Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Joi, 22 Februarie, 2024
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Dorel Căprar:,,Românii din America, un organism viu ce poate ajuta România"

Categorie stire Politic | Autor stire Alecu | Data publicare Miercuri, 07 August, 2013 | Nr. accesari stire 917 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Dorel Căprar:,,Românii din America, un organism viu ce poate ajuta România

Deputatul Dorel Căprar, preşedintele PSD Arad, a efectuat o vizită în Statele Unite ale Americii, la invitaţia comunităţii româneşti şi a oficialităţilor americane. El a avut mai multe întâlniri oficiale şi cu caracter informal în care a abordat relaţiile româno-americane, posibilităţile de lărgire a colaborării de peste ocean dar şi modul în care comunitatea românească reuşeşte să-şi menţină şi dezvolte nivelul cultural-tradiţional şi religios.

Întâlnirea cu preşedintele Camerei de Comerţ Româno-Americane din New York, Elias Wexler, a fost un real prilej de a discuta relaţia economică ale celor două state, posibilitatea şi necesitatea lărgirii schimburilor economice, a investiţiilor americane în România şi a protejării culturii şi tradiţiilor româneşti pentru comunitatea de limbă română de peste ocean.

Dorel Căprar a prezentat pe larg oportunităţile pe care le oferă judeţul Arad oamenilor de afaceri din SUA. A lansat chiar o invitaţie acestora ca să aleagă judeţul Arad din România atunci când se gândesc să investească în Europa. Ca membru în comisia de drepturile omului, minorităţi şi culte a Parlamentului României, Dorel Căprar, a avut întâlniri informale cu preotul Viorel Dumitrescu, dizident comunist, victimă a regimului de tristă amintire, preot care conduce ortodoxia românească din New York dar şi cu reprezentanţi ai cultelor neoprotestante. ,,Sunt oameni care au dus valorile religioase departe de casă, suflete ce slujesc zi de zi pentru românii de afară care au atâta nevoie de Dumnezeu. Credinţa românească este pe mâini bune acolo şi ţin să-i felicit pe aceia care  reuşesc să-i aducă aproape de Dumnezeu pe cei care calcă pragul bisericilor” a spus deputatul Căprar.

Extrem de importantă a fost şi întâlnirea cu Simona Mirela Miculescu, ambasador şi reprezentant permanent al României la Organizaţia Naţiunilor Unite, prilej de abordare a unor subiecte sensibile de politică externă: politica vizelor pentru românii care vor să călătorească în SUA, politica de apărare în zona Europei Centrale şi de Est, politica de cooperare româno-americană dar şi lobby pentru intrarea ţării noastre în spaţiul Schengen. ,,În acest moment toţi factorii politici trebuie să pună umărul pentru acest deziderat – Schengen”, a declarat deputatul Căprar, membru al comisiei parlamentare care se ocupă cu integrarea în spaţiul Schengen.

Dorel Căprar a avut întâlniri informale cu români ce reprezintă diaspora, avocat Andreea Dumitru, reprezentanta comunităţii româneşti din New York, dr. stomatolog Andrei Grun, cu editorul fondator al ziarului de limbă română, New York Magazin, Grigore Culianu, dar și cu conducătoarea Institutului Cultural Român din New York, scriitoarea Doina Uricariu.

,,A fost un bun prilej să cunosc şi să înţeleg modul de viaţă al românilor plecaţi înafara graniţelor, nevoile lor, felul în care sunt păstrate şi perpetuate tradiţiile româneşti cultura şi religia sfântă românilor, ortodoxia. Prin strângerea relaţiilor şi o mai bună cooperare, prin investiţii americane în ţară, distanţa dintre românii pe care îi reprezint aici în ţară poate fi mult mai mică faţă de cei plecaţi în SUA şi alte părţi ale globului” a spus Dorel Căprar.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - JOI
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea Show
  10:00 Pâine şi Circ
  11:00 Conferinţa de presă
  12:00 Ghilea Show
ACUMA LA TV 13:00 Vinovaţii fără vină
  14:00 Ţinta noastră: Sănătatea
  15:00 Fără pleoape la urechi
  16:00 La graniţele cunoaşterii
  17:00 Deşteptarea României cu Lorin Fortuna
  19:00 Timpul - artă şi ştiinţă cu Claudiu Burlan
  19:30 Comunitatea mea
  20:00 Quantika cu Michael Szellner
  21:00 Ghilea Show cu Sorin Ghilea
  22:00 Naşul cu Radu Moraru
  00:30 Timpul - artă şi ştiinţă
  01:00 Ghilea Show
  02:00 Quantika
  03:00 Deşteptarea României
COZACONE
  oferit de: curs-valutar-bnr.ro
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa

Acest site foloseste cookies pentru a imbunatati experienta ta de navigare. Pentru mai multe detalii referitoare la cum folosim datele tale si la drepturile tale te invitam sa citesti: Politica de cookies sau/si Politica datelor confidentiale si dorim sa confirmi acordul tau.

Accepta