Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Vineri, 07 Octombrie, 2022
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Schimbările recente făcute de Twitter

Categorie stire Generale | Autor stire Alecu | Data publicare Joi, 28 August, 2014 | Nr. accesari stire 2019 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Schimbările recente făcute de Twitter

Săptămâna care tocmai s-a încheiat a adus 2 schimbări majore pe reţeaua de socializare preferată, după Facebook, în întreaga lume. Prima constă în suspendarea conturilor celor care au postat filmuleţul cu execuţia jurnalistului american James Foley, ceea ce este o acţiune încadrată într-o nouă politică adoptată de Twitter şi anume analizarea cererilor persoanelor care doresc ştergerea de pe reţea a fotografiilor cu persoane decedate din propria familie.

A doua schimbare, care a stârnit nemulţumiri, este adăugarea de către Twitter a postărilor unor persoane pe care un utilizator nu le are trecute la Followers, dar care sunt selectate în funcţie de popularitate. Iar aceste schimbări se aplică pentru toţi utilizatorii de Twitter.

Dacă în privinţa interzicerii difuzării imaginilor cu execuţia lui James Foley, măsurile pot fi oarecum înţelese, totuşi interzicerea totală a unor imagini de acest gen poate fi considerat un abuz. În fond, fiecare are dreptul de a decide dacă adaugă în listă un cont de Twitter care promovează violenţa, este alegerea fiecăruia.

Înainte ca cei de la Twitter să închidă conturile care promovau imaginile teroriste, pe reţea a circulat un apel care îi îndemna pe utilizatori să nu dea share video-ului. Deşi un astfel de video implică o violenţă excesivă care poate afecta persoane mai sensibile, presa americană consideră că cenzurarea unui astfel de filmuleţ periclitează activitatea în social media şi că utilizatorii trebuie lăsaţi să decidă dacă doresc sau nu să dea play unor astfel de imagini.

O altă schimbare, care a stârnit recaţii, este aceea că Twitter decide şi ce ar trebui să vedem. Astfel, postări populare ale unor persoane pe care nu le urmărim sunt distribuite automat şi nu pot fi şterse. Twitter a motivat această alegere prin dorinţa de a oferi un conţinut cât mai interesant şi diversificat utilizatorilor. Reţeaua de socializare se apropie în acest fel de politica Facebook, ceea ce nu poate fi decât un punct în minus pentru că utilizatorii de Twitter găseau interesant, în detrimentul Facebook, tocmai acest spaţiu public liber care acum este îngrădit.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - VINERI
  05:00 Documentar
  06:00 Sufulcă-ţi zilele
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea show
  10:00 Quantika
  11:00 Conferinţa de presă
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Magie pe Baricadă
  13:30 Timpul - artă şi ştiinţă
  14:00 Deşteptarea României
  16:00 Mapamond românesc
  17:00 Comunitatea mea
  17:30 Ţinta noastră: Sănătatea cu Minodora Hrimiuc şi Daniel Ţinte
  18:30 Pe Baricadă cu Dorel Zăvoianu
  19:30 Vitralii cu Eugen Marinoff
ACUMA LA TV 21:00 Ghilea Show
  22:00 Baricadaţi în voie bună
  23:30 Retro Zone
  01:30 Ţinta noastră: Sănătatea
  02:30 Pe Baricadă
  03:30 Vitralii
  05:00 La graniţele cunoaşterii
COZACONE
  oferit de: curs-valutar-bnr.ro
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa

Acest site foloseste cookies pentru a imbunatati experienta ta de navigare. Pentru mai multe detalii referitoare la cum folosim datele tale si la drepturile tale te invitam sa citesti: Politica de cookies sau/si Politica datelor confidentiale si dorim sa confirmi acordul tau.

Accepta