Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Vineri, 08 Decembrie, 2023
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Dmitri Medvedev : Ianukovici rămâne președinte, chiar dacă autoritatea sa este neglijabilă

Categorie stire International | Autor stire Alecu | Data publicare Luni, 03 Martie, 2014 | Nr. accesari stire 883 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Dmitri Medvedev : Ianukovici rămâne președinte, chiar dacă autoritatea sa este neglijabilă

Premierul Rusiei, Dmitri Medvedev, a declarat duminică că Viktor Ianukovici, în conformitate cu Constituția Ucrainei, este șeful legitim al statului, informează agenția de presă ITAR-TASS.

'Da, autoritatea președintelui Ianukovici este aproape neglijabilă, dar acest aspect nu anulează faptul că, în conformitate cu Constituția Ucrainei, el este șeful legitim al statului. Dacă el este vinovat față de Ucraina, aplicați procedura de destituire potrivit Constituției ucrainene (articolul 111) și judecați-l ! Orice altă măsură nu este decât arbitrară. Luarea puterii înseamnă că o astfel de ordine va fi extrem de instabilă. Se va încheia cu o nouă lovitură de stat. Va curge din nou sânge', a scris Dmitri Medvedev într-o postare pe Facebook.

'Rusia are nevoie de o Ucraină puternică și stabilă, de un partener predictibil și bogat din punct de vedere economic, și nu de o rudă săracă, mereu cu mâna întinsă. Toate aceste lucruri le-am spus ieri (sâmbătă) noilor conducători ucraineni', a declarat primul ministru rus.

'Rusia este gata să dezvolte relații respectuoase, multilaterale și frățești cu Ucraina, reciproc avantajoase și eficiente. Dar Ucraina nu este pentru noi un grup de persoane care, vărsând sânge pe Maidan, a preluat puterea încălcând Constituția și alte legi ale statului lor. Este țara întreagă, oameni de naționalități diferite — ucraineni, ruși, tătari, evrei și alții — care trăiesc în armonie', mai scrie Medvedev în postarea sa.

Parchetul General al Ucrainei a declanșat proceduri penale împotriva lui Viktor Ianukovici pentru apelul la schimbarea ordinii constituționale, a anunțat duminică procurorul general Oleg Mahnițki, conform media ucrainene.

Sâmbătă, 1 martie, comitetele Consiliului Federației (Camera superioară a Parlamentului federal rus) pentru Apărare și Afaceri Externe au aprobat solicitarea președintelui Vladimir Putin cu privire la utilizarea forțelor armatei ruse pe teritoriul Ucrainei pentru stabilizarea situației din această țară.

În apelul său către șeful statului, Consiliul Federației menționează că refuzul punerii în aplicare a Acordului cu privire la normalizarea situației în Ucraina din 21 februarie amenință în mod real cu noi vărsări de sânge în regiunile din estul și sudul Ucrainei și cu o catastrofă umanitară în întreaga țară.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - VINERI
  05:00 Documentar
  06:00 Sufulcă-ţi zilele
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea show
  10:00 Quantika
  11:00 Conferinţa de presă
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Magie pe Baricadă
  13:30 Timpul - artă şi ştiinţă
  14:00 Deşteptarea României
  16:00 Mapamond românesc
  17:00 Comunitatea mea
  17:30 Ţinta noastră: Sănătatea cu Minodora Hrimiuc şi Daniel Ţinte
  18:30 Pe Baricadă cu Dorel Zăvoianu
  19:30 Vitralii cu Eugen Marinoff
  21:00 Ghilea Show
  22:00 Baricadaţi în voie bună
  23:30 Retro Zone
  01:30 Ţinta noastră: Sănătatea
  02:30 Pe Baricadă
  03:30 Vitralii
  05:00 La graniţele cunoaşterii
COZACONE
  oferit de: curs-valutar-bnr.ro
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa

Acest site foloseste cookies pentru a imbunatati experienta ta de navigare. Pentru mai multe detalii referitoare la cum folosim datele tale si la drepturile tale te invitam sa citesti: Politica de cookies sau/si Politica datelor confidentiale si dorim sa confirmi acordul tau.

Accepta