Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Luni, 22 Iulie, 2024
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

O fostă gardă de corp a lui Osama ben Laden neagă că liderul Al-Qaida a fost ucis: "S-a sinucis detonând o centură de explozivi"

Categorie stire INCENDIAR | Autor stire Alecu | Data publicare Joi, 30 Mai, 2013 | Nr. accesari stire 1429 ori | Comentarii stire 1 comentarii

O fostă gardă de corp a lui Osama ben Laden neagă că liderul Al-Qaida a fost ucis:

Osama ben Laden nu a fost împuşcat de membri ai unui comando Navy SEAL, ci s-a sinucis detonând o centură de explozivi, afirmă Nabeel Naeem Abdul Fattah, o fostă gardă de corp a liderului reţelei teroriste Al-Qaida.

Fattah susţine o versiune - contrară celor anterioare - potrivit căreia ben Laden a detonat explozivii după ce membri ai forţelor speciale americane au pătruns în compexul din Abbotabad (Pakistan), au ucis două gărzi de corp şi l-au împuşcat în coapsă, în cursul "Operaţiunii Geronimo", pe 2 mai 2011. El a declarat, într-un interviu, că nu era prezent când a murit ben Laden, dar că una dintre rudele acestuia i-a spus "ce s-a întâmplat". Această versiune despre moartea lui ben Laden este considerată ultima dintr-o serie de declaraţii de propagandă a susţinătorilor săi, relatează Daily Mail în pagina electronică.

Fosta gardă de corp a declarat pentru Gulf News că el consideră versiunea oficială despre depunerea corpului liderului terorist în mare "dubioasă" şi l-a acuzat pe preşedintele american Barack Obama că minte. "Părţile corpului lui ben Laden au fost tăiate în bucăţi, ca la atacurile sinucigaşe, după detonare, cu scopul de a nu lăsa vreun indiciu forţelor americane pentru a-l identifica", a declarat el. Liderul terorist s-a detonat pentru a evita să fie capturat, hotărât să îşi "păzească secretele" după moarte, a adăugat garda de corp.

Fattah afirmă că ben Laden a purtat o centură explozivă în ultimii zece ani de viaţă, în dorinţa de a nu se lăsa pe mâna americanilor. O serie de versiuni circulă despre ultimele ore din viaţa lui Osama ben laden. Imediat după miezul nopţii, pe 2 mai 2011, 23 de membri ai unui comando şi interpretul acestora au atacat complexul lui ben Laden. Ei au împuşcat şi ucis două gărzi de corp, un fiu al teroristului şi soţia unei gărzi de corp.

Primii trei militari care au ajuns la ultimul etaj al casei, unde se presupunea că se află dormitorul lui ben Laden, au fost "conducătorul echipei de asalt", "lunetistul", al cărui profil a fost pezentat de revista Esquire, şi celebrul Matt Bissonnette, un alt membru Team 6, care a prezentat o versiune în bestsellerul No Easy Day, semnat cu pseudonimul Mark Owen.

Toate cele trei versiuni prezentate anterior celei a gărzii de corp sunt în acord. Lunetistul a declarat pentru Esquire că ben Laden a scos capul pe uşa dormitorului, iar conducătorul echipei a tras spre el şi l-a ratat sau rănit uşor, după care a ucis două femei aflate în apropiere. Lunetistul afirmă că a intrat singur, în fugă, în cameră, unde l-a găsit pe ben Laden ascunzându-se după una dintre soţiile sale, posibil folosind-o ca scut uman. Văzând un pistol "la îndemână", el l-a împuşcat pe islamist de două ori în cap.

Altă versiune a apărut în martie, potrivit căreia conducătorul echipei de asalt a tras şi l-a rănit grav. Un analist CNN în domeniul securităţii Peter Bergen a declarat că şeful echipei a sărit, atunci, pe două femei aflate în apropiere, pentru a "absorbi explozia", în cazul în care acestea purtau veste cu explozivi. Ulterior, în dormitorul lui ben Laden au intrat încă doi membri SEAL care, văzând că este rănit mortal, l-au ucis. Această versiune este asemănătoarei cele prezentate în No Easy Day, în care Bissonnette afirmă că fost unul dintre primii care a intrat în cameră, l-a văzut pe ben Laden rănit mortal şi l-a "terminat", în timp ce era întins pe podea.share - facebook    share - twitter
Coeficient de inteligenta a postat: Joi, 30 Mai, 2013, 16:29 urmatorul comentariu:
Foarte interesant....si dupa explozie doar el a disparut. Nineni din anturajul sau nu a fost ranit....PREMIERA MONDIALA, sau povesti de islamisti frustrati.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - LUNI
  04:30 Deşteptarea României
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea Show
  10:00 Quantika
  11:00 Magie pe Baricadă
  11:30 Baricada Music
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Vitralii
  14:30 Baricada Music
  15:00 Pe Baricadă
  16:00 Fără pleoape la urechi cu Dorin Frandeş
  17:00 Timpul - artă şi ştiinţă
  17:30 Comunitatea mea
  18:00 În Arenă cu Adrian Creţa
  19:00 Aradul de 5 stele cu Daniel Mitre
  20:00 Pâine şi Circ cu Adrian Creţa
  21:00 Ghilea Show cu Sorin Ghilea
ACUMA LA TV 22:00 Naşul cu Radu Moraru
  01:00 Ghilea Show
  02:00 Pâine şi Circ
  03:00 Fără pleoape la urechi
  04:00 În Arenă
  05:00 Aradul de 5 stele
COZACONE
  oferit de: curs-valutar-bnr.ro
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa

Acest site foloseste cookies pentru a imbunatati experienta ta de navigare. Pentru mai multe detalii referitoare la cum folosim datele tale si la drepturile tale te invitam sa citesti: Politica de cookies sau/si Politica datelor confidentiale si dorim sa confirmi acordul tau.

Accepta