Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Vineri, 29 Martie, 2024
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

SUA nu vor trimite trupe în Ucraina

Categorie stire International | Autor stire Alecu | Data publicare Luni, 03 Martie, 2014 | Nr. accesari stire 989 ori | Comentarii stire 0 comentarii

SUA nu vor trimite trupe în Ucraina

Statele Unite ale Americii nu intenționează să trimită trupe în Ucraina, a declarat luni un oficial de rang înalt din administrația de la Washington pentru agenția de presă rusă RIA Novosti.

'Ne concentrăm acum pe variantele politică, economică și diplomatică. Exista numeroase oportunități pentru a realiza izolarea și posibile sancțiuni împotriva instituțiilor ruse. Obiectivul nostru este de a menține suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei și de a nu permite o escaladare militară', a afirmat interlocutorul agenției ruse de presă, sub rezerva anonimatului.

'Nu cred că suntem acum axați pe o intervenție militară americană, sub orice formă. Nu cred că aceasta ar fi o modalitate eficientă de detensionare a situației', a mai spus oficialul de la Casa Albă, citat de RIA Novosti.

Secretarul de stat american John Kerry se va deplasa marți, 4 martie, la Kiev, pentru consultări cu guvernul de tranziție, a anunțat o purtătoare de cuvânt a Departamentului de Stat, citată de agenția de presă menționată.

'El (John Kerry) va evoca măsurile pe care le luăm în prezent pentru a sprijini Ucraina pe plan politic' și ceea ce întreprindem pentru a-i veni în ajutor, a afirmat aceeași purtătoare de cuvânt.

Într-un interviu apărut luni în cotidianul economic Kommersant-Ukraina, citat de media ucrainene, ministrul ucrainean de externe Andrei Deșița, a estimat că, în confruntarea cu Rusia, Ucraina ar trebui să se bazeze doar pe ea însăși și să activeze instrumentele diplomației.

El a mai spus că, până sâmbătă seara, Ministerul rus de Externe a evitat orice contact cu diplomația ucraineană, conform ziarului menționat. 'Nu am reușit să vorbesc cu omologul meu Serghei Lavrov, cu toate ca în fiecare zi am trimis o cerere pentru o convorbire telefonică — și joi, și vineri, și sâmbătă', a mai spus Deșița.

Autoritățile de la Moscova au pus de la început sub semnul întrebării legitimitatea noilor autorități ucrainene, care au rezultat, în opinia sa, în urma unei revolte de stradă.

Într-o declarație oficială emisă săptămâna trecută, Ministerul rus de Externe califica drept surprinzător faptul că o serie de politicieni europeni s-au grăbit să susțină anunțul privind organizarea unor alegeri prezidențiale în Ucraina în luna mai, deși acordul din 21 februarie (negociat între opoziție, președintele Viktor Ianukovici și europeni) stipulează că acestea ar trebui să se desfășoare doar după încheierea reformei constituționale, către luna decembrie.



share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - VINERI
  05:00 Documentar
  06:00 Sufulcă-ţi zilele
ACUMA LA TV 06:30 Naşul
  09:00 Ghilea show
  10:00 Quantika
  11:00 Conferinţa de presă
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Magie pe Baricadă
  13:30 Timpul - artă şi ştiinţă
  14:00 Deşteptarea României
  16:00 Mapamond românesc
  17:00 Comunitatea mea
  17:30 Ţinta noastră: Sănătatea cu Minodora Hrimiuc şi Daniel Ţinte
  18:30 Pe Baricadă cu Dorel Zăvoianu
  19:30 Vitralii cu Eugen Marinoff
  21:00 Ghilea Show
  22:00 Baricadaţi în voie bună
  23:30 Retro Zone
  01:30 Ţinta noastră: Sănătatea
  02:30 Pe Baricadă
  03:30 Vitralii
  05:00 La graniţele cunoaşterii
COZACONE
  oferit de: curs-valutar-bnr.ro
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa

Acest site foloseste cookies pentru a imbunatati experienta ta de navigare. Pentru mai multe detalii referitoare la cum folosim datele tale si la drepturile tale te invitam sa citesti: Politica de cookies sau/si Politica datelor confidentiale si dorim sa confirmi acordul tau.

Accepta