Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Joi, 21 Septembrie, 2023
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Ample manifestări științifice organizate de UVVG cu ocazia Zilei Naționale a României

Categorie stire Cultura | Autor stire Alecu | Data publicare Marti, 25 Noiembrie, 2014 | Nr. accesari stire 23839 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Ample manifestări științifice organizate de UVVG cu ocazia Zilei Naționale a României

Universitatea de Vest „Vasile Goldiș”, Primăria Arad, Arhiepiscopia Aradului, Consiliul Județean Arad și Serviciul Județean Arad al Arhivelor Naționale, organizează, vineri, 28.11.2014, în Sala „Ferdinand” din cadrul Primăriei Arad, începând cu orele 9.00, cea de-a IX-a Sesiune națională de comunicări științifice „Aradul – capitala politică a românilor transilvăneni”.

În deschiderea lucrărilor științifice vor susține alocuțiuni prof. univ. dr. Coralia Adina Cotoraci, rectorul Universității de Vest „Vasile Goldiș”, ÎPS Dr. Timotei Seviciu, Arhiepiscop al Aradului, ing. Gheorghe Falcă, primarul municipiului Arad, arhiv. Mirela Pachiţa, şef serviciu Arhivele Naţionale Arad, dr. Doru Sinaci, directorul Centrului de Studii de Istorie şi Teorie Literară „Ioan Slavici” Arad.

Cu această ocazie vor avea loc și lansări de carte:

- Volumul IX Administraţie românească arădeană – studii şi comunicări din Banat-Crişana”, Colecţia „Slaviciana – serie nouă”, Editura „Vasile Goldiş” University Press, Arad, 2014;

- Vasile Dudaş: Banatul în anii Primei Mari Conflagraţii Mondiale”, Editura „David Press Print”, Timişoara, 2014;

- Emil Arbonie: Avocaţi arădeni (1875-1989)”, Editura „Vasile Goldiş” University Press, Arad, 2014;

- Doru Sinaci: Discursul politic în perioada tribunismului arădean”, Editura „Vasile Goldiş” University Press, Arad, 2014;

Lucrările Sesiunii naționale de comunicări științifice se vor desfășura în două secțiuni științifice – Secțiunea I, Sala „Ferdinand”, iar Secțiunea a II-a – Centrul Academic de Conferințe din cadrul Universității de Vest „Vasile Goldiș” (B-dul Revoluției nr.78).

Dr. Doru Sinaci, directorul Centrului de Studii de Istorie şi Teorie Literară „Ioan Slavici” Arad din cadrul UVVG, inițiatorul evenimentului, ne-a declarat că: „Sesiunea națională de comunicări științifice, manifestare care a ajuns la cea de-a IX –a ediție, s-a consacrat ca fiind, de departe, cea mai importantă manifestare științifică dedicată zilei de 1 Decembrie din partea de Vest a României. La lucrări vor participa peste 20 de doctoranzi, masteranzi și universitari de la Universitatea „Babeș Bolyai” din Cluj Napoca, cercetători din partea Academiei Române din București și filialele din Cluj Napoca și Timișoara, reprezentați ai Ministerului de Externe, dar și de la Universitățile din partea de Vest a țării. Din partea Universităţii de Vest „Vasile Goldiș” din Arad sunt peste 25 de comunicări valoroase, toate acestea fiind cuprinse în volumul, care va vedea lumina tiparului în data de 15 mai 2015, când organizăm cea de-a X-a manifestare a Sesiunii naționale de comunicări științifice, când vom edita cel de-al X-lea volum din Colecția Slaviciana, seria nouă, moment în care această prestigioasă colecție va fi omologată de Biblioteca Națională a României în sarcina Editurii Universității noastre, „Vasile Goldiș” University Press”.

Prof. univ. dr. Marius Grec, decanul Facultății de Științe Umansite, Politice și Administrative, a subliniat că „Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad, va organiza, cu prilejul sărbătoririi Zilei Naționale a României, o serie de manifestări științifice în țară și în străinătate. Mesajul Senatului Universității va fi prezentat reprezentanților autoguvernării din Ungaria. Astfel, o delegație a Universității de Vest „Vasile Goldiș” va participa, marți 25.11.2014, la manifestarea organizată de Ambasada României la Budapesta, unde va fi prezent și cunoscutul om de cultură Dan Puric. În data de 26 noiembrie, Consulatul General al României de la Szeged va organiza o recepție, unde va fi prezentă o delegație condusă de prorectorul Universității, prof. univ. dr. Cristian Haiduc și subsemnatul, iar joi, 27 noiembrie, începând cu orele 10.00, Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” va organiza, pentru elevii școlilor și liceelor arădene, evocări sub genericul „1 Decembrie 1918. 96 de ani de la Marea Unire”. Vor fi prezente cadre didactice de la Facultatea de Științe Umaniste, Politice și Administrative din cadrul UVVG, care vor prezenta elevilor importanța zilei de 1 Decembrie și rolul pe care Aradul l-a avut în realizarea Marii Uniri. Vineri, 28 noiembrie, vom avea o manifestare la Consulatul de la Gyula, unde reprezentatul Universității noastre va fi conf. univ. dr. Eugen Gagea, care va sublinia importanța lui Vasile Goldiș în actul Marii Uniri de la 1918.

Prof. univ. dr. Aurel Ardelean, președintele Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad, va participa, vineri, 28.11.2014, la Sesiunea „Marea Unire de la 1918”, organizată de Academia Română, la București, alături de președintele Academiei Române, Ionel Valentin Vlad și Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

Biroul de presă al UVVG

Daniel Albushare - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - JOI
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea Show
  10:00 Pâine şi Circ
  11:00 Conferinţa de presă
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Vinovaţii fără vină
  14:00 Ţinta noastră: Sănătatea
  15:00 Fără pleoape la urechi
  16:00 La graniţele cunoaşterii
  17:00 Deşteptarea României cu Lorin Fortuna
  19:00 Timpul - artă şi ştiinţă cu Claudiu Burlan
  19:30 Comunitatea mea
  20:00 Quantika cu Michael Szellner
ACUMA LA TV 21:00 Ghilea Show cu Sorin Ghilea
  22:00 Naşul cu Radu Moraru
  00:30 Timpul - artă şi ştiinţă
  01:00 Ghilea Show
  02:00 Quantika
  03:00 Deşteptarea României
COZACONE
  oferit de: curs-valutar-bnr.ro
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa

Acest site foloseste cookies pentru a imbunatati experienta ta de navigare. Pentru mai multe detalii referitoare la cum folosim datele tale si la drepturile tale te invitam sa citesti: Politica de cookies sau/si Politica datelor confidentiale si dorim sa confirmi acordul tau.

Accepta