Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Vineri, 17 Mai, 2024
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Proiectul TEATRUL, ȘCOALA ȘI INVERS a debutat cu FATA DE BIRĂU

Categorie stire Cultura | Autor stire Alecu | Data publicare Miercuri, 08 Octombrie, 2014 | Nr. accesari stire 1071 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Proiectul TEATRUL, ȘCOALA ȘI INVERS a debutat cu FATA DE BIRĂU

Proiectul Teatrului Clasic 'Ioan Slavici' Arad intitulat 'Teatrul, şcoala şi invers' a debutat marţi, 7 octombrie 2014, la Colegiul Economic din Arad. Conceput ca un demers menit să vină în întâmpinarea elevilor de liceu, acest proiect constă în susţinerea de către actorii arădeni a unor spectacole lectură,  în sălile festive din incinta unităţilor de învăţământ arădene.  Primii care au beneficiat de prezenţa actorilor arădeni, la ei în şcoală, sunt 140 de elevi de la Colegiul Economic, care au umplut până la refuz sala festivă. Preţul unui bilet a fost  de 5 lei. Tinerii au asistat la premiera spectacolului lectură 'Fata de birău', de Ioan Slavici. Scriitorul arădean şi-a făcut debutul în literatură ca dramaturg şi este autor a cinci piese, una dintre ele fiind 'Fata de birău', apărută în anul 1871, în 'Convorbiri Literare', sub îndrumarea lui Mihai Eminescu.   Echipa de proiect a acestui   spectacol este formată   din actorii: Oltea Blaga, Constantin Florea, Dan Covrig, Doru Nica, Ionel Bulbuc, Ştefan Statnic, Roxana Sabău şi Valentin Voicilă, acesta semnând si regia artistică. Timp de 55 de minute actorii au lecturat  piesa ce redă cu un umor aparte viaţa şi personajele din lumea satului ardelean şi au fost răsplătiţi cu aplauze de către elevi.   Spectacolul lectură 'Fata de birau' va ajunge în această săptămână şi în alte unităţi de învăţământ din municipiul Arad . Miercuri, în 8 octombrie, la ora 13, spectatori vor fi elevii Colegiului Naţional 'Elena Ghiba Birta', iar   joi, 9 octombrie, de la ora 14, elevii Colegiului Naţional 'Moise Nicoară'.  Prima săptămână de spectacole lectură din cadrul proiectului 'Teatrul, şcoala şi invers'   se va încheia în forţă cu două reprezentaţii care vor avea loc   vineri, în 10 octombrie 2014, de la ora 12 şi de la ora 16,30, la  Colegiul Naţional 'Preparandia Dimitrie Ţichindeal'.

      În perioada următoare, în funcţie de bibliografia şcolară care cuprinde cerinţele de lectură pentru  elevii de liceu, Teatrul  Clasic 'Ioan Slavici' Arad va pregăti şi alte spectacole lectură pe care le   va susţine la sediul unităţilor  de învăţământ.



share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - VINERI
  05:00 Documentar
  06:00 Sufulcă-ţi zilele
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea show
  10:00 Quantika
  11:00 Conferinţa de presă
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Magie pe Baricadă
  13:30 Timpul - artă şi ştiinţă
ACUMA LA TV 14:00 Deşteptarea României
  16:00 Mapamond românesc
  17:00 Comunitatea mea
  17:30 Ţinta noastră: Sănătatea cu Minodora Hrimiuc şi Daniel Ţinte
  18:30 Pe Baricadă cu Dorel Zăvoianu
  19:30 Vitralii cu Eugen Marinoff
  21:00 Ghilea Show
  22:00 Baricadaţi în voie bună
  23:30 Retro Zone
  01:30 Ţinta noastră: Sănătatea
  02:30 Pe Baricadă
  03:30 Vitralii
  05:00 La graniţele cunoaşterii
COZACONE
  oferit de: curs-valutar-bnr.ro
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa

Acest site foloseste cookies pentru a imbunatati experienta ta de navigare. Pentru mai multe detalii referitoare la cum folosim datele tale si la drepturile tale te invitam sa citesti: Politica de cookies sau/si Politica datelor confidentiale si dorim sa confirmi acordul tau.

Accepta