Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Vineri, 23 Februarie, 2024
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Europaralamentar Iosif Matula : "Guvernele trebuie sa înțeleagă faptul că, în special pe timp de criză, investițiile în educație și tineret sunt cele mai profitabile pe termen mediu și lung"

Categorie stire Social | Autor stire Alecu | Data publicare Joi, 21 Noiembrie, 2013 | Nr. accesari stire 876 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Europaralamentar Iosif Matula :

Parlamentul European a adoptat marți, 19 noiembrie, noul program european Erasmus+ care își propune modernizarea sistemelor de învățământ și formare profesională din statele membre. Totodată, programul va asigura finanțarea necesară pentru burse în străinătate pentru studenți, profesori, formatori și ucenici. Un nou mecanism pentru garantarea împrumuturilor va permite studenților să efectueze integral studiile de master într-un alt stat membru, primind pentru aceasta o finanțare cu dobândă redusă și o perioadă extinsă de rambursare.

Europarlamentarul Iosif Matula, membru în Comisia pentru Cultură și Educație a Parlamentului European, a salutat acest vot și s-a declarat

mulțumit că s-a reușit o creștere cu 40% a bugetului consacrat pentru Erasmus+.

"Prin acordul cu Consiliul asupra Erasmus +, pot merge în fața tinerilor din țara mea pentru a-i îndemna să participe la programele pentru educație și formare, tineret și sport, cu încrederea că Uniunea își va respecta promisiunile asumate", susține Iosif Matula.

Erasmus+ va sprijini de asemenea un nou tip de parteneriate între instituțiile de învățământ și întreprinderi care să permită formarea profesională a tinerilor într-un mediu real de muncă, dar și noi metode de predare adaptate cererilor de pe piața muncii.

Iosif Matula a afirmat că programele Uniunii în domeniile educației și tineretului reprezintă inițiativele cu cea mai mare valoare adăugată, bucurându-se de un mare grad de notorietate publică și participare a cetățenilor. Totodată, europarlamentarul democrat-liberal a atras atenția asupra importanței investițiilor în educație și tineret:  "Guvernele trebuie sa înțeleagă faptul că, în special pe timp de criză, investițiile în educație și tineret sunt cele mai profitabile pe termen mediu și lung".

Cabinet europarlamentar Iosif Matulashare - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - VINERI
  05:00 Documentar
  06:00 Sufulcă-ţi zilele
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea show
  10:00 Quantika
  11:00 Conferinţa de presă
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Magie pe Baricadă
  13:30 Timpul - artă şi ştiinţă
  14:00 Deşteptarea României
  16:00 Mapamond românesc
  17:00 Comunitatea mea
  17:30 Ţinta noastră: Sănătatea cu Minodora Hrimiuc şi Daniel Ţinte
  18:30 Pe Baricadă cu Dorel Zăvoianu
  19:30 Vitralii cu Eugen Marinoff
  21:00 Ghilea Show
  22:00 Baricadaţi în voie bună
  23:30 Retro Zone
  01:30 Ţinta noastră: Sănătatea
  02:30 Pe Baricadă
  03:30 Vitralii
  05:00 La graniţele cunoaşterii
COZACONE
  oferit de: curs-valutar-bnr.ro
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa

Acest site foloseste cookies pentru a imbunatati experienta ta de navigare. Pentru mai multe detalii referitoare la cum folosim datele tale si la drepturile tale te invitam sa citesti: Politica de cookies sau/si Politica datelor confidentiale si dorim sa confirmi acordul tau.

Accepta