmacie și Medicină Dentară a UVVG, organizatorul evenimentului, a mulțumit conducerii Universității – prof. univ. dr. Aurel Ardelean, președintele UVVG și d-nei rector, prof. univ. dr. Coralia Adina Cotoraci, pentru implicarea directă în organizarea evenimentului și președintelui Consiliului Județean Arad, Nicolae Ioțcu, pentru implicarea în problemele sistemului sanitar din Arad. „Evenimentul urmărește reunirea unor valoroși specialiști în acest vast domeniu al medicinei / bolile infecțioase, prin participarea unor numeroși specialiști din domeniu. Manifestarea îl va avea, sâmbătă, 28.02.2015, ca invitat special pe președintele Societății Naţionale de Boli Infecțioase și manager al Institutului de Boli Infecţioase „Matei Balș” București, dl. prof. univ. dr. Adrian Streinu Cercel”, a precizat Conf. univ. dr. Mirandolina Prișcă, șeful Disciplinei de boli infecțioase și epidemiologie – bacteriologie din cadrul Facultății de Medicină, Farmacie și Medicină Dentară din cadrul UVVG.

Lucrările vor fi publicate în rezumat, în volumul supliment dedicat manifestării, iar lucrările selectate vor fi publicate în extenso în „Jurnalul Medical Arădean” – revista Facultății de Medicină, Farmacie și Medicină Dentară, Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad.

Biroul de presă al UVVG

Daniel Albushare - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - JOI
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea Show
  10:00 Pâine şi Circ
  11:00 Conferinţa de presă
  12:00 Ghilea Show
ACUMA LA TV 13:00 Vinovaţii fără vină
  14:00 Ţinta noastră: Sănătatea
  15:00 Fără pleoape la urechi
  16:00 La graniţele cunoaşterii
  17:00 Deşteptarea României cu Lorin Fortuna
  19:00 Timpul - artă şi ştiinţă cu Claudiu Burlan
  19:30 Comunitatea mea
  20:00 Quantika cu Michael Szellner
  21:00 Ghilea Show cu Sorin Ghilea
  22:00 Naşul cu Radu Moraru
  00:30 Timpul - artă şi ştiinţă
  01:00 Ghilea Show
  02:00 Quantika
  03:00 Deşteptarea României
COZACONE
  oferit de: curs-valutar-bnr.ro
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa

Acest site foloseste cookies pentru a imbunatati experienta ta de navigare. Pentru mai multe detalii referitoare la cum folosim datele tale si la drepturile tale te invitam sa citesti: Politica de cookies sau/si Politica datelor confidentiale si dorim sa confirmi acordul tau.

Accepta