Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Vineri, 19 Aprilie, 2024
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Profesorii nu vor mai plăti 70 milioane de lei sindicatelor

Categorie stire Social | Autor stire Alecu | Data publicare Vineri, 10 Februarie, 2012 | Nr. accesari stire 1110 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Profesorii nu vor mai plăti 70 milioane de lei sindicatelor

În ultima sa conferinţă de presă ca ministru al Educaţiei, Daniel Funeriu a anunţat că în procesul referitor la reţinerea automată a cotizaţiilor din salariul profesorilor, Curtea de Apel Bucureşti a respins cererea celor trei federaţii sindicale din învăţământul preuniversitar, respectiv Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), Federaţia Educaţiei Naţionale (FEN) şi Federaţia Sindicatelor Spiru Haret (FSSH). 

Instanta a respins ca nefondata actiunea celor trei federatii sindicale si astfel nu se va mai retine direct din salariile profesorilor suma de aproximativ 70 milioane lei, anual, bani care intrau direct in conturile sindicatelor.

"Cererea sindicatelor era sa se impiedice aplicarea Ordinului Ministerului Educatiei cu nr. 4576/2011. Despre ce este vorba? Este vorba despre ordinul de ministru prin care cadrele didactice isi primesc in mana intreg salariul, plata cotizatiei catre sindicate facandu-se prin alte mijloace decat mijloacele de retragere directa, pe statul de plata", a explicat Daniel Funeriu.

Ministrul Educatiei din Guvernul Boc a explicat ca profesorii vor avea posibilitatea sa cotizeze direct la sindicate si in special spre cei care ii "reprezinta cu adevarat".

"Acum, cadrele didactice vor alege sa plateasca o cotizatie celor care ii reprezinta cu adevarat si nu celor care, degrevati fiind de orele de la clasa, se erijeaza in lideri sindicali care apara doar interesele lor. Vreau sa stiti ca in mandatul meu am actionat de fiecare data cand am putut in interesul cadrelor didactice si niciodata nu am ales solutia facila de a bate palma pe sub masa cu lideri sindicali fara reprezentare reala. Acum vom vedea, intr-adevar, care este adevarata reprezentare a sindicatelor in educatie", mai spune Funeriu.

Suma incasata anual direct de pe statele de plata de catre sindicate pentru cotizatii este de 70 milioane lei. Ordinul Ministerului Educatiei a oprit aceasta metoda de incasare.
"Avand in vedere ca fondul de salarii la nivelul Ministerul Educatiei era de aproximativ 7,7 miliarde de lei, aproximativ 1%, daca trecem aceasta suma brut, reprezenta aproximativ 70 milioane lei, anual, bani care intrau direct in conturile sindicatelor. Acum avem o mai buna reprezentare a cadrelor didactice pentru ca ele vor alege sa plateasca acesti bani celor care ii reprezinta cu adevarat. Cred ca este un mare castig pentru reprezentativitatea cadrelor didactice si invit toate cadrele didactice din Romania sa plateasca cotizatia acolo unde se simt reprezentate. Pot sa va spun acum ca este extrem de important pentru un ministru sa aiba parteneri de dialog foarte credibili, iar atunci cand ai o reprezentare de 7-8%, credibilitatea este de 7-8%", a mai explicat Daniel Funeriu.

(sursa: Amosnews)



share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - VINERI
  05:00 Documentar
  06:00 Sufulcă-ţi zilele
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea show
  10:00 Quantika
  11:00 Conferinţa de presă
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Magie pe Baricadă
  13:30 Timpul - artă şi ştiinţă
  14:00 Deşteptarea României
  16:00 Mapamond românesc
  17:00 Comunitatea mea
  17:30 Ţinta noastră: Sănătatea cu Minodora Hrimiuc şi Daniel Ţinte
  18:30 Pe Baricadă cu Dorel Zăvoianu
  19:30 Vitralii cu Eugen Marinoff
  21:00 Ghilea Show
ACUMA LA TV 22:00 Baricadaţi în voie bună
  23:30 Retro Zone
  01:30 Ţinta noastră: Sănătatea
  02:30 Pe Baricadă
  03:30 Vitralii
  05:00 La graniţele cunoaşterii
COZACONE
  oferit de: curs-valutar-bnr.ro
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa

Acest site foloseste cookies pentru a imbunatati experienta ta de navigare. Pentru mai multe detalii referitoare la cum folosim datele tale si la drepturile tale te invitam sa citesti: Politica de cookies sau/si Politica datelor confidentiale si dorim sa confirmi acordul tau.

Accepta