Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Vineri, 19 Aprilie, 2024
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Claudia Boghicevici: Voi iniția un proiect legislativ pentru înăsprirea pedepselor în cazul traficului de persoane

Categorie stire Politic | Autor stire Alecu | Data publicare Vineri, 07 Iunie, 2013 | Nr. accesari stire 729 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Claudia Boghicevici: Voi iniția un proiect legislativ pentru înăsprirea pedepselor în cazul traficului de persoane

Deputatul PDL Claudia Boghicevici a luat astăzi parte la dezbaterea cu tema ”Traficul de ființe umane – noua formă a sclavagismului”, organizată împreună cu Fundața ProPrietenia, organizația americană MATTOO și Consiliul Județean Arad. Dezbaterea a urmărit să identifice forme de colaborare între autoritățile publice și societatea civilă astfel încât victimele traficului de ființe umane să beneficieze de un sistem de sprijin eficient.

În intervenția sa Claudia Boghicevici a reiterat faptul că traficul de persoane a ajuns o marcă a zilelor noastre, forma modernă a sclaviei, iar România este în topul țărilor de origine din Uniunea Europeană pentru acest fenomen.

Eforturile noastre trebuie să urmeze două direcții: prevenire - cum asigurăm o informare și o educație adecvată astfel încât să nu mai vedem fete de 13-14 ani forțate să se prostitueze și combatere – cum asigurăm protecția victimelor, cum sancționăm drastic traficanții. În ceea ce privește prevenirea avem nevoie de colaborare din partea tuturor actorilor: familie în primul rând, școală, Biserică și, bineînțeles, instituțiile statului, fie că vorbim de Agenția Națională împotriva Traficului de Persoane, de Direcțiile de Asistență Socială sau de Poliție. Cele mai multe cazuri de victime ale traficului de persoane provin din familii sărace, disfuncționale și aici este rolul comunităților, al Bisericii și al școlilor să suplinească acest deficit de grijă familială.

La fel de important este să asigurăm și un sistem de sprijin victimelor traficului de persoane. În continuare una din cele mai mari probleme cu care ne confruntăm este că foarte puține dintre aceste victime sunt identificate și apoi se implică și în procedurile penale împotriva traficanților. O altă măsură necesară pentru descurajarea fenomenului este și înăsprirea pedepselor. Directiva europeană a venit deja cu propuneri în acest sens, stabilind pragurile minime de 5 și 10 ani, în cazul circumstanțelor agravante. Legislația românească merge însă de la un prag minim de 3 ani, conform legii 678/2001, actualizată în 2010, pentru traficul de persoane, 5 ani în cazul minorilor traficați, 7 ani în cazul circumstanțelor agravante și 15 ani atunci când infracțiunea se soldează cu decesul victimei. Unul din proiectele mele ca parlamentar va fi modificarea acestor praguri minime, în vederea descurajării acestui tip de infracțiuni.

Stă în puterea noastră, în implicarea fiecăruia dintre noi să reușim să salvăm viața și sufletele acestor victime.”



share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - VINERI
  05:00 Documentar
  06:00 Sufulcă-ţi zilele
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea show
  10:00 Quantika
  11:00 Conferinţa de presă
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Magie pe Baricadă
  13:30 Timpul - artă şi ştiinţă
  14:00 Deşteptarea României
  16:00 Mapamond românesc
  17:00 Comunitatea mea
  17:30 Ţinta noastră: Sănătatea cu Minodora Hrimiuc şi Daniel Ţinte
  18:30 Pe Baricadă cu Dorel Zăvoianu
  19:30 Vitralii cu Eugen Marinoff
  21:00 Ghilea Show
  22:00 Baricadaţi în voie bună
  23:30 Retro Zone
  01:30 Ţinta noastră: Sănătatea
  02:30 Pe Baricadă
  03:30 Vitralii
  05:00 La graniţele cunoaşterii
COZACONE
  oferit de: curs-valutar-bnr.ro
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa

Acest site foloseste cookies pentru a imbunatati experienta ta de navigare. Pentru mai multe detalii referitoare la cum folosim datele tale si la drepturile tale te invitam sa citesti: Politica de cookies sau/si Politica datelor confidentiale si dorim sa confirmi acordul tau.

Accepta