Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Luni, 22 Iulie, 2024
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Europarlamentar Iosif Matula : "Este necesar să existe o delimitare echilibrată a zonelor în alocarea ajutoarelor"

Categorie stire International | Autor stire Alecu | Data publicare Marti, 23 Aprilie, 2013 | Nr. accesari stire 989 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Europarlamentar Iosif Matula :

Europarlamentarul Iosif Matula, membru în Comisia pentru dezvoltare regională, a susținut în cadrul unei intervenții în Parlamentul European necesitatea modernizării ajutoarelor de stat regionale și  simplificarea procedurilor de acordare a acestora în cadrul viitoarei perioade de programare 2014-2020. Dezbaterea a avut loc în contextul în care Comisia pentru dezvoltare regională și-a exprimat  îngrijorarea față de propunerea Comisiei Europene de limitare a domeniului de aplicare a ajutorului de stat regional pentru companiile mari.

Iosif Matula a  atras atenția asupra riscului de delocalizare a activităților economice atât în interiorul, cât și în exteriorul Uniunii Europene în condițiile limitării posibilităților de intervenție publică în favoarea marilor întreprinderi.

Europarlamentarul român a subliniat rolul crucial al ajutoarelor de stat regionale în reducerea decalajelor structurale între regiunile Uniunii Europene.

"Este necesar să existe o delimitare echilibrată a zonelor în alocarea ajutoarelor, astfel încât regiunile rămase în urmă economic să fie sprijinite, reducând decalajele existente", a declarat deputatul european.

   În finalul intervenției sale, Iosif Matula a solicitat o mai mare coerență între orientările privind ajutoarele de stat regionale și politica de coeziune pentru perioada 2014-2020, acordându-se atenție și inovării și cercetării

 

***

Ajutoarele de stat regionale au drept obiectiv încurajarea investițiilor și crearea de noi întreprinderi și locuri de muncă în regiunile europene cele mai defavorizate.

Începând cu 8 mai 2012 Comisia Europeană a inițiat un proces amplu de modernizare a ajutorelor de stat la nivelul Uniunii Europene.  Orientările privind ajutoarele de stat regionale fac parte integrantă din exercițiul de modernizare a ajutoarelor de stat.

  Cabinet europarlamentar Iosif Matulashare - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - LUNI
  04:30 Deşteptarea României
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea Show
  10:00 Quantika
  11:00 Magie pe Baricadă
  11:30 Baricada Music
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Vitralii
  14:30 Baricada Music
  15:00 Pe Baricadă
  16:00 Fără pleoape la urechi cu Dorin Frandeş
  17:00 Timpul - artă şi ştiinţă
  17:30 Comunitatea mea
  18:00 În Arenă cu Adrian Creţa
  19:00 Aradul de 5 stele cu Daniel Mitre
  20:00 Pâine şi Circ cu Adrian Creţa
  21:00 Ghilea Show cu Sorin Ghilea
ACUMA LA TV 22:00 Naşul cu Radu Moraru
  01:00 Ghilea Show
  02:00 Pâine şi Circ
  03:00 Fără pleoape la urechi
  04:00 În Arenă
  05:00 Aradul de 5 stele
COZACONE
  oferit de: curs-valutar-bnr.ro
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa

Acest site foloseste cookies pentru a imbunatati experienta ta de navigare. Pentru mai multe detalii referitoare la cum folosim datele tale si la drepturile tale te invitam sa citesti: Politica de cookies sau/si Politica datelor confidentiale si dorim sa confirmi acordul tau.

Accepta