Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Joi, 18 Aprilie, 2024
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Filarmonica de Stat Arad: 13 Decembrie 2012 - Muzici de poveste și armonii magice

Categorie stire Cultura | Autor stire Lit | Data publicare Marti, 11 Decembrie, 2012 | Nr. accesari stire 1327 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Filarmonica de Stat Arad: 13 Decembrie 2012 - Muzici de poveste și armonii magice

Muzici de poveste şi armonii magice


Seara simfonică propusă în această săptămână de oaspetele italian Giuseppe Carannante nu este altceva decât un omagiu muzical adus Crăciunului, ţesut din muzici de poveste şi armonii magice.


Ca verdian împătimit, maestrul de orchestră începe cu Uvertura la Forţa destinului, pe care o continuă cu vestitul Dans al orelor din opera Gioconda de Amilcare Ponchielli şi cu o miniatură din propriul catalog, Zena's Song, dedicată celor mai calde voci ale orchestrei - clarinetului, violoncelului şi ansamblului de coarde.


Iar dacă prima parte a serii de 13 Decembrie este în întregime desprinsă din repertoriul de scenă italian, ultima îi este rezervată lui Piotr Ilici Ceaikovski şi celui mai spectaculos titlu de artă coregrafică din toate timpurile, Spărgătorul de nuci. Reluată în această seară în versiunea comprimată a suitei de orchestră, minunata poveste de Crăciun este prefaţată de un ópus la fel de strălucitor, Marşul slav op.31, cel care i-a adus compozitorului consacrarea ca maestru al baghetei de-a lungul întregii sale cariere.


Giuseppe Carannante a obţinut diploma de clarinetist la Napoli, în 1984 şi s-a specializat la Accademia Chigiana din Siena, la clasa profesorului Giuseppe Garbarino. A urmat cursuri de muzică de cameră, la clasele profesorilor Marian Mika, Peter Csaba, Christian Ivaldi şi Piernarciso Masi.


S-a lăsat atras de domenii artistice mult mai complexe precum muzica corală şi dirijat coral, instrumentaţie pentru fanfară şi dirijat orchestră, pe care le-a aprofundat la Academia de muzică din Pescara cu maestrul Ugo Cattini. Acest ultim domeniu de specialitate rămâne şi cel preferat, continuarea studiilor fiind girată de maestrul Piero Bellugi.


Giuseppe Carannante a dirijat numeroase orchestre de cameră, ansambluri de coarde şi de suflători şi s-a bucurat de statutul de invitat al unor ansambluri de peste hotare: Orchestra Naţională a Radioteleviziunii din Moldova, Orchestra de Stat a Operei din Kharkov (Ucraina), Orchestra de Stat Ivano Frankivsk (Ucraina), Praeludium Ensemble, Serenade Ensemble, La Camerata Romanica, Orchestra Academiei din Tirana, Orchestra de cameră din Zürich.
Dirijorul este fondatorul Orchestrei Lirico - Simfonice din Napoli, care susţine concerte pe tot teritoriul Italiei, al ansamblului Serenade şi al Parthenope Simfonic Band.


Giuseppe Carannante este un apreciat orchestrator şi un muzician preocupat în mod constant de compoziţie, lucrările sale vizând genuri şi ansambluri diverse. Creaţiile sale sunt publicate de Editura Esarmonia. Joi, 13 Decembrie 2012 - ora 19.00


Sala Palatului Cultural


Concert simfonic – Muzici de poveste și armonii magice


Dirijor: Giuseppe Carannante - Italia

Program

Giuseppe Verdi - Uvertura la opera Forţa destinului Amilcare Ponchielli - Dansul orelor Giuseppe Carannante -  Zena's song Piotr Ilici Ceaikovski - Marş slav Piotr Ilici Ceaikovski  - Spărgătorul de nuci


Biroul de presă al Filarmonicii de Stat Arad



share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - JOI
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea Show
  10:00 Pâine şi Circ
  11:00 Conferinţa de presă
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Vinovaţii fără vină
  14:00 Ţinta noastră: Sănătatea
  15:00 Fără pleoape la urechi
  16:00 La graniţele cunoaşterii
  17:00 Deşteptarea României cu Lorin Fortuna
  19:00 Timpul - artă şi ştiinţă cu Claudiu Burlan
  19:30 Comunitatea mea
ACUMA LA TV 20:00 Quantika cu Michael Szellner
  21:00 Ghilea Show cu Sorin Ghilea
  22:00 Naşul cu Radu Moraru
  00:30 Timpul - artă şi ştiinţă
  01:00 Ghilea Show
  02:00 Quantika
  03:00 Deşteptarea României
COZACONE
  oferit de: curs-valutar-bnr.ro
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa

Acest site foloseste cookies pentru a imbunatati experienta ta de navigare. Pentru mai multe detalii referitoare la cum folosim datele tale si la drepturile tale te invitam sa citesti: Politica de cookies sau/si Politica datelor confidentiale si dorim sa confirmi acordul tau.

Accepta