Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Marti, 23 Iulie, 2024
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Guvernul Franței se reunește pe tema situației rromilor

Categorie stire International | Autor stire Alecu | Data publicare Vineri, 17 August, 2012 | Nr. accesari stire 24127 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Guvernul Franței se reunește pe tema situației rromilor

Premierul Franței Jean-Marc Ayrault anunță pentru săptămâna viitoare o reuniune interministerială pe tema rromilor. În cadrul acesteia, se vor discuta măsurile care le limitează rromilor accesul pe piața muncii, informează MediaFax.

Guvernul Franței se reunește pe tema situației rromilorMinistrul de Interne, Manuel Valls, a declarat azi că urmează să fie anunțate direcții de acțiune în vederea soluționării problemei rromilor instalați în condiții precare în Franța.

Soluția pe care acesta o vede ca fiind optimă este anularea măsurilor de tranziție la care sunt supuși rromii ce le limitează accesul pe piața muncii din opt state UE, inclusiv Franța. Aceste măsuri îngrădesc numărul de angajări autorizate la 50 de meserii prestabilite de Guvern și obligă angajatorul să ceară o autorizație de la prefectură și să plătească o taxă.

Manuel Valls a mai precizat că premierul va conduce reuniunea interministrială cu mai mulți membri ai guvernului și va primi asociațiile care se ocupă de acest dosar. Însă, potrivit declarației sale, “adevărata soluție este ca țările de origine care sunt membre UE să schimbe în mod fundamental politicile care discriminează de decenii aceste populații.”

Obiectivul propus de a nu evacua tabere fără ca mai întâi să fie găsite soluții de cazare va fi aplicat progresiv. Ministrul de Interne al Franței a precizat că aplicarea acestei măsuri este totuși dificilă.

Comisia Europeană (CE) a anunţat că supraveghează modul în care autorităţile franceze procedează în vederea desfiinţării taberelor de rromi.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - MARTI
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea Show
  10:00 Pâine şi Circ
  11:00 În Arenă
  11:30 Baricada Music
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Conferinţa de presă
  14:00 La Graniţele Cunoaşterii
  15:00 Magie pe Baricadă
  15:30 Vitralii
  17:00 Documentar
  18:00 Sufulcă-ţi zilele cu Iulian Leonard
  18:30 Mapamond Românesc cu Antoniu Martin
  19:30 Comunitatea Mea
  20:00 Pâine şi Circ cu Adrian Creţa
  21:00 Ghilea Show cu Sorin Ghilea
  22:00 Naşul cu Radu Moraru
  00:30 Timpul - artă şi ştiinţă
  01:00 Ghilea Show
  02:00 Pâine şi Circ
  03:00 La graniţele cunoaşterii
  04:00 Mapamond românesc
COZACONE
  oferit de: curs-valutar-bnr.ro
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa

Acest site foloseste cookies pentru a imbunatati experienta ta de navigare. Pentru mai multe detalii referitoare la cum folosim datele tale si la drepturile tale te invitam sa citesti: Politica de cookies sau/si Politica datelor confidentiale si dorim sa confirmi acordul tau.

Accepta