Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Joi, 21 Septembrie, 2023
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Premierul ucrainean Arseni Iațeniuk a solicitat ajutor financiar de urgență de la UE

Categorie stire International | Autor stire Alecu | Data publicare Marti, 16 Decembrie, 2014 | Nr. accesari stire 3464 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Premierul ucrainean Arseni Iațeniuk a solicitat ajutor financiar de urgență de la UE

Premierul ucrainean Arseni Iațeniuk a solicitat luni ajutor financiar de urgență de la Uniunea Europeană pentru țara sa, afirmând că guvernul de la Kiev face tot posibilul pentru a remedia problemele din economia țării, însă sprijinul extern este necesar, transmite marți EurActiv.

Întrebat de jurnaliști la Bruxelles când ar avea nevoie țara sa de asistență financiară externă, Iațeniuk a răspuns: "Într-un cuvânt — ieri'.

Uniunea Europeană, care anul trecut a oferit Kievului un pachet de credite și granturi de 12 miliarde de euro, condiționează asistența financiară de realizarea unor reforme esențiale pentru economia ucraineană.

'Vom face tot ce am promis, dar pentru a depăși această perioadă Ucraina are nevoie de un impuls și acest impuls este un nou pachet de asistență financiară', a spus șeful executivului ucrainean după discuțiile avute luni, la Bruxelles, cu oficiali UE.

Săptămâna trecută, Arseni Iațeniuk a cerut organizarea unei conferințe internaționale a donatorilor pentru a-i permite Ucrainei să strângă fondurile suplimentare de care are nevoie pentru a evita intrarea în incapacitate de plată.

Premierul ucrainean a prezentat recent Parlamentului planurile de reformă economică ale guvernului său, care includ revizuirea sistemului de taxe, creșterea tarifelor la energie și privatizarea firmelor de stat.

În luna aprilie a acestui an, Fondul Monetar Internațional a decis să acorde Ucrainei un credit stand-by în valoare de 17 miliarde de dolari, în cadrul unui pachet internațional de 27 de miliarde de dolari destinat să o ajute să-și repună economia pe picioare. De la începutul programului de asistență financiară, în aprilie, Ucraina a primit două tranșe în valoare de 4,6 miliarde de dolari de la FMI.

În prezent rezervele valutare ale Ucrainei sunt la cel mai scăzut nivel din ultimii zece ani ca urmare a rambursării datoriilor pentru gazele naturale livrate de Rusia, dar și a eforturilor de susținere a cursului de schimb al hrivnei. În plus, economia ucraineană a fost afectată și de costul luptelor cu separatiștii proruși din estul țării, unde conflictul a provocat închiderea oțelăriilor și a minelor, pe lângă distrugerea infrastructurilor în Lugansk și Donețk.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - JOI
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea Show
  10:00 Pâine şi Circ
  11:00 Conferinţa de presă
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Vinovaţii fără vină
  14:00 Ţinta noastră: Sănătatea
  15:00 Fără pleoape la urechi
  16:00 La graniţele cunoaşterii
  17:00 Deşteptarea României cu Lorin Fortuna
  19:00 Timpul - artă şi ştiinţă cu Claudiu Burlan
  19:30 Comunitatea mea
  20:00 Quantika cu Michael Szellner
ACUMA LA TV 21:00 Ghilea Show cu Sorin Ghilea
  22:00 Naşul cu Radu Moraru
  00:30 Timpul - artă şi ştiinţă
  01:00 Ghilea Show
  02:00 Quantika
  03:00 Deşteptarea României
COZACONE
  oferit de: curs-valutar-bnr.ro
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa

Acest site foloseste cookies pentru a imbunatati experienta ta de navigare. Pentru mai multe detalii referitoare la cum folosim datele tale si la drepturile tale te invitam sa citesti: Politica de cookies sau/si Politica datelor confidentiale si dorim sa confirmi acordul tau.

Accepta