Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Sambata, 18 Mai, 2024
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

2014, anul relansării activității Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură a județului Arad

Categorie stire Economic | Autor stire Alecu | Data publicare Joi, 18 Decembrie, 2014 | Nr. accesari stire 67598 ori | Comentarii stire 0 comentarii

2014, anul relansării activității Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură a județului Arad

Anul 2014 a fost un an al consolidării și relansării pentru Camera de Comerț, Industrie  și Agricultură a județului Arad. Instituția a reușit să-și canalizeze forțele pentru a reactiva toate activitățile și serviciile oferite membrilor și agenților economici, iar bilanţul la final de 2014 este unul favorabil.

Numărul operatorilor economici care devin membri ai CCIA Arad este în creștere, în acest moment instituția înregistrând peste 300 de membri.

Echipa CCIA Arad și-a desfășurat activitatea anul acesta într-un sediu renovat și dotat la standarde europene, inaugurat la finele lunii februarie, printr-o investiție de amploare care a contribuit la o mai bună imagine a instituției și la creșterea numărului de conferințe și seminarii organizate. Este de apreciat sprijinul pe care l-am primit din partea noilor membri ai Colegiului de Conducere implicați în buna desfășurare a activității: Teodor Ardelean, Gheorghe Leucuţa, Liviu Vilogoş, Mihaela Iuga, Aurel Ionescu, Ovidiu Stoica, Camelia Suărăşan, Tiberiu Ciul și a cenzorilor Polyanki Ana, Petru Horga și Vizental Boris.

În contextul dezvoltării relațiilor bilaterale și promovării mediului de afaceri regional, conducerea instituției a primit vizita unui număr de trei ambasadori și doi consuli onorifici cu care au fost purtate discuții de cooperare și posibilități de noi piețe în Vestul țării. Austria, Cuba, Marea Britanie, Italia și Ungaria au fost interesate de economia Aradului, iar Camera de Comerț, Industrie și Agricultură a județului Arad a fost punctul de întâlnire al intereselor de dezvoltare economică, în concordanță cu strategia europeană de cooperare transfrontalieră.

Seria misiunilor economice organizate de instituția Camerală a fost continuată și anul acesta, cu participarea mediului de afaceri din toată regiunea de Vest și nu numai, ocazie cu care au fost desfășurate numeroase întâlniri de afaceri, seminarii și conferințe, workshopuri precum și întâlniri la nivel înalt, inclusiv cu ocazia târgurilor.

Datorită activității Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură a județului Arad, instituția a devenit mult mai activă în cadrul sistemului cameral din România, iar președintele Gheorghe SECULICI a fost ales în funcții importante în cadrul Camerei de Comerț și Industrie a României, având astfel posibilitatea să reprezinte interesele mediului de afaceri la cel mai înalt nivel. Tot în acest context, instituția a contribuit la realizarea de documente de poziție care au fost înaintate factorilor decizionali.

În ceea ce privește oportunitățile de dezvoltare, au fost depuse un număr de patru proiecte pentru care se așteaptă finanțare și care urmează să fie derulate în perioada 2015-2017.

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură a județului Arad a reluat, începând cu luna noiembrie 2014, protocolul de colaborare cu Asociația Română de Standardizare, în baza căruia instituția Camerală din Arad a devenit Centru Zonal de Informare (CZI) ASRO.

Cele mai importante realizări vin din partea departamentului de târguri și expoziții, care a reușit anul acesta să depășească toate recordurile înregistrate până acum. Mai mult decât atât, AGROMALIM și AR-MEDICA au devenit în 2014 cele mai mari evenimente de profil din țară.

Strategia de inovare a târgurilor și expozițiilor cu caracter internațional organizate la EXPO Arad a dat roade în 2014. Fiecare eveniment a adoptat o nouă formă, abordând noi teme de interes.

Alte două noi evenimente au fost create pentru a răspunde nevoilor mediului economic. Sub un concept vest-european implementat de noul director general Adrian S. NEGRAU, a fost lansat EDU2JOB, un eveniment important, care a primit și vizita domnului președinte Traian Băsescu, dar și a multor alți oficiali. Festivalul Tradițiilor de Iarnă, lansat sub o nouă abordare, a creat o atmosferă de concurs, bună dispoziție și team building.

Cele 12 evenimente de amploare națională și internațională, organizate de Camera de Comerț, Industrie și Agricultură a județului Arad, au adunat în 2014 peste 900 de agenți economici, în calitate de expozanți. 

Peste 40.000 de persoane au vizitat EXPO Arad pe parcursul acestui an pentru a-și căuta noi parteneri de afaceri, a se informa cu privire la cele mai noi tehnologii și servicii, pentru a participa la conferințele tematice, precum și pentru a vizita expozițiile organizate.

Alte 50 de evenimente private și expoziții au avut loc sub pavilioanele expoziționale ale CCIA Arad, un număr vizibil în creștere la EXPO Arad.

Stabilitatea financiară înregistrată la momentul actual este una dintre cele mai importante realizări la nivel de management. Instituția Camerală din Arad se bucură de credibilitate la nivel național iar într-un timp scurt, conducerea instituției a reușit să poziționeze Camera de Comerț, Industrie și Agricultură a județului Arad printre primele instituții de acest gen din țară.

BIROUL DE PRESĂ AL CCIA ARADshare - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - SAMBATA
  06:00 Baricada Music
  07:00 Baricadaţi în voie bună
  08:30 Desene animate
  10:00 Documentar
  11:00 Sufulcă-ţi zilele
  11:30 Fără pleoape la urechi
ACUMA LA TV 12:30 Ţinta noastră: Sănătatea
  13:30 Magic Summer
  15:30 La graniţele cunoaşterii
  16:30 Documentar
  17:30 Baricada Music
  18:00 Aradul de 5 stele
  19:00 Magie pe Baricadă cu Cătălin Pintea
  19:30 Film Artistic
  21:30 Vinovaţii fără vină
  22:30 Film documentar
  23:30 Baricadaţi în voie bună
  02:30 Vinovaţii fără vină
  03:30 Film documentar
  04:30 Baricada Music
COZACONE
  oferit de: curs-valutar-bnr.ro
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa

Acest site foloseste cookies pentru a imbunatati experienta ta de navigare. Pentru mai multe detalii referitoare la cum folosim datele tale si la drepturile tale te invitam sa citesti: Politica de cookies sau/si Politica datelor confidentiale si dorim sa confirmi acordul tau.

Accepta