Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Sambata, 25 Mai, 2024
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Mii de persoane protestează la Madrid împotriva măsurilor de austeritate

Categorie stire International | Autor stire Lit | Data publicare Miercuri, 24 Octombrie, 2012 | Nr. accesari stire 928 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Mii de persoane protestează la Madrid împotriva măsurilor de austeritate

Mii de manifestanţi s-au adunat marţi seară la Madrid strigând "demisia", în apropiere de Congresul deputaţilor spanioli reunit pentru a dezbate bugetul pe 2013, ca protest faţă de politica de austeritate adoptată de guvernul de dreapta.


Răspunzând la apelurile lansate pe reţelele de socializare de către mişcarea "indignaţilor" sub deviza "Încercuiţi Congresul", protestatarii s-au confruntat cu cordoane de poliţie răspândite în tot cartierul.


Pe barierele amplasate în marea piaţă Neptuno, aceştia au desfăşurat un afiş imens pe care stătea scris "Demisia, PPSOE", o siglă ce le reuneşte cele două mari partide spaniole, Partidul popular (PP) şi Partidul socialist (PSOE).


Sub aceasta, manifestanţii îngenuncheaseră pentru a lipi mici afişe de carton scrise de mână, purtând sloganuri inventate de ei. "Guvernul ne cere să avem răbdare, dar noi strigăm nesupunere" sau "Un euro din patru pentru a plăti o datorie ilegitimă".


Deputaţii s-au reunit marţi pentru a dezbate bugetul pe 2013 al Spaniei ce prevede economii în valoare de 39 de miliarde de euro în cadrul politicii de austeritate aplicată de guvernul lui Mariano Rajoy cu un total de 150 de miliarde în economii între 2012 şi 2014.


Această politică ce include reducerea salariilor şi a indemnizaţilor de şomaj precum şi creşterea impozitelor mai ales a TVA impune sacrificii pentru numeroşi spanioli în timp ce şomajul, afectând aproape 25 la sută din populaţi activă, nu încetează să crească.


"Oamenii din stradă simt că nu sunt respectaţi", declară Noelia Urdiales, o educatoare în vârstă de 34 de ani, care denunţă "tăierile bugetare în sănătate şi educaţie, împotriva celor mai vulnerabili".


"Totul este supus sistemului bancar internaţional. Aceştia suprimă drepturile oamenilor. Este o persecutare a săracilor", adaugă Rafael Martinez, un contabil în vârstă de 48 de ani aflat în şomaj de un an.


"Băncile s-au îndatorat dincolo de posibilităţile lor susţinând că ar trebui să îi salvăm cu bani noştri", afirma un mic afiş lipit pe barajul poliţiei pentru a denunţa planul de ajutorare al băncilor negociat cu zona euro pentru o sumă care ar putea atinge o sută de miliarde de euro.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - SAMBATA
  06:00 Baricada Music
  07:00 Baricadaţi în voie bună
  08:30 Desene animate
  10:00 Documentar
  11:00 Sufulcă-ţi zilele
  11:30 Fără pleoape la urechi
  12:30 Ţinta noastră: Sănătatea
  13:30 Magic Summer
  15:30 La graniţele cunoaşterii
  16:30 Documentar
  17:30 Baricada Music
  18:00 Aradul de 5 stele
  19:00 Magie pe Baricadă cu Cătălin Pintea
  19:30 Film Artistic
  21:30 Vinovaţii fără vină
  22:30 Film documentar
  23:30 Baricadaţi în voie bună
  02:30 Vinovaţii fără vină
  03:30 Film documentar
  04:30 Baricada Music
COZACONE
  oferit de: curs-valutar-bnr.ro
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa

Acest site foloseste cookies pentru a imbunatati experienta ta de navigare. Pentru mai multe detalii referitoare la cum folosim datele tale si la drepturile tale te invitam sa citesti: Politica de cookies sau/si Politica datelor confidentiale si dorim sa confirmi acordul tau.

Accepta