Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Luni, 04 Decembrie, 2023
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Herman Van Rompuy avertizează că David Cameron ar putea pune UE în pericol

Categorie stire International | Autor stire Alecu | Data publicare Vineri, 28 Decembrie, 2012 | Nr. accesari stire 879 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Herman Van Rompuy avertizează că David Cameron ar putea pune UE în pericol

Tentativele premierului britanic David Cameron de a recupera din prerogative în detrimentul Uniunii Europene ar putea cauza dizolvarea blocului celor 27 de state, a avertizat preşedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, într-un interviu publicat joi în The Guardian, relatează AFP.

Cameron, care este supus unor presiuni din partea 'euroscepticilor' din cadrul partidului său conservator, a declarat luna trecută că susţine apartenenţa Marii Britanii la UE, însă ar dori 'un nou acord', care să includă o procedură de neparticipare în privinţa unor probleme cheie.

'Dacă fiecare stat membru ar avea posibilitatea de a alege din politicile actuale pe cele pe care le preferă şi de a le respinge pe cele pe care le displace cel mai tare, Uniunea Europeană şi în special piaţa unică s-ar dezintegra repede', a declarat Van Rompuy pentru cotidian.

'Toate statele membre pot avea şi îşi pot exprima cerinţe şi nevoi speciale, iar acestea sunt mereu luate în considerare în deliberările noastre', a adăugat acesta.

Însă potrivit preşedintelui Consiliului, schimbările în tratatele europene propuse de Cameron ar implica 'proceduri îndelungate şi complicate', care ar necesita unanimitatea tuturor celor 27 de state membre ale UE.

Sondajele arată că britanicii ar prefera din ce în ce mai mult o ieşire completă din UE, care este percepută drept o instituţie ce intervine în afacerile interne ale ţării şi sustrage fonduri, în timp ce Marea Britanie este supusă austerităţii.

Premierul britanic a evitat însă, până în prezent, să propună un referendum pentru sau împotriva ieşirii din UE, în pofida presiunilor din cadrul partidului său în favoarea unei poziţii clare privind această chestiune, amânând pentru începutul lui 2013 un discurs pe acest subiect pe care ar fi trebuit să-l rostească în decembrie.

Van Rompuy a mai declarat pentru The Guardian că, din perspectiva sa, plecarea Marii Britanii din UE ar fi ca şi cum 'un prieten ar pleca în deşert'.

Marea Britanie este membră a Uniunii Europene din 1973, însă nu s-a alăturat zonei euro.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - LUNI
  04:30 Deşteptarea României
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea Show
  10:00 Quantika
  11:00 Magie pe Baricadă
  11:30 Baricada Music
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Vitralii
  14:30 Baricada Music
  15:00 Pe Baricadă
  16:00 Fără pleoape la urechi cu Dorin Frandeş
  17:00 Timpul - artă şi ştiinţă
  17:30 Comunitatea mea
  18:00 În Arenă cu Adrian Creţa
  19:00 Aradul de 5 stele cu Daniel Mitre
  20:00 Pâine şi Circ cu Adrian Creţa
  21:00 Ghilea Show cu Sorin Ghilea
  22:00 Naşul cu Radu Moraru
  01:00 Ghilea Show
  02:00 Pâine şi Circ
  03:00 Fără pleoape la urechi
  04:00 În Arenă
ACUMA LA TV 05:00 Aradul de 5 stele
COZACONE
  oferit de: curs-valutar-bnr.ro
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa

Acest site foloseste cookies pentru a imbunatati experienta ta de navigare. Pentru mai multe detalii referitoare la cum folosim datele tale si la drepturile tale te invitam sa citesti: Politica de cookies sau/si Politica datelor confidentiale si dorim sa confirmi acordul tau.

Accepta