Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Luni, 04 Decembrie, 2023
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Iosif Matula: "Strategia macro-regiunilor trebuie încurajată prin măsuri concrete"

Categorie stire International | Autor stire Alecu | Data publicare Marti, 28 Mai, 2013 | Nr. accesari stire 723 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Iosif Matula:

Europarlamentarul Iosif Matula a susținut în cadrul unei dezbateri în Parlamentul European pe marginea adoptării unei strategii macro-regionale pentru Alpi importanța strategiilor macro-regionale, solicitând integrarea acestora în planificarea viitoarei perioade de programare.  

"Comisia a stabilit clar că macro-regiunile nu pot beneficia de finanțări, structuri administrative sau legislație noi, separate. Strategia macro-regiunilor trebuie însă încurajată prin măsuri ferme, concrete. Din acest considerent propun ca proiectele înscrise în cadrul acestor strategii să beneficieze de o atenție specială în cadrul contractelor de parteneriat și a viitoarelor programe operaționale. În acest fel, vor beneficia de punctaje suplimentare şi avantajoase", a afirmat Iosif Matula.

Cooperarea teritorială  europeană are un rol deosebit de important în consolidarea legăturilor între regiuni și, implicit, în implementarea strategiilor macro-regionale.

"Strategia Mării Baltice și cea a Dunării confirmă oportunitatea inițiativei macro-regionale pentru Alpi. În implementarea strategiilor macro-regionale, un rol cheie îl joacă Grupurile de Cooperare Teritorială (GECT). Acestea pot deveni platformele pentru implementarea strategiilor de dezvoltare teritorială și pot contribui la consolidarea cooperării între autoritățile de la diferite niveluri", a declarat Matula.

O macro-regiune de succes trebuie să fie un prim pas către un model european capabil să combine creșterea inteligentă, inclusivă și sustenabilă a regiunilor europene.

"Obiectivele de dezvoltare comune inițiate de municipalitățile din regiunile Alpilor urmăresc domenii precum competitivitate și inovare, apă, energie, mediu, climă, creșterea accesibilității și transport.  Punerea lor în practică va însemna, ca și în cazul Strategiei Dunării,  transformarea obstacolelor în avantaje și va contribui la prosperitatea regiunilor montane.  În Alpi, în prezent, în Carpați, pentru viitor", a adăugat europarlamentarul român.

În încheierea intervenției, Iosif  Matula a explicat că pentru ca strategiile macro-regionale să aibă rezultate concrete este nevoie de o comunicare eficientă și un schimb continuu de bune practici între actorii din regiunile implicate.

 

Cabinet europarlamentar Iosif Matulashare - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - LUNI
  04:30 Deşteptarea României
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea Show
  10:00 Quantika
  11:00 Magie pe Baricadă
  11:30 Baricada Music
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Vitralii
  14:30 Baricada Music
  15:00 Pe Baricadă
  16:00 Fără pleoape la urechi cu Dorin Frandeş
  17:00 Timpul - artă şi ştiinţă
  17:30 Comunitatea mea
  18:00 În Arenă cu Adrian Creţa
  19:00 Aradul de 5 stele cu Daniel Mitre
  20:00 Pâine şi Circ cu Adrian Creţa
  21:00 Ghilea Show cu Sorin Ghilea
  22:00 Naşul cu Radu Moraru
  01:00 Ghilea Show
  02:00 Pâine şi Circ
  03:00 Fără pleoape la urechi
  04:00 În Arenă
ACUMA LA TV 05:00 Aradul de 5 stele
COZACONE
  oferit de: curs-valutar-bnr.ro
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa

Acest site foloseste cookies pentru a imbunatati experienta ta de navigare. Pentru mai multe detalii referitoare la cum folosim datele tale si la drepturile tale te invitam sa citesti: Politica de cookies sau/si Politica datelor confidentiale si dorim sa confirmi acordul tau.

Accepta