Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Vineri, 14 Iunie, 2024
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Un canadian în fruntea Băncii Angliei

Categorie stire International | Autor stire Lit | Data publicare Marti, 27 Noiembrie, 2012 | Nr. accesari stire 891 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Un canadian în fruntea Băncii Angliei

Şeful Băncii Centrale a Canadei, Mark Carney, va prelua postul de guvernator al Băncii Angliei (BoE) de la 1 iulie 2013, a anunţat luni ministrul britanic de finanţe, George Osborne, transmite Reuters.


Mervyn King (64 de ani) urmează să se retragă din funcţia de guvernator al BoE la data de 30 iunie 2013 după două mandate de câte cinci ani.


'Mark Carney este recunoscut ca unul din cel mai bun guvernator de bancă centrală din generaţia sa', a declarat George Osborne în faţa Parlamentului britanic. 'Este pur şi simplu, cea mai bună, mai experimentată şi mai calificată persoană din lume pentru a fi următorul guvernator al Băncii Angliei', a adăugat Osborne.


Desemnarea lui Mark Carney (47 de ani) constituie o adevărată surpriză în condiţiile în care majoritatea analiştilor se aşteptau ca vice-guvernatorul BoE, Paul Tucker, să fie desemnat succesorul lui Mervyn King.


'Surpriză, o uriaşă surpriză', a declarat economistul Peter Dixon, de la Commerzbank. 'Acesta era singura persoană pe care nu am luat-o în considerare', a adăugat Dixon.


Carney, fost bancher de investiţii la Goldman Sachs, a reuşit să conducă cu succes economia canadiană prin criza globală. Mark Carney nu este cetăţean britanic, dar a studiat la Universitatea Oxford, iar ministrul de finanţe britanic a precizat că acesta va depune o cerere pentru a obţine cetăţenia britanică.


Mark Carney va conduce Banca Canadei până în luna mai 2013 iar din luna iulie va începe un mandat de cinci ani la Banca Angliei. Pe lângă responsabilităţile în domeniul politici monetare, următorul guvernator al BoE va avea responsabilităţi mai mari în domeniul reglementări sectorului financiar. Banca Angliei (BoE) menţine nemodificată dobânda de referinţă la nivelul record de 0,5%, nivel la care a rămas nemodificat din luna martie 2009.


Pentru prima dată în istoria Bank of England, au fost publicate anunţuri în presă pentru un post care în mod normal este ocupat de o persoană desemnată de regină la recomandarea şefului Trezoreriei şi a primului ministru.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - VINERI
  05:00 Documentar
ACUMA LA TV 06:00 Sufulcă-ţi zilele
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea show
  10:00 Quantika
  11:00 Conferinţa de presă
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Magie pe Baricadă
  13:30 Timpul - artă şi ştiinţă
  14:00 Deşteptarea României
  16:00 Mapamond românesc
  17:00 Comunitatea mea
  17:30 Ţinta noastră: Sănătatea cu Minodora Hrimiuc şi Daniel Ţinte
  18:30 Pe Baricadă cu Dorel Zăvoianu
  19:30 Vitralii cu Eugen Marinoff
  21:00 Ghilea Show
  22:00 Baricadaţi în voie bună
  23:30 Retro Zone
  01:30 Ţinta noastră: Sănătatea
  02:30 Pe Baricadă
  03:30 Vitralii
  05:00 La graniţele cunoaşterii
COZACONE
  oferit de: curs-valutar-bnr.ro
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa

Acest site foloseste cookies pentru a imbunatati experienta ta de navigare. Pentru mai multe detalii referitoare la cum folosim datele tale si la drepturile tale te invitam sa citesti: Politica de cookies sau/si Politica datelor confidentiale si dorim sa confirmi acordul tau.

Accepta