Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Vineri, 14 Iunie, 2024
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Camera Reprezentanților restrânge puterile de supraveghere electronică ale NSA

Categorie stire INCENDIAR | Autor stire Alecu | Data publicare Vineri, 20 Iunie, 2014 | Nr. accesari stire 1293 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Camera Reprezentanților restrânge puterile de supraveghere electronică ale NSA

Camera Reprezentanților din SUA a adoptat joi cu o largă majoritate un amendament ce reduce puterile de supraveghere electronică ale Agenției Naționale de Securitate (NSA), un vot care dezvăluie amploarea opoziției față de NSA în Congres, transmite AFP

Membrii Camerei Reprezentanților au adoptat cu 293 de voturi pentru și 123 împotrivă un amendament la o lege privind bugetul apărării pentru exercițiul bugetar 2015, care începe la 1 octombrie. Acest amendament nu a fost analizat și nici aprobat de Senat, iar votul de joi nu are prin urmare un efect imediat asupra activităților NSA.

Însă mesajul transmis de membrii Camerei Reprezentanților, deopotrivă republicani și democrați, este fără echivoc: aleșii vor să acopere un vid juridic și să interzică NSA să exploateze date personale electronice ale cetățenilor americani fără să fi obținut în prealabil un ordin judiciar.

În prezent, NSA poate urmări, fără ordin judiciar, ținte străine pe internet, în special prin programul PRISM, care îi vizează pe utilizatorii de Facebook, Gmail și de alte servicii. Însă agenția colectează în acest cadru, indirect, și comunicații ale americanilor. NSA a recunoscut că a exploatat în mai multe situații informații colectate astfel pe serverele sale, fără autorizarea unui judecător.

Însă Constituția și legislația americană solicită guvernului să obțină în prealabil un ordin din partea justiției pentru a putea efectua verificări asupra cetățenilor americani.

Amendamentul de joi pune capăt acestui vid și interzice NSA să desfășoare fără ordin judiciar verificări asupra cetățenilor americani, chiar și atunci când comunicațiile acestora sunt colectate din greșeală.

Textul interzice astfel NSA și CIA să le ceară celor care concept programe de calculator să includă 'porți de intrare' secrete pentru ca NSA să poată decoda și avea acces la date personale ale utilizatorilor — lucru pentru care agenția a fost acuzată mai mulți ani.

"Aceste două măsuri aduc schimbări semnificative care ar face să avanseze reforma programelor de supraveghere și ar permite recâștigarea încrederii pierdute a internauților și companiilor, apărând în același timp securitatea națională", au precizat miercuri într-o scrisoare o coaliție de ONG-uri reformiste.

La un an de la dezvăluirile fostului consultant al NSA Edward Snowden, Congresul dezbate încă cea mai bună metodă de a reforma programele de supraveghere americane. Camera Reprezentanților a adoptat la 22 mai un proiect de reformă, iar Senatul trebuie la rândul său să analizeze acest dosar în cursul verii. share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - VINERI
  05:00 Documentar
  06:00 Sufulcă-ţi zilele
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea show
  10:00 Quantika
  11:00 Conferinţa de presă
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Magie pe Baricadă
  13:30 Timpul - artă şi ştiinţă
  14:00 Deşteptarea României
  16:00 Mapamond românesc
  17:00 Comunitatea mea
  17:30 Ţinta noastră: Sănătatea cu Minodora Hrimiuc şi Daniel Ţinte
  18:30 Pe Baricadă cu Dorel Zăvoianu
  19:30 Vitralii cu Eugen Marinoff
  21:00 Ghilea Show
  22:00 Baricadaţi în voie bună
  23:30 Retro Zone
  01:30 Ţinta noastră: Sănătatea
  02:30 Pe Baricadă
  03:30 Vitralii
  05:00 La graniţele cunoaşterii
COZACONE
  oferit de: curs-valutar-bnr.ro
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa

Acest site foloseste cookies pentru a imbunatati experienta ta de navigare. Pentru mai multe detalii referitoare la cum folosim datele tale si la drepturile tale te invitam sa citesti: Politica de cookies sau/si Politica datelor confidentiale si dorim sa confirmi acordul tau.

Accepta