Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Vineri, 01 Decembrie, 2023
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Inventatorul sistemului LCD a fost recompensat pentru întreaga carieră la Inventatorul European 2013

Categorie stire Generale | Autor stire Alecu | Data publicare Miercuri, 29 Mai, 2013 | Nr. accesari stire 875 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Inventatorul sistemului LCD a fost recompensat pentru întreaga carieră la Inventatorul European 2013

Autori de diferite invenţii şi inovaţii tehnologice, de la sertare care se deschid fără zgomot la nanocapsule pentru tratarea unor tipuri de cancer, au primit marţi premiul Inventatorului European 2013, transmite AFP.

Patrick Couvreur, profesor la Universitatea Paris-Sud, a fost recompensat la categoria Cercetare pentru lucrările în domeniul nanocapsulelor, de 70 de ori mai mici decât globulele roşii, care, odată introduse în sistemul bolnavului, eliberează precis medicamentele. Degradabile, nanocapsulele dispar în sânge după ce şi-au atins ţinta, permiţând evitarea multor efecte secundare legate de chimioterapie. 'Este ca şi cum ai pune un mesaj într-o sticlă pe care o arunci în mare; mesajul este protejat, numai că sticla dispare după ce îşi atinge scopul', a declarat AFP Patrick Couvreur, subliniind că preţul va permite oamenilor să vadă cum pot fi aplicate 'nanotehnologiile la tratarea bolilor grave şi severe, cum ar fi cancerul'. Această tehnologie, aflată încă în faza testelor, permite reducerea cu 70% a metastazelor la un cancer de ficat, potrivit lui Patrick Couvreur.

Austriecii Claus Haemmerle şi Klaus Bruestle au câştigat premiul la categoria Industrie pentru un sistem cu ajutorul căruia sertarele şi dulapurile se pot deschide şi închide fără zgomot.

Juriul, alcătuit din experţi din diferite domenii - politică, economie, media, cercetare -, a desemnat învingătorii dintre 15 finalişti, împărţiţi în cinci categorii.

Elveţianul Martin Schadt, cunoscut ca 'tatăl pixelului' pentru depunerea unui brevet în 1970 în domeniul tehnologiei Liquid Crystal Displays (ecranele LCD), a fost recompensat pentru întreaga carieră.

Evenimentul este organizat anual din 2006 de Oficiul European pentru Brevete (OEB). Preşedintele OEB, Benoit Battistelli, a declarat că tehnologia LCD 'ilustrează perfect importanţa răbdării şi a investiţiei pe termen lung pentru dezvoltarea tehnologiilor de vârf'.

În 2012, vânzările de aparate echipate cu tehnologia LCD s-au cifrat la 120 miliarde de dolari, potrivit OEB. 'Această performanţă nu ar fi fost de conceput în anii 1970', a adăugat Battistelli.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - VINERI
  05:00 Documentar
  06:00 Sufulcă-ţi zilele
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea show
  10:00 Quantika
  11:00 Conferinţa de presă
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Magie pe Baricadă
  13:30 Timpul - artă şi ştiinţă
  14:00 Deşteptarea României
  16:00 Mapamond românesc
  17:00 Comunitatea mea
  17:30 Ţinta noastră: Sănătatea cu Minodora Hrimiuc şi Daniel Ţinte
  18:30 Pe Baricadă cu Dorel Zăvoianu
  19:30 Vitralii cu Eugen Marinoff
  21:00 Ghilea Show
  22:00 Baricadaţi în voie bună
  23:30 Retro Zone
  01:30 Ţinta noastră: Sănătatea
  02:30 Pe Baricadă
  03:30 Vitralii
  05:00 La graniţele cunoaşterii
COZACONE
  oferit de: curs-valutar-bnr.ro
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa

Acest site foloseste cookies pentru a imbunatati experienta ta de navigare. Pentru mai multe detalii referitoare la cum folosim datele tale si la drepturile tale te invitam sa citesti: Politica de cookies sau/si Politica datelor confidentiale si dorim sa confirmi acordul tau.

Accepta