Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Joi, 18 Aprilie, 2024
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Fotbal: România - Belgia 2-1, în meci amical

Categorie stire Sport | Autor stire Lit | Data publicare Joi, 15 Noiembrie, 2012 | Nr. accesari stire 1327 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Fotbal: România - Belgia 2-1, în meci amical

Naţionala de fotbal a României a învins formaţia Belgiei cu scorul de 2-1 (1-1), miercuri seara pe Arena Naţională din Bucureşti, într-un meci amical. Alexandru Maxim (31) şi Gabriel Torje (66 - penalty) au marcat golurile tricolorilor, după ce Christian Benteke (21) a deschis scorul.


Belgienii au pus stăpânire pe joc încă din startul partidei şi au avut o primă mare ocazie de gol în min. 4, când De Bruyne a rămas liber cu Tătăruşanu, dar portarul Stelei a respins în corner. Prima acţiune ofensivă a tricolorilor a venit în min. 8, când Grozav a centrat periculos în faţa porţii, dar Mignolet a reţinut. Belgia a fost aproape de deschiderea scorului în min. 17, când Mertens a avut o acţiune personală, încheiată cu un şut în bară.


''Diavolii roşii'' au marcat în min. 23, prin Benteke, cu un şut din careu, după o minge respinsă greşit de Găman. Witsel a trecut pe lângă o minge de 0-2 în min. 29, în urma unui corner, după care România a restabilit egalitatea: acţiune prelungită pe partea stângă, mingea a ajuns în flancul drept, la Maxim, care l-a întors pe Vertonghen şi a marcat cu un şut superb la colţul lung, 1-1 (31). Acesta a fost primul şut la poarta oaspeţilor, Maxim marcând al doilea gol în 4 meciuri la naţională.


Belgia a dominat categoric jocul, iar tricolorii au reuşit arareori să iasă din propria jumătate de teren.


Repriza secundă a început în aceeaşi notă de dominare a oaspeţilor, iar Defour (48) a tras peste poartă. Stancu a fost aproape de gol trei minute mai târziu, când a reluat alături de ţintă centrarea lui Torje.


România şi-a creat două ocazii în decurs de două minute, mai întâi prin Torje, al cărui şut din careu a fost respins de portar (58), şi apoi prin Marica (59), mingea expediată de căpitanul echipei noastre fiind reţinută de Mignolet.


Echipa noastră a echilibrat disputa şi a preluat conducerea pe tabela de marcaj în min. 66, după golul marcat de Gabriel Torje, dintr-un penalty acordat pentru henţul unui fundaş belgian în careu.


Belgia a căutat egalarea şi Vertonghen (75) a trimis un şut periculos, care a trecut nu departe de poarta lui Tătăruşanu. Lukaku (79) a fost foarte aproape de gol, dar şutul său a trecut milimetric pe lângă poartă, după o degajare greşită a lui Tătăruşanu. Goian a salvat un gol ca şi făcut la Lukaku, pe care l-a deposedat în poziţie de ultim apărător (90), după care Tătăruşanu a ieşit greşit la un balon centrat în careu. Emoţiile au continuat la poarta noastră, iar Ştefan Radu a degajat în Lukaku aflat în doar 6 metri, iar mingea s-a dus peste poartă cu noroc (90+2).


România a obţinut o victorie norocoasă, cu 2-1, o revanşă a meciului amical din urmă cu un an, câştigat de ''diavolii roşii'' cu 2-1.


În min. 19 au izbucnit incidente între suporteri şi forţele de ordine la peluza a doua, după ce fanii au aprins o torţă şi stewarzii au intervenit pentru a confisca bannerele cu sloganuri împotriva conducătorilor fotbalului românesc. Au existat încăierări, suporterii refuzând să predea bannerele şi ripostând cu beţele de la steaguri şi bannere.


România a încheiat astfel un an destul de bun, în care a remizat cu Uruguay (1-1), a învins Elveţia şi Turcia în deplasare (1-0 în ambele cazuri) şi a dispus cu 2-1 de Belgia.



share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - JOI
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea Show
  10:00 Pâine şi Circ
  11:00 Conferinţa de presă
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Vinovaţii fără vină
  14:00 Ţinta noastră: Sănătatea
  15:00 Fără pleoape la urechi
  16:00 La graniţele cunoaşterii
  17:00 Deşteptarea României cu Lorin Fortuna
  19:00 Timpul - artă şi ştiinţă cu Claudiu Burlan
  19:30 Comunitatea mea
  20:00 Quantika cu Michael Szellner
  21:00 Ghilea Show cu Sorin Ghilea
  22:00 Naşul cu Radu Moraru
  00:30 Timpul - artă şi ştiinţă
  01:00 Ghilea Show
  02:00 Quantika
ACUMA LA TV 03:00 Deşteptarea României
COZACONE
  oferit de: curs-valutar-bnr.ro
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa

Acest site foloseste cookies pentru a imbunatati experienta ta de navigare. Pentru mai multe detalii referitoare la cum folosim datele tale si la drepturile tale te invitam sa citesti: Politica de cookies sau/si Politica datelor confidentiale si dorim sa confirmi acordul tau.

Accepta