Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Vineri, 30 Septembrie, 2022
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

UE cere Serbiei să recunoască Kosovo și să adopte sancțiuni împotriva Rusiei

Categorie stire International | Autor stire Alecu | Data publicare Miercuri, 03 Decembrie, 2014 | Nr. accesari stire 2730 ori | Comentarii stire 0 comentarii

UE cere Serbiei să recunoască Kosovo și să adopte sancțiuni împotriva Rusiei

Uniunea Europeană cere Serbiei să recunoască independența Kosovo și să impună sancțiuni Rusiei, a declarat președintele Serbiei, Tomislav Nikolic, într-un interviu acordat marți postului sârb de televiziune RTS, potrivit agenției ruse de presă Ria Novosti.

Comisarul european pentru politica de vecinătate și negocieri pentru extindere, Johannes Hahn, a trimis un mesaj foarte clar autorităților sârbe în timpul ultimei vizite, efectuată în luna noiembrie la Belgrad: Serbia nu va fi parte a UE până când nu va rezolva problema legată de Kosovo și Metohija, a spus Nikolic.

"Hahn a spus literalmente: nu vă dorim cu o problemă nerezolvată", a declarat președintele sârb, citat de Ria Novosti. "Din moment ce majoritatea țărilor UE a recunoscut independența Kosovo, Europa nu vă vrea cu problema Kosovo nerezolvată, mi-a spus el".

Tomislav Nikolic a reiterat că Serbia nu va recunoaște niciodată independența Kosovo. Președintele sârb a spus că, în timpul vizitei sale la Belgrad, comisarul Hahn a vorbit și despre sancțiunile europene împotriva Rusiei, cărora Serbia încă nu li s-a alăturat.

"Un timp, puteți să vă mai purtați așa pentru că nu sunteți țară membră UE, dar mai târziu abateri de la politica Uniunii Europene nu vor fi acceptate", l-a citat președintele Serbiei pe comisarul european.

Serbia va purta discuții cu partenerii europeni și cu cei ruși pentru a obține clarificări în legatură cu suspendarea proiectului de gazoduct "South Stream", a spus Tomislav Nikolic, indicând că prejudiciul pentru țara sa în urma închiderii proiectului "South Stream" nu este la fel de mare ca în cazul în care Belgradul ar aplica sancțiuni Rusiei.

El a mai spus că Serbia "suferă mult din cauza Rusiei" și în acest sens va cere miniștrilor săi ca la negocierile cu partea rusă să obțină asigurări că sârbii nu vor fi lăsați fără hidrocarburi în timpul iernii.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - VINERI
  05:00 Documentar
  06:00 Sufulcă-ţi zilele
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea show
  10:00 Quantika
  11:00 Conferinţa de presă
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Magie pe Baricadă
  13:30 Timpul - artă şi ştiinţă
  14:00 Deşteptarea României
  16:00 Mapamond românesc
  17:00 Comunitatea mea
  17:30 Ţinta noastră: Sănătatea cu Minodora Hrimiuc şi Daniel Ţinte
  18:30 Pe Baricadă cu Dorel Zăvoianu
  19:30 Vitralii cu Eugen Marinoff
  21:00 Ghilea Show
  22:00 Baricadaţi în voie bună
  23:30 Retro Zone
  01:30 Ţinta noastră: Sănătatea
  02:30 Pe Baricadă
  03:30 Vitralii
  05:00 La graniţele cunoaşterii
COZACONE
  oferit de: curs-valutar-bnr.ro
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa

Acest site foloseste cookies pentru a imbunatati experienta ta de navigare. Pentru mai multe detalii referitoare la cum folosim datele tale si la drepturile tale te invitam sa citesti: Politica de cookies sau/si Politica datelor confidentiale si dorim sa confirmi acordul tau.

Accepta