Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Vineri, 19 Aprilie, 2024
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

NATO nu ia în considerare revenirea la formatul anterior al relațiilor sale cu Rusia

Categorie stire International | Autor stire Alecu | Data publicare Miercuri, 24 Septembrie, 2014 | Nr. accesari stire 818 ori | Comentarii stire 0 comentarii

NATO nu ia în considerare revenirea la formatul anterior al relațiilor sale cu Rusia

Organizația Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) nu ia în considerare în acest moment o revenire la formatul anterior al relațiilor sale bilaterale cu Rusia, a declarat într-un interviu pentru agenția norvegiană de presă fostul premier norvegian Jens Stoltenberg, care la 1 octombrie va prelua oficial funcția de secretar general al NATO de la danezul Anders Fogh Rasmussen, relatează ITAR-TASS.

"Revenirea la formatul anterior (al relațiilor cu Rusia) nu este o opțiune în acest moment", a afirmat Stoltenberg, potrivit căruia "Rusia s-a decis pentru o linie mai agresivă". "De aceea, nu putem, așa cum speram înainte, să continuăm consolidarea parteneriatului cu Rusia", a afirmat fostul șef al guvernului norvegian, subliniind că situația din Ucraina va fi prioritatea sa principală după preluarea funcției de secretar general al Alianței Nord-Atlantice.

"Gravitatea situației din Ucraina este relevată de faptul că se folosește forța militară cu scopul de a schimba granițele statului", a menționat el, adăugând în acest context că Ucraina este un partener al NATO și se învecinează cu state membre ale organizației.

Potrivit lui Stoltenberg, în noua sa funcție îi va fi utilă experiența dobândită în cei peste opt ani în care a condus guvernul unei țări care se învecinează cu Rusia și a cooperat îndeaproape cu ea.

"Exemplul Norvegiei, ca țară membră a NATO și care își modernizează forțele armate, arată că forța și fermitatea sunt condițiile necesare pentru dialogul cu Federația Rusă", a subliniat noul secretar general al Alianței Nord-Atlantice. "Nu există nicio contradicție. Puterea militară și încrederea în securitatea statului, pe care le conferă aderarea la NATO, sunt necesare pentru dialogul politic", a adăugat el.

Răspunzând unor întrebări cu privire la relația avută de-a lungul mandatului de premier cu președintele Rusiei, Vladimir Putin, Jens Stoltenberg a declarat doar că "a fost o relație de lucru, utilă".

Anterior, danezul Anders Fogh Rasmussen apreciase că Rusia refuză să mai dezvolte relații de parteneriat cu Occidentul. "Din păcate, Rusia a respins dorința noastră de dialog și a continuat să perceapă Occidentul și NATO ca pe un inamic. Rusia a zdruncinat sistemul de reguli, utilizând presiunea economică și militară pentru a provoca conflicte și instabilitate", a estimat Rasmussen.

La polul opus, Moscova, prin vocea ministrului său de externe Serghei Lavrov, a declarat că NATO și-a pierdut ‘‘rațiunea de a fi’‘ și acum este în căutarea frenetică a acesteia, ‘‘imaginând’‘ Moscova ca pe o amenințare, potrivit ITAR-TASS.



share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - VINERI
  05:00 Documentar
  06:00 Sufulcă-ţi zilele
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea show
  10:00 Quantika
  11:00 Conferinţa de presă
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Magie pe Baricadă
  13:30 Timpul - artă şi ştiinţă
  14:00 Deşteptarea României
  16:00 Mapamond românesc
  17:00 Comunitatea mea
  17:30 Ţinta noastră: Sănătatea cu Minodora Hrimiuc şi Daniel Ţinte
  18:30 Pe Baricadă cu Dorel Zăvoianu
  19:30 Vitralii cu Eugen Marinoff
  21:00 Ghilea Show
ACUMA LA TV 22:00 Baricadaţi în voie bună
  23:30 Retro Zone
  01:30 Ţinta noastră: Sănătatea
  02:30 Pe Baricadă
  03:30 Vitralii
  05:00 La graniţele cunoaşterii
COZACONE
  oferit de: curs-valutar-bnr.ro
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa

Acest site foloseste cookies pentru a imbunatati experienta ta de navigare. Pentru mai multe detalii referitoare la cum folosim datele tale si la drepturile tale te invitam sa citesti: Politica de cookies sau/si Politica datelor confidentiale si dorim sa confirmi acordul tau.

Accepta