Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Joi, 02 Februarie, 2023
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Mark Zuckerberg a donat 25 de milioane de dolari pentru lupta contra Ebola

Categorie stire CANCAN | Autor stire Alecu | Data publicare Miercuri, 15 Octombrie, 2014 | Nr. accesari stire 925 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Mark Zuckerberg a donat 25 de milioane de dolari pentru lupta contra Ebola

Mark Zuckerberg şi soţia sa, Priscilla Chan, au anunţat, marţi, pe reţeaua de socializare Facebook că au donat 25 de milioane de dolari Centrului american pentru controlul şi prevenţia bolilor (CDC), pentru a ajuta la lupta împotriva epidemiei de Ebola, informează AFP.

 "Epidemia de Ebola se află într-un moment critic. Virusul a infectat deja 8.900 de persoane până în prezent şi se răspândeşte foarte repede, iar unele predicţii arată că ar putea contamina un milion de oameni, dacă nu mai mult, în următoarele luni, dacă nu se face nimic pentru combaterea maladiei", a spus Mark Zuckerberg, creatorul reţelei de socializare Facebook, în vârstă de 30 de ani.

"Avem nevoie să controlăm virusul Ebola pe termen scurt, pentru a nu se dezvolta şi epidemia să nu ia avânt pentru a deveni o criză sanitară la nivel mondial, pe termen lung, pe care va trebui apoi să o combatem timp de decenii, pe scară largă, cum este cazul HIV şi al poliomielitei. Donaţia noastră este modul cel mai rapid de a furniza CDC şi specialiştilor în această problemă uneltele de a împiedica acest lucru", a precizat Zuckerberg într-o postare pe reţeaua de socializare.

Cele 25 de milioane de dolari vor ajuta în mod direct "actorii din prima linie, care duc o luptă eroică, creând centre de tratare, educând personalul medical, diagnosticând bolnavii". "Sperăm că donaţia va ajuta la salvarea de vieţi şi la controlarea acestei epidemii", a mai spus patronul platformei de socializare.

 Potrivit Forbes, averea personală a lui Mark Zuckerberg este evaluată la 32,4 miliarde de dolari.

La rândul său, cofondatorul Microsoft Bill Gates a donat, recent, prin intermediul Fundaţiei Bill şi Melinda Gates, 50 de milioane de dolari agenţiilor Naţiunilor Unite şi ale altor organizaţii internaţionale care luptă contra Ebola.

Epidemia de Ebola, cea mai severă de la identificarea acestui virus al febrei hemoragice, în 1976, a cauzat aproape 4.500 de decese de la începutul acestui an, potrivit celui mai recent bilanţ al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, care a identificat 8.900 de cazuri de infecţie. Epidemia afectează în special Liberia, Guineea şi Sierra Leone, ţări din Africa de vest.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - JOI
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea Show
  10:00 Pâine şi Circ
  11:00 Conferinţa de presă
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Vinovaţii fără vină
ACUMA LA TV 14:00 Ţinta noastră: Sănătatea
  15:00 Fără pleoape la urechi
  16:00 La graniţele cunoaşterii
  17:00 Deşteptarea României cu Lorin Fortuna
  19:00 Timpul - artă şi ştiinţă cu Claudiu Burlan
  19:30 Comunitatea mea
  20:00 Quantika cu Michael Szellner
  21:00 Ghilea Show cu Sorin Ghilea
  22:00 Naşul cu Radu Moraru
  00:30 Timpul - artă şi ştiinţă
  01:00 Ghilea Show
  02:00 Quantika
  03:00 Deşteptarea României
COZACONE
  oferit de: curs-valutar-bnr.ro
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa

Acest site foloseste cookies pentru a imbunatati experienta ta de navigare. Pentru mai multe detalii referitoare la cum folosim datele tale si la drepturile tale te invitam sa citesti: Politica de cookies sau/si Politica datelor confidentiale si dorim sa confirmi acordul tau.

Accepta