Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Vineri, 23 Februarie, 2024
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Europarlamentar Iosif Matula : "Este necesară elaborarea unor strategii clare referitoare la politica de competitivitate industrială"

Categorie stire Economic | Autor stire Alecu | Data publicare Luni, 15 Iulie, 2013 | Nr. accesari stire 993 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Europarlamentar Iosif Matula :

Comisia pentru dezvoltare regională a Parlamentului European a adoptat în această săptămână Proiectul de aviz referitor la reindustrializarea Europei în vederea promovării competitivității și a durabilității.

Potrivit documentului, producția globală este în prezent cu 10% mai scăzută decât înaintea crizei, iar în sectorul industrial s-au pierdut peste 3 milioane de locuri de muncă.

"În contextul actual al crizei economice și financiare, este necesară elaborarea unor strategii clare referitoare la politica de competitivitate industrială, care să includă facilitarea accesului la mijloacele de finanțare, sprijin pentru cercetare, dezvoltare, simplificarea administrativă, precum și îmbunătățirea infrastructurii", a declarat Iosif Matula.

În calitate de raportor din partea Grupului Partidului Popular European (PPE), Iosif Matula a gestionat, pe parcursul a două luni analiza raportului, a celor 42  de amendamente depuse de colegii europarlamentari și a stabilit poziția Grupului PPE.

Potrivit europarlamentarului democrat-liberal, un element esențial îl constituie dezvoltarea de parcuri industriale prin asocierea dintre autoritățile naționale și locale, agenții economici, institutele de cercetare dezvoltare în vederea creării unui mediu de afaceri cât mai atractiv.

De asemenea, Iosif Matula a insistat asupra importanței facilitării accesului IMM-urilor și a antreprenorilor locali la finanțare în contextul sporirii potenţialului de creștere și competitivitate.

Avizul va fi înaintat Comisiei pentru industrie, cercetare și energie, urmând să fie votat în sesiunea plenară de la Strasbourg din luna octombrie a acestui an.

 

Cabinet europarlamentar Iosif Matulashare - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - VINERI
  05:00 Documentar
  06:00 Sufulcă-ţi zilele
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea show
  10:00 Quantika
  11:00 Conferinţa de presă
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Magie pe Baricadă
  13:30 Timpul - artă şi ştiinţă
  14:00 Deşteptarea României
  16:00 Mapamond românesc
  17:00 Comunitatea mea
  17:30 Ţinta noastră: Sănătatea cu Minodora Hrimiuc şi Daniel Ţinte
  18:30 Pe Baricadă cu Dorel Zăvoianu
  19:30 Vitralii cu Eugen Marinoff
  21:00 Ghilea Show
  22:00 Baricadaţi în voie bună
  23:30 Retro Zone
  01:30 Ţinta noastră: Sănătatea
  02:30 Pe Baricadă
  03:30 Vitralii
  05:00 La graniţele cunoaşterii
COZACONE
  oferit de: curs-valutar-bnr.ro
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa

Acest site foloseste cookies pentru a imbunatati experienta ta de navigare. Pentru mai multe detalii referitoare la cum folosim datele tale si la drepturile tale te invitam sa citesti: Politica de cookies sau/si Politica datelor confidentiale si dorim sa confirmi acordul tau.

Accepta