Retete culinare
DESERTPrajitura Malakoff
Prajitura sau tortul Malakoff este un desert de origine austriaca, asemanator cu tiramisu in ceea ce priveste structura si aspectul si avand un ingredient "cheie" comun: piscoturile.
Ingrediente:
- 400g piscoturi
- 500ml lapte
- un plic budinca de vanilie
- 4 linguri zahar tos
- un pliculet cappuccino (aroma pe care o preferati)
- un cub margarina Rama Maestro (250g)
- 200g zahar pudra vanilat
- 100 ml apa
- 4 linguri zahar tos
- 2 linguri rom
Pentru inceput pregatim crema: punem intr-o craticioara laptele, budinca, 4 linguri de zahar si cappuccino. Le amestecam bine, folosind un tel pana budinca si cappuccino sunt dizolnate total. Punem apoi craticioara la foc mic si amestecam in continuu cca 10 minute, pana crema se ingroasa si are consistenta unei budinci. O lasam apoi sa se raceasca (nu uitati sa acoperiti craticioara cu o folie alimentara, care sa stea lipita de budinca, astfel incat sa nu apara scoarta specifica). Cat timp budica se raceste, spumam margarina cu zaharul pudra, pana acesta se topeste, apoi adaugam budinca rece si amestecam pana se omogenizeaza complet.
Tapetam o tava de copt cu dimensiunile de 30x20cm cu folie alimentara si punem un strat de piscoturi. Facem un sirop de zahar ars, din 4 linguri de zahar, 100ml de apa si 2 linguri de rom. Insiropam piscoturile cu 1/2 din sirop, apoi punem 2/3 din crema, al doilea strat de piscoturi (pe care le insiropam) si apoi un strat subtire de crema la final. Garnisim cu cacao si dam prajitura la rece peste noapte sau cca o ora la congelator.
Daca alegeti sa faceti prajitura Malakoff intr-o forma rotunda pentru tort, va trebui sa aveti grija cu piscoturile, sa le rupeti astfel incat sa acopere perfect fundul tavii. La final, dupa ce scoateti tortul din forma, puteti sa il imbracati intr-un strat subtire de frisca si sa il tapetati cu fulgi de migdale pe margini si felii de capsuni pe partea superioara.
Tarta cu marmeladaIngrediente
250 g făină, 125 g unt, 125 g zahăr, 2 ouă, 1/2 pachet praf de copt, un praf de sare, 250 g marmeladă.
Se face o cocă din făină, unt, zahăr, ouă, praf de copt şi sare, se frământă şi se lasă o oră la rece. O treime din cantitatea de aluat se lasă la o parte, iar din rest se întinde o foaie mai groasă, de mărimea tăvii de copt, se aşază în tavă iar deasupra se întinde un strat subţire de marmeladă. Din aluatul lăsat la o parte, se fac beţişoare subţiri, care se aşază peste marmeladă în formă de grilaj. Se coace la foc potrivit.
Savarina din aluat dospitIngrediente
250 g făină, 10 g drojdie, 1 dl lapte, 3 ouă, 75 g unt topit, 1 lingură zahăr, un praf de sare, unt peutru uns forma. Pentru sirop: 1 pahar cu apă, 150 g zahăr, 2 linguri rom. Frişcă, 1 lingură marmeladă de caise.
Se cerne făina într-un vas mai mare. Se face loc la mijloc, se pune drojdia, 1/2 dl lapte abia cald şi un praf de sare. Se amestecă laptele cu drojdia, ca să se moaie, adăugând încă puţină făină, până se face ca o cremă subţire. Se presară deasupra un strat subţire de făină (din vas) şi se lasă astfel circa 10 minute. Se pun apoi ouăle întregi şi încă 1/2 dl lapte, turnat câte puţin. Se frământă totul bine, se acoperă şi se lasă să crească la căldură şi la un loc ferit de curent. După o jumătate de oră, trebuie să crească încă o dată pe cât era. Se adaugă untul topit, cald cât poate suferi degetul, o lingură rasă de zahăr şi se frământă din nou. Compoziţia trebuie să fie destul de moale. Se unge forma de savarină cu unt, se pune aluatul numai o treime din formă, ca să aibă loc la crescut. Se lasă astfel să crească o jumătate de oră până la o oră şi se dă la cuptor la foc potrivit. Se coace trei sferturi de oră. Se însiropează şi se serveşte ca şi savarina de pesmet. În aluat se pot adăuga şi stafide mici, fără sâmburi.
Sos tartarIngrediente
2 gălbenuşuri, 1 linguriţă muştar, 200 g ulei, 1/2 linguriţă oţet sau zeamă de lămâie, sare, 1 castravete mic în oţet, 1 lingură arpagic tocat, 1 lingură capere, verdeaţă (tarhon şi pătrunjel).
Se face sosul maioneză si apoi se adaugă arpagicul, castravetele în oţet, caperele şi verdeaţa, toate tăiate foarte fin.
|
EUROSILVER ARAD
Program Baricada TV
|
ORA |
PROGRAM - LUNI |
|
04:30 |
Deşteptarea României |
|
06:30 |
Naşul |
|
09:00 |
Ghilea Show |
|
10:00 |
Quantika |
|
11:00 |
Magie pe Baricadă |
|
11:30 |
Baricada Music |
|
12:00 |
Ghilea Show |
|
13:00 |
Vitralii |
|
14:30 |
Baricada Music |
|
15:00 |
Pe Baricadă |
|
16:00 |
Fără pleoape la urechi cu Dorin Frandeş |
|
17:00 |
Timpul - artă şi ştiinţă |
|
17:30 |
Comunitatea mea |
|
18:00 |
În Arenă cu Adrian Creţa |
|
19:00 |
Aradul de 5 stele cu Daniel Mitre |
|
20:00 |
Pâine şi Circ cu Adrian Creţa |
|
21:00 |
Ghilea Show cu Sorin Ghilea |
|
22:00 |
Naşul cu Radu Moraru |
|
01:00 |
Ghilea Show |
|
02:00 |
Pâine şi Circ |
|
03:00 |
Fără pleoape la urechi |
|
04:00 |
În Arenă |
|
05:00 |
Aradul de 5 stele |
|
ORA |
PROGRAM - MARTI |
|
06:30 |
Naşul |
|
09:00 |
Ghilea Show |
|
10:00 |
Pâine şi Circ |
|
11:00 |
În Arenă |
|
11:30 |
Baricada Music |
|
12:00 |
Ghilea Show |
|
13:00 |
Conferinţa de presă |
|
14:00 |
La Graniţele Cunoaşterii |
|
15:00 |
Magie pe Baricadă |
|
15:30 |
Vitralii |
|
17:00 |
Documentar |
|
18:00 |
Sufulcă-ţi zilele cu Iulian Leonard |
|
18:30 |
Mapamond Românesc cu Antoniu Martin |
|
19:30 |
Comunitatea Mea |
|
20:00 |
Pâine şi Circ cu Adrian Creţa |
|
21:00 |
Ghilea Show cu Sorin Ghilea |
|
22:00 |
Naşul cu Radu Moraru |
|
00:30 |
Timpul - artă şi ştiinţă |
|
01:00 |
Ghilea Show |
|
02:00 |
Pâine şi Circ |
|
03:00 |
La graniţele cunoaşterii |
|
04:00 |
Mapamond românesc |
|
ORA |
PROGRAM - MIERCURI |
|
05:00 |
Documentar |
|
06:00 |
Sufulcă-ţi zilele |
|
06:30 |
Naşul |
|
09:00 |
Ghilea Show |
|
10:00 |
Pâine şi Circ |
|
11:00 |
Pe Baricadă |
|
12:00 |
Ghilea Show |
|
14:00 |
Deşteptarea României |
|
16:00 |
Conferinţa de presă |
|
17:00 |
Retro Zone cu Alexandru Chiriţă |
|
19:00 |
Vinovaţii fără vină cu Daniel Julean |
|
20:00 |
Pâine şi Circ cu Adrian Creţa |
|
21:00 |
Ghilea Show cu Sorin Ghilea |
|
22:00 |
Naşul cu Radu Moraru |
|
01:00 |
Ghilea Show |
|
02:00 |
Pâine şi Circ |
|
03:00 |
Retro Zone |
|
05:00 |
Vitralii |
|
ORA |
PROGRAM - JOI |
|
06:30 |
Naşul |
|
09:00 |
Ghilea Show |
|
10:00 |
Pâine şi Circ |
|
11:00 |
Conferinţa de presă |
|
12:00 |
Ghilea Show |
|
13:00 |
Vinovaţii fără vină |
|
14:00 |
Ţinta noastră: Sănătatea |
|
15:00 |
Fără pleoape la urechi |
|
16:00 |
La graniţele cunoaşterii |
|
17:00 |
Deşteptarea României cu Lorin Fortuna |
|
19:00 |
Timpul - artă şi ştiinţă cu Claudiu Burlan |
|
19:30 |
Comunitatea mea |
|
20:00 |
Quantika cu Michael Szellner |
|
21:00 |
Ghilea Show cu Sorin Ghilea |
|
22:00 |
Naşul cu Radu Moraru |
|
00:30 |
Timpul - artă şi ştiinţă |
|
01:00 |
Ghilea Show |
|
02:00 |
Quantika |
|
03:00 |
Deşteptarea României |
|
ORA |
PROGRAM - VINERI |
|
05:00 |
Documentar |
|
06:00 |
Sufulcă-ţi zilele |
|
06:30 |
Naşul |
|
09:00 |
Ghilea show |
|
10:00 |
Quantika |
|
11:00 |
Conferinţa de presă |
|
12:00 |
Ghilea Show |
|
13:00 |
Magie pe Baricadă |
|
13:30 |
Timpul - artă şi ştiinţă |
|
14:00 |
Deşteptarea României |
|
16:00 |
Mapamond românesc |
|
17:00 |
Comunitatea mea |
|
17:30 |
Ţinta noastră: Sănătatea cu Minodora Hrimiuc şi Daniel Ţinte |
|
18:30 |
Pe Baricadă cu Dorel Zăvoianu |
|
19:30 |
Vitralii cu Eugen Marinoff |
|
21:00 |
Ghilea Show |
|
22:00 |
Baricadaţi în voie bună |
|
23:30 |
Retro Zone |
|
01:30 |
Ţinta noastră: Sănătatea |
|
02:30 |
Pe Baricadă |
|
03:30 |
Vitralii |
|
05:00 |
La graniţele cunoaşterii |
|
ORA |
PROGRAM - SAMBATA |
|
06:00 |
Baricada Music |
|
07:00 |
Baricadaţi în voie bună |
|
08:30 |
Desene animate |
|
10:00 |
Documentar |
|
11:00 |
Sufulcă-ţi zilele |
|
11:30 |
Fără pleoape la urechi |
|
12:30 |
Ţinta noastră: Sănătatea |
|
13:30 |
Magic Summer |
|
15:30 |
La graniţele cunoaşterii |
|
16:30 |
Documentar |
|
17:30 |
Baricada Music |
|
18:00 |
Aradul de 5 stele |
|
19:00 |
Magie pe Baricadă cu Cătălin Pintea |
|
19:30 |
Film Artistic |
|
21:30 |
Vinovaţii fără vină |
|
22:30 |
Film documentar |
|
23:30 |
Baricadaţi în voie bună |
|
02:30 |
Vinovaţii fără vină |
|
03:30 |
Film documentar |
|
04:30 |
Baricada Music |
|
ORA |
PROGRAM - DUMINICA |
|
05:00 |
Baricadaţi în voie bună |
|
06:00 |
La graniţele cunoaşterii |
|
07:00 |
Desene animate |
|
09:00 |
Pâine şi Circ |
|
10:00 |
Magic Summer |
|
12:00 |
Baricadaţi în voie bună |
|
13:00 |
Magie pe Baricadă |
|
14:00 |
Vitralii |
|
15:30 |
La graniţele cunoaşterii |
|
16:30 |
Retro Zone |
|
18:30 |
Vinovaţii fără vină |
|
19:30 |
Ţinta noastră: Sănătatea |
|
20:30 |
Film artistic |
|
22:30 |
Film documentar |
|
23:30 |
Film artistic |
|
01:30 |
Magic Summer |
|
03:30 |
Film artistic |
PARTENERI
|