Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Vineri, 29 Martie, 2024
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

'Sinucidere virtuală' în masă: milioane de utilizatori pleacă de pe Facebook

Categorie stire INCENDIAR | Autor stire Alecu | Data publicare Luni, 23 Septembrie, 2013 | Nr. accesari stire 936 ori | Comentarii stire 0 comentarii

'Sinucidere virtuală' în masă: milioane de utilizatori pleacă de pe Facebook

Milioane de utilizatori din SUA și Marea Britanie au renunțat la serviciile rețelei sociale Facebook și și-au șters paginile, în urma dezvăluirilor făcute de fostul asistent tehnic al CIA, Edward Snowden, și portalul WikiLeaks privind supravegherea electronică la scară largă dusă de serviciile secrete din SUA, în colaborare cu alte țări occidentale, relatează The Daily Mail.

Astfel, aproximativ 9 milioane de persoane în SUA și circa 2 milioane în Marea Britanie și-au eliminat conturile de pe Facebook.

'Oamenii devin mai precauți cu privire la viața lor privată în spațiul cibernetic din cauza unor istorii intens mediatizate precum informațiile recente privind spionajul Agenției Naționale de Securitate din SUA', declară editorul revistei Cyberpsychology, Behaviour and Social Networking, Brenda Wiederhold.

Revista a publicat rezultatele unui studiu realizat de o echipă de cercetători de la Universitatea din Viena cu privire la cauzele pentru care oamenii părăsesc Facebook. Oamenii de știință au stabilit în urma analizei răspunsurilor date de aproximativ 600 de intervievați că cea mai frecventă cauză—48,3%—este preocuparea pentru confidențialitatea vieții private pe Internet. Pe locul doi—13,5%—se situează nemulțumirea generală față de serviciile Facebook.

Printre alte motive—refuzul de a purta discuții sterile și teama de a deveni dependent de rețeaua socială. Unii dintre cei chestionați au răspuns că au obosit de obligația 'socială' de a adăuga mereu noi prieteni.

De asemenea, studiul a constatat că printre cei care au părăsit preponderent Facebook se numără persoanele în vârstă și bărbații.

Un scandal de proporții a izbucnit în vară după ce presa a publicat informații despre programul de supraveghere PRISM, care colectează date despre utilizatorii de Internet de la nouă mari companii de comunicații din SUA:Microsoft, Yahoo, Google, Facebook, Skype, YouTube, PalTalk, AOL, Apple. Între altele, companiile ar face acest lucru voluntar în cadrul cooperării cu autoritățile.

Giganții de internet au fost nevoiți să prezinte o mulțime de scuze în urma acestor dezvăluiri. Recent, Google, Yahoo, Facebook și Microsoft au cerut în mod colectiv permisiunea autorităților de a face publice informații cu privire la cererile primite în acest sens din partea serviciilor secrete.



share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - VINERI
  05:00 Documentar
  06:00 Sufulcă-ţi zilele
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea show
  10:00 Quantika
  11:00 Conferinţa de presă
ACUMA LA TV 12:00 Ghilea Show
  13:00 Magie pe Baricadă
  13:30 Timpul - artă şi ştiinţă
  14:00 Deşteptarea României
  16:00 Mapamond românesc
  17:00 Comunitatea mea
  17:30 Ţinta noastră: Sănătatea cu Minodora Hrimiuc şi Daniel Ţinte
  18:30 Pe Baricadă cu Dorel Zăvoianu
  19:30 Vitralii cu Eugen Marinoff
  21:00 Ghilea Show
  22:00 Baricadaţi în voie bună
  23:30 Retro Zone
  01:30 Ţinta noastră: Sănătatea
  02:30 Pe Baricadă
  03:30 Vitralii
  05:00 La graniţele cunoaşterii
COZACONE
  oferit de: curs-valutar-bnr.ro
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa

Acest site foloseste cookies pentru a imbunatati experienta ta de navigare. Pentru mai multe detalii referitoare la cum folosim datele tale si la drepturile tale te invitam sa citesti: Politica de cookies sau/si Politica datelor confidentiale si dorim sa confirmi acordul tau.

Accepta