Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Vineri, 07 Octombrie, 2022
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Dosarul Rompetrol la final

Categorie stire Editorial | Autor stire Alecu | Data publicare Miercuri, 08 Octombrie, 2014 | Nr. accesari stire 2465 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Dosarul Rompetrol la final

În  7 octombrie 2014, Curtea de Apel Bucureşti a dat sentinţele definitive în dosarul Rompetrol.  Astfel, senatorul Sorin Roşca Stănescu a fost condamnat la doi ani şi patru luni de închisoare cu executare, pentru utilizarea informaţiei privilegiate şi aderare sau sprijinire sub orice formă a unui grup infracţional organizat, Sorin Pantiş, la doi ani şi opt luni, pentru manipularea pieţei prin tranzacţii sau ordine de tranzacţionare şi aderare sau sprijinire sub orice formă a unui grup infracţional organizat.

        Au mai fost condamnaţi definitiv: Alexandru Bucşă, vicepreşedinte The Rompetrol Group Olanda, la şase ani, cu executare, Petrică Grama, fost director al Direcţiei Generale a Bugetului de Stat din cadrul Ministerului Finanţelor Publice, la doi ani şi patru luni, cu executare, Iulian Florin Aldea, broker, la cinci ani, cu executare, Claudiu Simulescu, reprezentantul societăţii de investiţii financiare TVM, la patru ani, cu executare, Gabriela Anghelache, fost preşedinte CNVM, la trei ani cu suspendare, Paul Gabriel Miclăuş, membru CNVM, la doi ani cu suspendare, Irina Popovici, fost vicepreşedinte al CNVM, la trei ani cu suspendare, Victor Eros, membru al aceleaşi comisii, la doi ani cu suspendare, Cerasela Rus, agent de servicii de investiţii financiare la SSIF Alpha Finance, la trei ani cu suspendare.

     Dosarul Rompetrol a mers mai departe şi după decesul lui omului de afaceri Dinu Patriciu, survenit în această vară.  Reamintim că în 2012, Tribunalul Bucureşti, care a judecat dosarul, l-a achitat pe Dinu Patriciu, precum şi pe ceilalţi 12 inculpaţi amintiţi mai sus.

    Ceea ce putem constata, ca simpli cetăţeni, este că în pofida duratei acestui proces- care a început în 2006-, justiţia şi-a spus ultimul cuvânt.

Antoniu Martinshare - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - VINERI
  05:00 Documentar
  06:00 Sufulcă-ţi zilele
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea show
  10:00 Quantika
  11:00 Conferinţa de presă
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Magie pe Baricadă
  13:30 Timpul - artă şi ştiinţă
  14:00 Deşteptarea României
  16:00 Mapamond românesc
  17:00 Comunitatea mea
  17:30 Ţinta noastră: Sănătatea cu Minodora Hrimiuc şi Daniel Ţinte
  18:30 Pe Baricadă cu Dorel Zăvoianu
  19:30 Vitralii cu Eugen Marinoff
  21:00 Ghilea Show
ACUMA LA TV 22:00 Baricadaţi în voie bună
  23:30 Retro Zone
  01:30 Ţinta noastră: Sănătatea
  02:30 Pe Baricadă
  03:30 Vitralii
  05:00 La graniţele cunoaşterii
COZACONE
  oferit de: curs-valutar-bnr.ro
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa

Acest site foloseste cookies pentru a imbunatati experienta ta de navigare. Pentru mai multe detalii referitoare la cum folosim datele tale si la drepturile tale te invitam sa citesti: Politica de cookies sau/si Politica datelor confidentiale si dorim sa confirmi acordul tau.

Accepta