Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Duminica, 28 Aprilie, 2024
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Primăria Municipiului Arad : Acordul de asistenţă financiară pentru obiectivul “Imbunatatirea mediului inconjurator”

Categorie stire Actualitati | Autor stire Alecu | Data publicare Miercuri, 07 Martie, 2012 | Nr. accesari stire 4930 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Primăria Municipiului Arad : Acordul de asistenţă financiară pentru obiectivul “Imbunatatirea mediului inconjurator”

Luni, 12 martie 2012, primarul municipiului Arad, dl.Gheorghe Falcă, va semna Acordul de asistenţă financiară pentru obiectivul “Imbunatatirea mediului inconjurator” din cadrul Programului de cooperare Elveţiano-Român, care asigură asistenţă financiară nerambursabilă substanţială pentru proiecte locale în domeniul energiei şi dezvoltării durabile. Evenimentul va avea loc la Bucureşti, la sediul Ministerului Finanţelor Publice. Alaturi de primarul municipiului Arad vor participa reprezentanţii municipiilor Braşov, Cluj Napoca şi Suceava, selectate în cadrul programului.

Obiectivul 1 al Ariei de concetrare tematica –“Imbunatatirea mediului inconjurator” din cadrul Programului de cooperare elveţiano-română

Unul dinte obiectivele acestei arii de concentrare tematică este să contribuie la managementul energiei durabile în oraşe, prin îmbunătăţirea infrastructurii publice, dezvoltarea capacităţii şi creşterea gradului de conştientizare privind eficienţa energetică şi energia regenerabilă, pentru a creşte standardele de viaţă, a promova dezvoltarea economică şi a oferi un răspuns la schimbările climatice.

În acelaşi timp, contribuţia urmăreşte sprijinirea procesului de modernizare în domenii cheie legate de mediu, energie şi transport public, precum şi schimbul de cunoştinţe în aceste domenii prin promovarea parteneriatelor instituţionale.

Obiectivul 1, cu un buget total de 37 milioane CHF, vizează managementul energiei durabile într-un număr de 4 oraşe (Arad, Brasov, Cluj-Napoca, Suceava) care au fost selectate şi care vor primi finanţare pentru elaborarea ori actualizarea (funcţie de situaţia beneficiarilor) a Planurilor de Acţiune pentru Energie Durabilă, precum şi pentru implementarea proiectelor prioritare din domeniile reabilitarea termică a clădirilor publice, termoficare, furnizarea de energie (inclusiv regenerabilă), iluminat public, transport public sau planificare urbană. Bugetul total urmează a fi alocat unui număr total de până la 10 proiecte în oraşele selectate.

In cadrul procedurii de selectie, municipiul Arad a propus mai multe proiecte eligibile pentru finantare, vizând investiţii pentru retehnologizarea centralei electrotermice, reabilitarea sistemului local de distribuţie a energiei termice, dezvoltarea transportului urban cu mijloace alternative si implementarea tehnologiilor ecologice pentru iluminatul public. 

Despre Programul de Cooperare Elvetiano-Roman

Acordul Cadru intre Guvernul Romaniei si Consiliul Federal Elvetian, privind implementarea acestui program, a fost semnat in data de 7 septembrie 2010. Romania beneficiaza de o contributie financiara nerambursabila in valoare de 181 milioane CHF din partea Elvetiei in acest program.

Obiectivul Programului:

Asistenţa financiară elveţiană îşi propune să contribuie la reducerea disparităţilor economice şi sociale în cadrul Uniunii Europene extinse, cât şi între diferitele regiuni de dezvoltare ale statelor beneficiare.

Cuantumul contribuţiei financiare alocate României:

Suma alocată României în cadrul acestei asistenţe financiare este de 181 mil. CHF (aproximativ 135 mil. EUR), perioada de angajare a fondurilor fiind de 5 ani de la data aprobării creditului cadru de către Parlamentul elveţian, iar cea a plăţii efective de 10 ani.

Domeniile finanţate:

Din această contribuţie se pot finanţa următoarele domenii: securitatea, stabilitatea şi sprijinul pentru reforme (securitatea frontierelor, capacitate de management la nivel local şi regional, modernizarea sistemului judiciar, etc.); mediu şi infrastructură; promovarea sectorului privat; dezvoltarea socială şi a resurselor umane.

Beneficiari

Fondurile vor merge la autoritatile locale - pentru infrastructura, proiecte sociale sau proiecte de mediu, la ONG-uri – pentru consolidarea societatii civile si la companii private - pentru parteneriate cu firmele elvetiene.  Contributia beneficiarilor de finantare, pe proiectele din cadrul acestui program, va fi de 15% pentru administratia publica, 10% pentru ONG-uri si 35-40% pentru companiile private.



share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - DUMINICA
  05:00 Baricadaţi în voie bună
  06:00 La graniţele cunoaşterii
  07:00 Desene animate
  09:00 Pâine şi Circ
  10:00 Magic Summer
  12:00 Baricadaţi în voie bună
  13:00 Magie pe Baricadă
  14:00 Vitralii
  15:30 La graniţele cunoaşterii
  16:30 Retro Zone
  18:30 Vinovaţii fără vină
ACUMA LA TV 19:30 Ţinta noastră: Sănătatea
  20:30 Film artistic
  22:30 Film documentar
  23:30 Film artistic
  01:30 Magic Summer
  03:30 Film artistic
COZACONE
  oferit de: curs-valutar-bnr.ro
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa

Acest site foloseste cookies pentru a imbunatati experienta ta de navigare. Pentru mai multe detalii referitoare la cum folosim datele tale si la drepturile tale te invitam sa citesti: Politica de cookies sau/si Politica datelor confidentiale si dorim sa confirmi acordul tau.

Accepta