Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Sambata, 25 Mai, 2024
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Franța sprijină intrarea Bulgariei și României în spațiul Schengen în două etape

Categorie stire International | Autor stire Alecu | Data publicare Vineri, 15 Noiembrie, 2013 | Nr. accesari stire 924 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Franța sprijină intrarea Bulgariei și României în spațiul Schengen în două etape

Franța susține ideea intrării Bulgariei și României în spațiul Schengen în două etape, a afirmat joi noul ambasador al Franței la Sofia, Xavier Lapeyre de Cabanes, citat de novinite.com.

Diplomatul francez a ținut să precizeze că țara sa nu se opune intrării Bulgariei în zona de liberă circulație din Europa. 'În urmă cu doi ani, Franța a fost cea care a propus ca Bulgaria și România să fie admise în două etape, mai întâi frontierele aeriene și maritime și apoi cele terestre', a declarat Lapeyre de Cabanes, cu ocazia unei vizite efectuate în orașul bulgar Plovdiv. 'Cu toate acestea, propunerea nu a întrunit acordul celorlalte state membre al Uniunii Europene', a adăugat el.

Ambasadorul francez a reamintit că decizia pentru extinderea spațiului Schengen trebuie adoptată prin consens de toate țările membre al UE.

În anul 2010, Franța și Germania și-au făcut cunoscute reticențele în legătură cu intrarea iminentă a Bulgariei și României în spațiul Schengen, invocând probleme legate de corupție și crima organizată în cele două state. Aceste obiecții au fost preluate de Olanda și, într-o oarecare măsură, de Finlanda.

Autoritățile bulgare și române au atras atenția în repetate rânduri faptul că judecățile politice nu au nicio legătură cu cerințele tehnice pentru admiterea în zona Schengen.

În cursul săptămânii, președintele Comsiei Europene, Jose Manuel Barroso, a afirmat că, dată fiind situația complexă actuală, este posibil ca Bulgaria și România să nu adere la spațiul Schengen la începutul anului 2014.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - SAMBATA
  06:00 Baricada Music
  07:00 Baricadaţi în voie bună
  08:30 Desene animate
  10:00 Documentar
  11:00 Sufulcă-ţi zilele
  11:30 Fără pleoape la urechi
  12:30 Ţinta noastră: Sănătatea
  13:30 Magic Summer
  15:30 La graniţele cunoaşterii
  16:30 Documentar
  17:30 Baricada Music
  18:00 Aradul de 5 stele
  19:00 Magie pe Baricadă cu Cătălin Pintea
  19:30 Film Artistic
  21:30 Vinovaţii fără vină
  22:30 Film documentar
  23:30 Baricadaţi în voie bună
  02:30 Vinovaţii fără vină
  03:30 Film documentar
  04:30 Baricada Music
COZACONE
  oferit de: curs-valutar-bnr.ro
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa

Acest site foloseste cookies pentru a imbunatati experienta ta de navigare. Pentru mai multe detalii referitoare la cum folosim datele tale si la drepturile tale te invitam sa citesti: Politica de cookies sau/si Politica datelor confidentiale si dorim sa confirmi acordul tau.

Accepta