Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Marti, 16 Aprilie, 2024
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Doi astronomi de top au asigurat o comisie parlamentară americană de existența extratereștrilor

Categorie stire INCENDIAR | Autor stire Alecu | Data publicare Vineri, 23 Mai, 2014 | Nr. accesari stire 977 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Doi astronomi de top au asigurat o comisie parlamentară americană de existența extratereștrilor

Doi astronomi americani de top i-au asigurat joi pe membrii Congresului american că există viață extraterestră, precizând că "ar fi de-a dreptul bizar dacă am fi singuri în Univers", conform unui material publicat de ABC News.

Cei doi, Dan Werthimer, director al Centrului SETI de la Universitatea California din Berkeley (programul SETI are drept obiectiv căutarea speciilor extraterestre inteligente) și colegul său, Seth Shostak, astronom la SETI Institute, au apărut în fața Comitetului pentru Știință, Spațiu și Tehnologie din cadrul Camerei Reprezentanților pentru a solicita continuarea finanțării programului SETI.

Werthimer a precizat că posibilitatea existenței vieții de orice natură, de la organisme simple, unicelulare, până la specii inteligente, dezvoltate tehnologic, este aproape o certitudine. Cei doi nu s-au temut să precizeze că probabilitatea existenței vieții extraterestre este de aproape 100%.

"Ar fi de-a dreptul bizar dacă am fi singuri" în Univers, a susținut Werthimer în fața comitetului.

"Dacă extrapolăm pe baza (exo)planetelor descoperite deja, există în jur de un trilion de planete doar în galaxia noastră, fără a vorbi și despre alte galaxii. Există în consecință foarte multe locuri unde ar putea exista condițiile apariției vieții", l-a completat și Shostak. "Știm deja că majoritatea stelelor au în jurul lor sisteme planetare, iar dintre acestea, probabil că o stea din cinci are pe orbita sa planete asemănătoare Pământului", a adăugat el.

"Trebuie să fii îngust la minte să nu te gândești că trebuie să mai existe viață și pe alte planete din Univers", a subliniat Werthimer.

Ambii astronomi au susținut că în Univers există o multitudine de forme de viață, în diferite stadii evolutive, de la cele mai simple organisme, la cele mai complexe, putând exista, de asemenea, "și numeroase civilizații avansate".

Dan Werthimer a mai precizat că nu este un avocat al ideii inițierii contactului cu eventualele civilizații extrerestre, precizând că este mai "cuminte" doar să "recepționăm semnalele lor și să vedem de unde vin". "Părerea mea este că ar fi bine să ne limităm doar la a asculta", a subliniat el.

Atât Shostak cât și Werthimer au declarat însă în fața comitetului că sunt convinși că, în trecutul apropiat cel puțin, nu am fost vizitați de extatereștri. "Nu cred că (o astfel de vizită) ar fi putut fi ținută secretă de guvernele acestei lumi. Dacă extratereștrii ar fi ajuns cu adevărat până aici, cred că toți am fi aflat asta", a precizat Shostak.



share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - MARTI
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea Show
  10:00 Pâine şi Circ
  11:00 În Arenă
  11:30 Baricada Music
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Conferinţa de presă
  14:00 La Graniţele Cunoaşterii
  15:00 Magie pe Baricadă
  15:30 Vitralii
  17:00 Documentar
  18:00 Sufulcă-ţi zilele cu Iulian Leonard
  18:30 Mapamond Românesc cu Antoniu Martin
  19:30 Comunitatea Mea
  20:00 Pâine şi Circ cu Adrian Creţa
ACUMA LA TV 21:00 Ghilea Show cu Sorin Ghilea
  22:00 Naşul cu Radu Moraru
  00:30 Timpul - artă şi ştiinţă
  01:00 Ghilea Show
  02:00 Pâine şi Circ
  03:00 La graniţele cunoaşterii
  04:00 Mapamond românesc
COZACONE
  oferit de: curs-valutar-bnr.ro
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa

Acest site foloseste cookies pentru a imbunatati experienta ta de navigare. Pentru mai multe detalii referitoare la cum folosim datele tale si la drepturile tale te invitam sa citesti: Politica de cookies sau/si Politica datelor confidentiale si dorim sa confirmi acordul tau.

Accepta