Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Duminica, 25 Septembrie, 2022
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Bob Dylan pe urmele lui Frank Sinatra în noul său album

Categorie stire CANCAN | Autor stire Alecu | Data publicare Miercuri, 10 Decembrie, 2014 | Nr. accesari stire 5985 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Bob Dylan pe urmele lui Frank Sinatra în noul său album

Bob Dylan, care își va lansa noul album în luna februarie, merge pe urmele lui Frank Sinatra, reluând zece piese clasice din anii ‘‘40, interpretate de celebrul cântăreț. ‘‘Shadows in the Night’‘, al 36-lea album al neobositului Bob Dylan (73 de ani), va cuprinde versiunea în engleză a celebrei melodii ‘‘Feuilles mortes’‘ (‘‘Autumn Leaves’‘) de Jacques Prevert și Vladimir Cosma, a anunțat marți Columbia/Sony, preluată de AFP.

Albumul va fi lansat pe 2 februarie în Europa și pe 3 februarie în America de Nord, a anunțat casa de discuri.

‘‘Doream de multă vreme să fac așa ceva, dar nu am avut niciodată curajul să abordez aranjamente muzicale complicate cu 30 de instrumente și să le adaptez la un grup de cinci’‘, a spus Dylan într-un comunicat. Cântărețul, care a vândut de-a lungul carierei 125 de milioane de discuri, apreciază că aceste piese din anii ‘‘40 au fost ‘‘îngropate’‘ de reluările succesive și aveau nevoie ‘‘să fie scoase din mormânt la lumină’‘.

În afară de ‘‘Feuilles mortes’‘, albumul cuprinde o reluare lansată deja în luna mai de Dylan, ‘‘Full Moon and Empty Arms’‘, interpretată de Frank Sinatra în 1945 și având la bază o compoziție la pian a lui Serghei Rahmaninov.

Ultimul album înregistrat în studio de Bob Dylan, ‘‘Tempest’‘, a fost lansat în 2012, piesa care dă titlul povestind în 14 minute naufragiul vasului Titanic pe melodii irlandeze. În luna noiembrie a apărut un set de 6 CD-uri, cuprinzând toate cele 138 de piese ale lui Dylan și ale grupului său, The Band, din legendarele sesiuni ‘‘The Basement Tapes’‘ din 1967, care alimentează de 45 de ani imaginația fanilor.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - DUMINICA
  05:00 Baricadaţi în voie bună
  06:00 La graniţele cunoaşterii
  07:00 Desene animate
  09:00 Pâine şi Circ
  10:00 Magic Summer
  12:00 Baricadaţi în voie bună
  13:00 Magie pe Baricadă
  14:00 Vitralii
  15:30 La graniţele cunoaşterii
  16:30 Retro Zone
  18:30 Vinovaţii fără vină
ACUMA LA TV 19:30 Ţinta noastră: Sănătatea
  20:30 Film artistic
  22:30 Film documentar
  23:30 Film artistic
  01:30 Magic Summer
  03:30 Film artistic
COZACONE
  oferit de: curs-valutar-bnr.ro
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa

Acest site foloseste cookies pentru a imbunatati experienta ta de navigare. Pentru mai multe detalii referitoare la cum folosim datele tale si la drepturile tale te invitam sa citesti: Politica de cookies sau/si Politica datelor confidentiale si dorim sa confirmi acordul tau.

Accepta