Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Sambata, 25 Mai, 2024
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Parlamentul Venezuelei a aprobat puteri speciale pentru Nicolas Maduro

Categorie stire International | Autor stire Alecu | Data publicare Miercuri, 20 Noiembrie, 2013 | Nr. accesari stire 937 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Parlamentul Venezuelei a aprobat puteri speciale pentru Nicolas Maduro

Parlamentul venezuelean a aprobat marţi acordarea unor prerogative speciale preşedintelui Nicolas Maduro care îi vor permite să conducă prin decrete timp de un an, cu scopul de a lupta împotriva crizei inflaţioniste şi a penuriilor cu care se confruntă acest stat producător de petrol.

După ce l-a validat prima dată la 14 noiembrie, Adunarea Naţională (Parlamentul unicameral) a adoptat acest text în a doua lectură, cu minimul de voturi necesare (99 de voturi din totalul de 165).

"Declarăm votată legea care îi permite preşedintelui Republicii să promulge decrete având rang, valoare şi forţă de lege", a declarat preşedintele Adunării Naţionale, Diosdado Cabello.

Înainte de votul de la 14 noiembrie, parlamentarii au aprobat destituirea pentru corupţie a Mariei Mercedes Aranguren, o deputată disidentă a puterii, care refuza să voteze aceste prerogative speciale, lipsind majoritatea de cel de-al 99-lea vot necesar.

Destituirea ei, care a declanşat furia opoziţiei, a făcut posibilă înlocuirea sa cu supleantul Carlos Flores, membru al partidului aflat la putere şi favorabil acestui proiect de lege.

Preşedintele venezuelean a prezentat luna trecută Parlamentului această cerere de extindere a prerogativelor în scopul luptei împotriva corupţiei şi a presupusului "război economic" dus, în opinia sa, de opoziţie şi susţinătorii ei "imperialişti" aflaţi în străinătate.

De la preluarea puterii de către Maduro, în primăvara acestui an, Venezuela se confruntă cu o agravare a crizei economice care se traduce printr-o inflaţie de peste 54 la sută, precum şi cu o penurie de valută şi de produse alimentare.

Această decizie a Parlamentului intervine în contextul organizării alegerilor locale, la 8 decembrie, primul test electoral pentru Maduro, ales după decesul, în martie, al fostului preşedinte Hugo Chavez (1999-2013).

Puterile speciale care permit o guvernare prin decrete, fără necesitatea de a le înainta Adunării Naţionale, au fost solicitate de către toţi preşedinţii Venezuelei, începând din anii '70. Chavez a recurs la această măsură în 2000, 2001, 2008 şi 2010, fapt ce i-a permis să aprobe peste 200 de texte.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - SAMBATA
  06:00 Baricada Music
  07:00 Baricadaţi în voie bună
  08:30 Desene animate
  10:00 Documentar
  11:00 Sufulcă-ţi zilele
  11:30 Fără pleoape la urechi
  12:30 Ţinta noastră: Sănătatea
  13:30 Magic Summer
  15:30 La graniţele cunoaşterii
  16:30 Documentar
  17:30 Baricada Music
  18:00 Aradul de 5 stele
  19:00 Magie pe Baricadă cu Cătălin Pintea
  19:30 Film Artistic
  21:30 Vinovaţii fără vină
  22:30 Film documentar
  23:30 Baricadaţi în voie bună
  02:30 Vinovaţii fără vină
  03:30 Film documentar
  04:30 Baricada Music
COZACONE
  oferit de: curs-valutar-bnr.ro
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa

Acest site foloseste cookies pentru a imbunatati experienta ta de navigare. Pentru mai multe detalii referitoare la cum folosim datele tale si la drepturile tale te invitam sa citesti: Politica de cookies sau/si Politica datelor confidentiale si dorim sa confirmi acordul tau.

Accepta