Warning: include(/home3/r39621bari/public_html/sabloane_c/5826ab0c0204a3a07ac67cd1aca535e762fe4eec.file.begin.tpl.php): failed to open stream: No such file or directory in /home3/r39621bari/public_html/core/sysplugins/smarty_internal_template.php on line 434

Warning: include(): Failed opening 'sabloane_c/5826ab0c0204a3a07ac67cd1aca535e762fe4eec.file.begin.tpl.php' for inclusion (include_path='.:/opt/alt/php74/usr/share/pear') in /home3/r39621bari/public_html/core/sysplugins/smarty_internal_template.php on line 434
CHAT - Baricada TV
 
Luni, 20 Mai, 2024
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

DNA: Viorel Hrebenciuc, acuzat de folosirea influenței în scopul obținerii de bani sau bunuri

Categorie stire Actualitati | Autor stire Alecu | Data publicare Joi, 04 Septembrie, 2014 | Nr. accesari stire 926 ori | Comentarii stire 0 comentarii

DNA: Viorel Hrebenciuc, acuzat de folosirea influenței în scopul obținerii de bani sau bunuri

Procurorii DNA au început urmărirea penală pe numele deputatului Viorel Hrebenciuc, membru în Comitetul Executiv Național al PSD, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de folosire a influenței ori autorității în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite de o persoană care deține o funcție de conducere într-un partid.

La cererea unei persoane care, direct sau indirect, prin intermediul membrilor familiei sale sau al apropiaților, controlează o societate comercială deținătoare a unui post de televiziune, deputatul Viorel Hrebenciuc s-a implicat nemijlocit în realizarea de demersuri pentru a determina funcționari din cadrul Consiliului Național al Audiovizualului (CNA) ca instituția ce reprezintă singurul organ de reglementare în domeniul audiovizualului să revină asupra unei decizii prin care a fost retrasă licența pentru postul de televiziune respectiv", informează un comunicat al DNA remis joi AGERPRES.

Procurorii arată că în realizarea acestor demersuri Viorel Hrebenciuc s-a folosit de influența și autoritatea pe care le deține în calitatea sa membru al structurilor de conducere din partidul din care face parte.

"Prin acțiunea sa de punere în aplicare a influenței, a autorității, exercitată de parlamentarul Viorel Hrebenciuc, s-a cauzat o tulburare însemnată și efectivă a activității CNA, prin exercitarea necorespunzătoare a atribuțiilor de serviciu și încălcarea dispozițiilor legale din domeniul audiovizual, ceea ce a permis funcționarea în continuare a unui post de televiziune căruia îi fusese retrasă în mod corect licența", se mai arată în comunicat.

Inițial, pe data de 17 septembrie 2013, CNA a decis cu o majoritate de 7 la 4, retragerea licenței audiovizuale pentru postul TV în cauză. Motivul retragerii licenței a fost încălcarea dispozițiile art.57 alin.1 lit. b teza 2 din Legea nr.504/ 2002 a audiovizualului, în sensul că postul TV respectiv a încetat să difuzeze serviciul de programe pentru care i s-a acordat licența audiovizuală mai mult de 96 de ore pentru orice motive imputabile titularului, singura sancțiune prevăzută de lege într-o asemenea situație fiind retragerea licenței.

"După numai două săptămâni, la data de 1 octombrie 2013, CNA a revocat decizia anterioară (6 voturi pentru și 4 voturi împotrivă, din 10 membri prezenți), precizându-se doar că argumentele conținute în contestația depusă de postul TV au fost admise, fără a se mai realiza o analiză tehnică sau să se țină cont dacă există un punct de vedere al specialiștilor din cadrul CNA care să constate dacă susținerile din contestație sunt temeinice și legale", susțin procurorii.

Din analiza materialelor existente la dosar, s-a stabilit că, urmare a demersurilor menționate anterior, în mod nejustificat, trei dintre membrii CNA care la ședința anterioară votaseră pentru retragerea licenței postului TV în ședința din 1 octombrie 2013 au votat în favoarea postului TV, deși situația de fapt nu s-a schimbat.

"La data de 4 septembrie 2014, persoanei sus menționate i s-au adus la cunoștință calitatea de suspect și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală. În cauză se efectuează acte de urmărire penală și față de alte persoane", precizează DNA.

Vicepreședintele Camerei Deputaților Viorel Hrebenciuc a declarat joi la ieșirea de la DNA că i s-a comunicat că are calitatea de suspect în dosarul de corupție de la CNA.

"Eu sunt aici, bănuiesc, o victimă colaterală. Mi s-a adus la cunoștință faptul că sunt suspect în acest dosar", a afirmat Hrebenciuc.

El a precizat că este vorba de dosarul format în baza plângerii împotriva CNA depusă din partea PP-DD de deputatul Liliana Mincă, dar a spus că nu poate să dea amănunte din cauză.

Întrebat care este acuzația care i se aduce, Hrebenciuc a făcut trimitere la Legea 78/2000 (privind prevenirea, descoperirea și sancționarea faptelor de corupție), art.13.

"Chestia asta cu marele Hrebenciuc este foarte multă legendă. (...) Nu prea corespunde adevărului", a susținut deputatul PSD.



share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - LUNI
  04:30 Deşteptarea României
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea Show
  10:00 Quantika
  11:00 Magie pe Baricadă
  11:30 Baricada Music
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Vitralii
  14:30 Baricada Music
  15:00 Pe Baricadă
  16:00 Fără pleoape la urechi cu Dorin Frandeş
  17:00 Timpul - artă şi ştiinţă
  17:30 Comunitatea mea
  18:00 În Arenă cu Adrian Creţa
  19:00 Aradul de 5 stele cu Daniel Mitre
  20:00 Pâine şi Circ cu Adrian Creţa
  21:00 Ghilea Show cu Sorin Ghilea
ACUMA LA TV 22:00 Naşul cu Radu Moraru
  01:00 Ghilea Show
  02:00 Pâine şi Circ
  03:00 Fără pleoape la urechi
  04:00 În Arenă
  05:00 Aradul de 5 stele
COZACONE
  oferit de: curs-valutar-bnr.ro
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa

Acest site foloseste cookies pentru a imbunatati experienta ta de navigare. Pentru mai multe detalii referitoare la cum folosim datele tale si la drepturile tale te invitam sa citesti: Politica de cookies sau/si Politica datelor confidentiale si dorim sa confirmi acordul tau.

Accepta