Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Sambata, 03 Decembrie, 2022
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Politica altfel

Categorie stire Editorial | Autor stire Alecu | Data publicare Vineri, 06 Ianuarie, 2012 | Nr. accesari stire 24669 ori | Comentarii stire 2 comentarii

Politica altfel

 

 Toţi ne întâlnim cu Dumnezeu, fiecare în felul nostru. Dumneavoastră îl simţiţi pe Dumnezeu într-un fel , eu poate în altul. Dumnezeu există, chiar dacă nu e bătrânelul pe care îl ştim noi şi de care ne temem cumplit. De pildă, eu îl văd pe Dumnezeu aproape de sufletul meu atunci când zăresc doar lucruri bune în jur. Când vă văd mulţumiţi şi împăcaţi. Cu Biserica am o singură problemă, aş prefera în locul lăcaşurilor de cult de lux să văd clinici pentru bătrâni , clinici care să trăiască din donaţii. Avem nevoie de bătrâni, ei sunt istoria noastră. Şi acolo să-i văd mişunând şi pe preoţi. Preoţii sunt precum doctorii, dar ei vindecă suflete. Aţi văzut că în curtea unor mari spitale sunt mici bisericuţe : ştiţi că acolo slujesc de cele mai multe ori preoţi pedepsiţi, feţe bisericeşti cu probleme ? Nu mi se pare normal . Acolo este locul lor, printre cei bolnavi şi necăjiţi.

La fel cum nu mi se pare firesc ca unele feţe bisericeşti să acumuleze averi colosale.

Noi ne cumpărăm pe bani iertarea de la Dumnezeu şi ei nu au nici o treabă , ei nu se tem de Cel de Sus. Cum poate ca un ştiu care Vlădică să aibă hoteluri, case de vacanţă, opulenţă, lux şi bunăstare , în comparaţie cu Opincă care stă şi îşi suflă în palme ca să se încălzească. Unde-i dreptatea ? Nu mai există dreptate nici la Altar.

Lucrurile nu mai pot merge mult aşa. Lumea trebuie să se schimbe şi pentru asta trebuie să ne implicăm toţi : şi tu, şi eu, şi fiecare dintre noi , cei care desigur au ceva de spus.

Cum pot eu să mai cred în clasa politică atunci când această clasă politică formată pe 21 decembrie 1989 n-a avut alt scop decât să aibă puterea şi să se îmbuibe din resursele acestei ţări. Amărâtul care pune ştampila pe buletinul de vot nici nu ştie ce seminificaţie are acel moment. Îşi semnează demisia , ori condamnarea la moarte, că de bunăstare nu mai putem vorbi. Cum să cred într-o clasă politică care luptă soră cu moartea să ajungă la ciolan , ştiind că după un mandat, sau câte or fi, ies cu conturi burduşite de sute de mii de Euro. Ce să facă această clasă politică pentru mine ? Eu vreau o clasă politică care să se sacrifice, ei să se sacrifice, pentru mine, pentru dumneavoastră,  pentru copilul meu şi copiii copiilor săi. Când calcă în Parlament să calce precum pe holul de la Jilava, nu cu nasul pe sus, maşini scumpe şi costume de marcă sau burţi revărsate . Vreau să-i văd sacrificaţi.

Ei bine, până când aceste lucruri nu se vor petrece, noi, umilul şi sărmanul popor român nu vom avea şansa să trăim mai bine. La noi, poporul este cel sacrificat.

Duceţi-vă in şcoli să vedeţi că sunt copii care se uită cu invidie la odrasla unui senator sau deputat. Respectiva progenitură ajunge de conduce, ameninţând cu părintele ales de noi, până şi şcoala.

Păi, eu vreau ca acel copil să le spună colegilor că părintele său s-a sacrificat pentru ca noi toţi să o ducem mai bine. Şi să nu fie doar vorbe goale, ci chiar aşa să se întîmple.

Politica trebuie făcută altfel, întregul concept trebuie reformat. Asta vreau să spun, sărăcia ne va face mai răi, neimplicarea ne va face mai ticăloşi , nu vreau să las copilului meu o ţară cu oameni răi şi ticăloşi.

Dar cine s-apuce taurul de coarne, că biserica nu o mai poate face..... Societatea civilă este calea ce conduce către o altfel de politică. Nu mă tem de viitor, mă tem doar de laşii şi ticăloşii care vor să facă şi ei parte din acest viitor.

Nu spun vorbe mari, nu dau sfaturi ci mă declar sclavul şi războinicul celor care într-adevăr vor să schimbe ceva în ţara asta. Vreau o societate normală, nu vreau să fac politică pentru ca de fapt să fac afaceri, nu vreau ca teama să biruie în faţa coloşilor cu picioare de lut.

Pun în dezbatere o altfel de societate, o altfel de politică, o altfel de lume ! Aruncaţi la gunoi oportunismul şi priviţi realitatea crudă în faţă.

Ce părere aveţi ? Gândim împreună ?

Sorin Ghileashare - facebook    share - twitter
sorin ghilea a postat: Marti, 31 Ianuarie, 2012, 23:47 urmatorul comentariu:
La tzopisme nu pot raspunde decat cu un regret: poftim cultura si mai vrei recolta....
RODICA GHEORGHE a postat: Luni, 16 Ianuarie, 2012, 00:05 urmatorul comentariu:
Poate ar trebui sa ma chemi sa-ti mai fac niste descantece ca atunci cand ma tot invitai la emisiunea ta.S-a implinit tot ce ti-am zis sau te-am jumulit si pe tine de bani ca pe ceilalti fraieri???
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - SAMBATA
  06:00 Baricada Music
  07:00 Baricadaţi în voie bună
  08:30 Desene animate
ACUMA LA TV 10:00 Documentar
  11:00 Sufulcă-ţi zilele
  11:30 Fără pleoape la urechi
  12:30 Ţinta noastră: Sănătatea
  13:30 Magic Summer
  15:30 La graniţele cunoaşterii
  16:30 Documentar
  17:30 Baricada Music
  18:00 Aradul de 5 stele
  19:00 Magie pe Baricadă cu Cătălin Pintea
  19:30 Film Artistic
  21:30 Vinovaţii fără vină
  22:30 Film documentar
  23:30 Baricadaţi în voie bună
  02:30 Vinovaţii fără vină
  03:30 Film documentar
  04:30 Baricada Music
COZACONE
  oferit de: curs-valutar-bnr.ro
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa

Acest site foloseste cookies pentru a imbunatati experienta ta de navigare. Pentru mai multe detalii referitoare la cum folosim datele tale si la drepturile tale te invitam sa citesti: Politica de cookies sau/si Politica datelor confidentiale si dorim sa confirmi acordul tau.

Accepta