Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Vineri, 30 Septembrie, 2022
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Coreea de Nord cere ONU să condamne SUA după publicarea raportului despre CIA

Categorie stire International | Autor stire Alecu | Data publicare Miercuri, 10 Decembrie, 2014 | Nr. accesari stire 2821 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Coreea de Nord cere ONU să condamne SUA după publicarea raportului despre CIA

Coreea de Nord, acuzată de Naţiunile Unite de încălcări grave ale drepturilor omului, a cerut miercuri Consiliului de Securitate să condamne Statele Unite după publicarea unui raport copleşitor despre folosirea torturii de către CIA.

 Dezvăluirile din acest raport al Senatului american despre abuzurile comise împotriva a zeci de deţinuţi care au legături cu Al-Qaida constituie un veritabil test de credibilitate pentru Consiliul de Securitate, apreciază regimul nord-coreean.

Consiliul va confirma "rolul său detestabil" de "instrument al practicilor arbitrare ale Statelor Unite" dacă dezbate drepturile omului în Coreea de Nord "închizând ochii" totuşi faţă de acţiunile unuia dintre membrii săi permanenţi, potrivit Ministerului nord-coreean de Afaceri Externe.

Un purtător de cuvânt al ministerului a vorbit despre "tortura inumană practicată de CIA" dar şi despre cazurile recente de afroamericani neînarmaşi ucişi de poliţişti albi.

 "În cazul în care Consiliul de Securitate vrea să dezbată drepturile omului, el va trebui (...) să se intereseze de numeroasele încălcări ale drepturilor omului în Statele Unite", a declarat el, citat de agenţia de presă oficială nord-coreeană KCNA.

Consiliul de Securitate al ONU trebuie să examineze în decembrie situaţia privind drepturile omului în Coreea de Nord după adoptarea, luna trecută, în Adunarea Generală a ONU a unei rezoluţii care cere Consiliului să sesizeze Curtea Penală Internaţională (CPI).

Rezoluţia, fără caracter coercitiv, se fondează pe un raport ONU publicat în februarie, care conchide, după o lungă anchetă asupra încălcării drepturilor omului în Coreea de Nord, că s-au comis abuzuri "fără egal în lumea contemporană".

Phenianul a reacţionat ameninţând cu un nou test nuclear.

Rezoluţia trebuie analizată în decembrie de Adunarea Generală în şedinţă plenară dar este foarte improbabil ca forul decizional al ONU să denunţe regimul de la Phenian la CPI.

Potrivit unor diplomaţi din cadrul Consiliului, China, principalul aliat al Phenianului, şi Rusia se opun cu siguranţă. Membri permanenţi ai Consiliului de Securitate, Beijingul şi Moscova au drept de veto asupra deciziilor acestuia.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - VINERI
  05:00 Documentar
  06:00 Sufulcă-ţi zilele
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea show
  10:00 Quantika
  11:00 Conferinţa de presă
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Magie pe Baricadă
  13:30 Timpul - artă şi ştiinţă
  14:00 Deşteptarea României
  16:00 Mapamond românesc
  17:00 Comunitatea mea
  17:30 Ţinta noastră: Sănătatea cu Minodora Hrimiuc şi Daniel Ţinte
  18:30 Pe Baricadă cu Dorel Zăvoianu
  19:30 Vitralii cu Eugen Marinoff
  21:00 Ghilea Show
  22:00 Baricadaţi în voie bună
  23:30 Retro Zone
  01:30 Ţinta noastră: Sănătatea
  02:30 Pe Baricadă
  03:30 Vitralii
  05:00 La graniţele cunoaşterii
COZACONE
  oferit de: curs-valutar-bnr.ro
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa

Acest site foloseste cookies pentru a imbunatati experienta ta de navigare. Pentru mai multe detalii referitoare la cum folosim datele tale si la drepturile tale te invitam sa citesti: Politica de cookies sau/si Politica datelor confidentiale si dorim sa confirmi acordul tau.

Accepta